Εκτύπωση

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

SYRIZA Orizontio Η κυβέρνηση Μητσοτάκη των ελλιπών μέτρων προστασίας του πληθυσμού από τον κορωνοϊό, της ισοπέδωσης του ΕΣΥ και των ανθρώπων του, της ιδιωτικοποίησης της Υγείας συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

 Η μη έγκαιρη καταβολή των εφημεριών, πρόσθετων και τακτικών, στους νοσοκομειακούς γιατρούς αποτελεί ντροπή για την ίδια και προσβολή για τους «ανθρώπους της πρώτης γραμμής».

 Ειδικά σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης και υπεράνθρωπης προσπάθειας όλων των εργαζομένων να κρατηθούν όρθιες οι δημόσιες δομές Υγείας.

 Ντροπή αποτελεί, επίσης, η μη καταβολή της επιπλέον αμοιβής ανά εφημερία στις ειδικότητες πρώτης γραμμής, εδώ και πάνω από 7 μήνες.

 Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που σκορπά δισεκατομμύρια ευρώ σε απευθείας αναθέσεις, φέρει βαριά ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εις βάρος των γιατρών.

 Οι επιλογές της επιδεινώνουν το εργασιακό κλίμα στο δημόσιο σύστημα Υγείας και αποτελούν ένα ακόμα βήμα προς την πλήρη αποδιοργάνωση και διάλυση του ΕΣΥ.

 Ενισχύουν την τάση παραίτησης και φυγής ιατρικού δυναμικού, οδηγούν σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 Στεκόμαστε δίπλα στους γιατρούς του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Ν. Καρδίτσας και τα δίκαια αιτήματά τους.

 Η πολιτική αλλαγή και η προοδευτική διακυβέρνηση είναι, πλέον, ζήτημα επιβίωσης του ΕΣΥ και αξιοπρέπειας των ανθρώπων του.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Κωνσταντίνος Αγόρης

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr