Εκτύπωση

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

026 Vragkiana Dimos TERNA Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι δημότες των κοινοτήτων καποδιστριακής ενότητας Αχελώου- Αργιθέας- Θεσσαλίας βλέπουν - στην συντριπτική πλειοψηφία - καταρχήν θετικά το σχεδιαζόμενο αειφορικό έργο, φυσικά με τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας, αποζημιώσεων σε θιγόμενους ιδιοκτήτες και ανταποδοτικά έργα στα χωριά από Κοράκου έως Μάραθο - Βραγκιανά - [Γρυμπιανά - Νεχώρια] - Καταφύλλι και Αργύρι & με απόλυτο σεβασμό στις αντίθετες απόψεις.

 Στο κάλεσμα του Δήμου προς τους δημότες για ενημέρωση σχετικά με το Υ/Η, στις 16/6/2022, ανταποκρίθηκαν

αρκετοί κάτοικοι και από τις τέσσερις τοπικές κοινότητες. Τέθηκαν πολλά ερωτήματα στους εκπροσώπους της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και απαντήθηκαν όλα πειστικά.

 Ο Δήμαρχος, κ. Ανδρέας Στεργίου, ενημέρωσε πως την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε ο Δήμος τον πλήρη φάκελο του έργου και άμεσα κάλεσε τους δημότες και την εταιρεία για την πλήρη ενημέρωσή τους.

 Να θυμίσουμε πως στα προεκλογικά τους προγράμματα τόσο η διοικούσα παράταξη, όσο και η μείζων αντιπολίτευση περιελάμβαναν τη θετική τους θέση για τα υδροηλεκτρικά φράγματα.

 Αιρετοί ΔΣ Αργιθέας δήλωσαν ότι εντός Ιουνίου θα εισαχθεί το θέμα έγκρισης ΜΠΕ Υδροηλεκτρικό Κοιλάδας Αχελώου (θέση: Αρδάνοβο) στο ΔΣ Αργιθέας Καρδίτσας.

 Στη συνάντηση ήταν παρόντες: Ο Δήμαρχος, Ανδρέας Β. Στεργίου. Οι Αντιδήμαρχοι: Όλγα Κορλού, Θανάσης Καραγεώργος, Κ. Γραμμένος, Ηλίας Τσιατσιάνης Χαράλαμπος Πούλιος. Ο τ. Δήμαρχος του Δήμου Αχελώου, Θανάσης Οικονόμου. Ο τ. Αντιδήμαρχος Δ. Αργιθέας, Γιάννης Τσιάκαλος, ο τ. Αντιδήμαρχος Δ. Αχελώου, Βάϊος Νάνος. Ο δημοτικοί Σύμβουλοι: Γιώργος Σακελλάρης (εκπροσωπούσε τον επικεφαλής της παράταξης του) και ο Κώστας Μερεντίτης, καθώς και οι Πρόεδροι των Τ. Κ.: Νίκος Φρύδας, Βασίλης Καμζέλης. Πάνος Νικολάου και Ηλίας Παναγιώτου και ο τ. Δ. Σ. Μιχάλης Κόνιαρης.

 Την ενημέρωση από πλευράς της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ έκαναν: Στέλεχος της εταιρείας και οι συνεργάτες της, Ηρακλής Καλλιώρας (μηχανικός περιβάλλοντος) και Δελήτσικας Δημήτρης (Πολιτικός Μηχανικός).

 Φωτογραφίες: Κ. Καρανίκας

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr