Ela na paiksoume

Koumpouriana

26 - 05 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 137 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Στο δεύτερο emai μας, είχε την καλωσύνη να μας απαντήσει η Γραμματεία του Διοικητή 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη - το πρώτο είχε σταλεί προ μηνός, δεν έτυχε απάντησης - σχετικά με το πρόβλημα της έλλειψης γιατρού στα Θεσσαλικά Βραγκιανά από μέσα Οκτωβρίου - επί τρεις μήνες τώρα εν μέσω χειμώνα και πανδημίας - (πιο κάτω το απαντητικό email).

 Εντύπωση προκαλεί η μη δημόσια αντίδραση των κοινοτικών και δημοτικών αιρετών για το οξύ ζήτημα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους κατοίκους των ορεινών μας.

 Έχουν συμβιβαστεί με το αναχρονιστικό σύστημα διορισμών αγροτικών γιατρών στα άγονα -απόμακρα ιατρεία,

στην αποδοχή συμπεριφορών από υποψήφιους γιατρούς, οι οποίοι αιτούνται διορισμό, δηλώνουν τις θέσεις και μετά… παραιτούνται - προφανώς χωρίς σοβαρή κύρωση και ελαφρά τη καρδία - με συνέπεια την επανάληψη των γραφειοκρατικών διαδικασιών, την χρονοτριβή.....;

 Αυτό συμφέρει και το Κράτος (δεν καταβάλλει μισθούς επί μήνες) και τους γιατρούς που θέλουν να αποφύγουν την τοποθέτηση τους χειμωνιάτικα.....

 Όλα αυτά αποτελούν πρωτοφανή εμπαιγμό για τους ορεινούς ακρίτες που επιμένουν, όντας ηλικιωμένοι, να ζουν στον τόπο τους.

 • Την ημέρα των Φώτων η αξιότιμη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την ακριτική Γαύδο δήλωσε: «αποτελεί εθνική τιμή η παρουσία των μόνιμων κατοίκων στα ακριτικά μέρη της Ελλάδας, δείχνει τη δύναμη του Ελληνισμού» - (250 κάτοικοι στον Δήμο Γαύδου).

 Το ίδιο, κατ αναλογία, ισχύει για τα Άγραφα, την Αργιθέα, την νότια Πίνδο!

 Το Σύνταγμα ρητά το προβλέπει στο άρθρο 101 παρ 4….

 * Προτείναμε μεταρρύθμιση του αναποτελεσματικού συστήματος διορισμών.

 Σοβαρή η ευθύνη του Υπ. Υγείας, της 5ης ΥΠΕ, της Περιφέρειας και του τοπικού Δήμου, που πρέπει άμεσα να παρέμβουν, με προτάσεις και κίνητρα υπέρ των «υπέρ -άγονων και απόμακρων» ιατρείων (απόσταση άνω των 50 χλμ από έδρα Νοσοκομείου πόλης).

 • Τώρα Μεταρρύθμιση:

---------------------

 1. Ειδικός κατάλογος γιατρών (πολιτών ή οπλιτών) ειδικών αποστολών, από τον οποίο ο Διοικητής ΥΠΕ θα δύναται να στέλνει σε κενά απόμακρα ιατρεία, εντός 15 ημερών από την αναχώρηση του υπηρετούντος γιατρού και έως ολοκλήρωσης της διαδικασίας του κεντρικού Υπουργείου.

 2. Επιβολή κυρώσεων σοβαρών σε γιατρούς που δηλώνουν θέση και μετά… .ξεδηλώνουν. Ανάρτηση των ονομάτων σε ειδική ιστοσελίδα και τοπικό τύπο.

 3. Θεσμοθέτηση νέων οικονομικών κινήτρων, πέραν του κρατικού επιδόματος των 400€ μηνιαία, υπέρ των γιατρών που υπηρετούν και διαμένουν μόνιμα σε ιατρεία απόμακρα (άνω των 50 χλμ από πόλη - έδρα Νομού) πχ 300€ μηνιαία, κλιμακούμενο ανά χλμ, είτε από Κράτος, είτε από οικεία Περιφέρεια και Δήμο.

 Άλλο το άγονο Ιατρείο Αργυρίου, των Βραγκιανών, του Ανθηρού (115-100-75 χλμ) και άλλο το δίπλα στην Καρδίτσα, την Λάρισα (40-30-20 χλμ)…!

 Ας παραδειγματιστούμε από συναφείς αποφάσεις ΔΣ Αγράφων και Περιφ. Στερεάς.

 4. Επίσκεψη του και Διοικητή ή Υποδιοικητών του στα χωριά της κοιλάδας Αχελώου και της ορεινής Αργιθέας, τώρα εν μέσω χειμώνα και όχι τον…. Μάιο!

 Αξιολόγηση Στελεχών με βάση τα πραγματικά αποτελέσματα απόδοσης τους...

 5. Ψήφισμα έντονης διαμαρτυρίας του ΚΣ Βραγκιανών και ΔΣ Αργιθέας προς τον Υπουργό Υγείας, τον Περιφερειάρχη, τους Βουλευτές, τα κόμματα.

 Παράσταση Δημοτικής Αρχής στον Διοικητή και Υπ Υγείας.

 Ήδη, από πλευράς μας, ως Π.Εν.Α, κινούμαστε για επίδοση υπομνήματος στο αρμόδιο Υπουργείο και Γραφείο Πρωθυπουργού, καθώς και ΔΣ ΚΕΔΕ.

---------------------

 Δυστυχώς, η ορεινή Καρδίτσα είναι ξεχασμένη, παραμελημένη.

 Η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας παραμένει ….ακέφαλη εδώ και μήνες.....

 Η απόφαση για ορισμό νέων Αντιπεριφερειαρχών…. καθυστερεί…. κοιλοπονάει… η Λάρισα και το …νεογέννητο δεν… εξέρχεται….

 Έλλειψη ικανών στελεχών; Πίεση από άνωθεν κέντρα; Τήρηση ισορροπιών που μπλοκάρουν κάθε έργο, πρόοδο και κινητικότητα;

 • Τοπικό - Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη δικαιούται ο νομός μας;

 Υπάρχει συλλογικότητα στην παράταξη πλειοψηφίας (Συμμαχία Πολιτών), υπάρχει διάλογος και τηρούνται τα συμφωνηθέντα περί εναλλαγής προσώπων στις θέσεις ευθύνης του Νομού μας; Ή μονοκρατορικά και άνευ διαβούλευσης επιβάλλονται πρόσωπα, που μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και βρέθηκαν…. λιποβαρή;

 Ο κατά τα άλλα αγαπητός και. Αγοραστός, έμεινε ικανοποιημένος, στην πρόσφατη αυτοψία του τον Δεκέμβριο, από τα ‘έργα και ημέρες’ των διορισμένων από τον ίδιο στελεχών για την τραγική κατάσταση του κεντρικού δρόμου «Τύμπανος - Συκιά - Βραγκιανά - Αργύρι», τη Μ Σκάλα Ανθηρού, τον άξονα Ανατολικής;

 Για την ανύπαρκτη συγκοινωνία, τους χωμάτινους σχολικούς δρόμους;

 - Αντιπολίτευση υπάρχει δρώσα, στο ΠΣ Θεσσαλίας ή είναι μόνο… Λάρισας;

 * φίλοι όλοι - Φιλτάτη η Πατρίδα και η Αλήθεια!

 ••Το Γραφείο Μαξίμου είναι ώρα να… αδράξει το Φραγγέλιο κατά των ράθυμων...

Δημήτρης Παπακώστας - Αιρετός ΤΑ επί 25 έτη / Δήμαρχος Αχελώου 1999-06.

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_219.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα