Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 06 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 268 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ευρωπαϊκή Εκστρατεία Υπογραφών

01 Logo Η συνεχιζόμενη χρήση ζώων για πειράματα και δοκιμές προϊόντων αποτελεί απαράδεκτη βαρβαρότητα που οφείλει να τερματιστεί άμεσα, τονίζει το νέο κόμμα των Πράσινων ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας του ΟΗΕ για την Κατάργηση των Πειραμάτων σε Ζώα, στις 24 Απριλίου.

 Πάνω από 50 εκατομμύρια ζώων βασανίζονται και πεθαίνουν κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, σε οδυνηρά πειράματα που ισοδυναμούν με βασανιστήρια. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις υπάρχουν αξιόπιστες και ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις χωρίς χρήση ζώων, που όμως συνήθως αποφεύγονται λόγω υψηλότερου κόστους. Για προϊόντα που παράγονται χωρίς δοκιμές σε ζώα, έχει καθιερωθεί η διεθνής πιστοποίηση CRUELTY FREE, που καλό είναι να την αναζητάμε στις αγορές μας.

 Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα βρίσκει σε εξέλιξη και σχετική εκστρατεία Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών, με στόχο τη συγκέντρωση 1 εκατομμυρίου υπογραφών προς την Κομισιόν για καλλυντικά χωρίς καθόλου δοκιμές σε ζώα και για ολική κατάργηση κάθε δοκιμής σε ζώα στην Ε.Ε. μέχρι το 2024. Οι Πράσινοι στηρίζουν την εκστρατεία και καλούν τους πολίτες να υπογράψουν ηλεκτρονικά την Πρωτοβουλία στο https://eci.ec.europa.eu/019/public/ και να υποστηρίξουν την προσπάθεια, προωθώντας την έκκληση όσο μπορούν ευρύτερα.

 Ήδη έχουν συγκεντρωθεί διαδικτυακά πάνω από 500.000 υπογραφές Ευρωπαίων πολιτών,, ενώ η εκστρατεία έχει προθεσμία ολοκλήρωσης μέχρι τις 31 Αυγούστου. Στην Ελλάδα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής λίγο πάνω από 10.000 υπογραφές, στοιχείο που επιτρέπει αισιοδοξία ότι μπορεί να υπερκαλυφθεί το απαιτούμενο (από την Ε.Ε.) ελάχιστο όριο - στόχος των 14.800 υπογραφών για τη χώρα μας.

 Αιτήματα της εκστρατείας αποτελούν το πλήρες κλείσιμο των κενών στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για την απαγόρευση των δοκιμών σε ζώα για καλλυντικά, η ενίσχυση του Κανονισμού της Ε.Ε. για τα χημικά ώστε το περιβάλλον και η υγεία να διασφαλίζονται χωρίς δοκιμές σε ζώα, καθώς και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για κατάργηση όλων των δοκιμών σε ζώα στην Ε.Ε. μέχρι το 2024.

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών, στα ελληνικά:

ΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΖΩΑ - ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΕ ΖΩΑ

 Στόχοι:

 Η απαγόρευση από την ΕΕ των δοκιμών καλλυντικών προϊόντων σε ζώα έφερε την υπόσχεση μιας Ευρώπης στην οποία τα ζώα δεν θα υποφέρουν και δεν θα πεθαίνουν για χάρη των καλλυντικών. Η υπόσχεση αυτή δεν κρατήθηκε. Οι αρχές εξακολουθούν να απαιτούν τη διενέργεια δοκιμών σε ζώα για συστατικά που χρησιμοποιούνται σε καλλυντικά προϊόντα, γεγονός που αντιβαίνει στις προσδοκίες και τις επιθυμίες του κοινού και στην πρόθεση των νομοθετών.

 Ωστόσο, ποτέ ξανά δεν είχαμε τόσο ισχυρά εργαλεία που δεν περιλαμβάνουν τη χρήση ζώων και κατοχυρώνουν την ασφάλεια, ούτε τη χρυσή ευκαιρία για επανάσταση στους τομείς της προστασίας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να προασπιστεί και να ενισχύσει την απαγόρευση και τη μετάβαση στην αξιολόγηση της ασφάλειας χωρίς τη χρήση ζώων.

 Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

 1. Προστασία και ενίσχυση της απαγόρευσης των δοκιμών σε ζώα για καλλυντικά.

 Εκκίνηση ενεργειών για αλλαγή της νομοθεσίας προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία των καταναλωτών, των εργαζομένων και του περιβάλλοντος για όλα τα συστατικά καλλυντικών προϊόντων χωρίς τη διενέργεια δοκιμών σε ζώα ουδέποτε και για κανέναν σκοπό.

 2. Μετασχηματισμός του Κανονισμού της ΕΕ για τα χημικά προϊόντα.

 Διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος με τη διαχείριση των χημικών προϊόντων χωρίς την προσθήκη νέων απαιτήσεων για δοκιμές σε ζώα.

 3. Εκσυγχρονισμός της επιστήμης στην ΕΕ.

 Δέσμευση για την υποβολή νομοθετικής πρότασης με την οποία καταρτίζεται χάρτης πορείας για τη σταδιακή κατάργηση όλων των δοκιμών σε ζώα στην ΕΕ πριν από το τέλος της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

no-testing-on-animals

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img140.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα