Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 06 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 164 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Το ΠΣ Θεσσαλίας χθες με άνετη πλειοψηφία και θετική υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού ο οποίος δήλωσε:

 Η Θεσσαλία έχει ανάγκη από έργα καθαρής ενέργειας. Η συντριπτική πλειοψηφία των Θεσσαλών και ιδιαίτερα των Αργιθεατών - δημοτών ενότητας Αχελώου τάσσονται υπέρ του έργου ισχύος 83 MW που αλλάζει τα οικονομικά δημογραφικά δεδομένα, ενέκρινε την ΜΠΕ του υπόψη έργου στο Καταφύλλι Αχελώου Δήμου Αργιθέας (λεγόμενο: Αυλακίου).

 • Μετά από κόπο και προσεχτική εργασία ο όμιλος ΤΕΡΝΑ ετοίμασε έναν πλήρη φάκελο του υπόψη Υδροηλεκτρικού μεγάλου έργου - ισχύος 83 MW, φράγμα ύψους: 90 μ. που συνδυάζει οικονομοτεχνικά στοιχεία

και περιβαλλοντικές πρόνοιες ώστε η παρέμβαση να είναι σύγχρονη, βιώσιμη, ήπια καθότι μετατρέπει με συμβατό αειφορικό τρόπο - χάρι στην άριστη τεχνογνωσία του Ομίλου σε έργα ΑΠΕ, αποθήκευσης με αντλησιοταμίευση - το ποτάμιο σύστημα σε λημναίο ανθρωπογενές σύστημα - έχει κριθεί νόμιμο και φιλοπεριβαλλοντικό σε παλιότερα έργα φραγμάτων από το ΣτΕ.

 @ Ήδη οι υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου εξετάζουν τον φάκελο και τα επισυναπτόμενα.

 • Η Συμπολίτευση ΠΣ ψήφισε: Ναι

 Η Λαϊκή Συσπείρωση: Όχι - είναι όμως υπέρ των έργων ΑΠΕ, διαφωνεί μόνο λόγω ιδιώτη επενδυτή (εξέδωσε σχετική ανακοίνωση).

 ^ Η Μείζων Αντιπολίτευση ψήφισε: Λευκό, παρότι είναι υπέρ του έργου, επικαλέστηκε την μη έκφραση - ως τώρα - επίσημης άποψης από το τοπικό ΔΣ Αργιθέας.

 • Συνεπώς το Πανθεσσαλικό Μέτωπο είναι αρραγές και ενωμένο με σταθερό προσανατολισμό στην Αειφορία, τις σοβαρές επενδυτικές προσπάθειες, την τάχιστη αξιοποίηση των φυσικών πόρων ορεινών φτωχών περιοχών, όπως επιτάσσει και η κλιματική κρίση, η ενεργειακή εξάρτηση από ορυκτά και η σύγχρονη ψηφιακή εποχή μας.

 • • Μια ιδέα που ξεκίνησε αρχές δεκαετίας 1960 από την ΔΕΗ για «φράγμα Αυλακίου» βαίνει σε υλοποίηση μέσω του ομίλου Τέρνα στη θέση Αρδάνοβο Καταφυλλίου Αχελώου Αργιθέας με μια νέα λίμνη - δεύτερη «λίμνη Πλαστήρα» στο κέντρο της νότιας Πίνδου - που θα απογειώσει την τοπική οικονομία, τουριστικά, δημογραφικά την ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας και Άρτας.

 ^ Σε συνδυασμό με το φράγμα και Υδροηλεκτρικό Συκιάς τα αποτελέσματα είναι προφανέστατα!

 @ Το νέο φράγμα θα λειτουργήσει και ως αντιπλημμυρικό έργο αφού θα ανακόπτει τα ορμητικά νερά του ποταμού Αχελώου.

 • Η κοιλάδα Αχελώου, η ορεινή Αργιθέα δείχνει την μεγάλη αξία για όλη την Θεσσαλία, πετυχαίνει ένα θεαματικό Limit Up που θα στηρίξει τη ζωή των νέων γενιών μας!

 ^ Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και φυσικά δεν σταματάμε να διεκδικούμε: ανταποδοτικά για τόπο μας και νέα έσοδα για κοινότητες και δήμο...

 ^ Είναι η ώρα ο αγαπητός Περιφερειάρχης και οι Αιρετοί ΠΣ να επισκεφθούν τα ορεινά μέρη μας.

 * Να υπογραμμίσουμε και την θετική συμβολή του εκ Βραγκιανών Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας (2019-21) Χρήστου ΣΤ Καλομπάτσιου και των Καρδιτσιωτών ΠΣ της πλειοψηφίας.

 • Ο κόσμος έχει ανάγκη από ελπιδοφόρες επενδύσεις και έργα!

 Έχουμε δρόμο ακόμη...

Δημήτρης Παπακώστας 14-5-22

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_037.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα