Ela na paiksoume

Koumpouriana

30 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 222 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Ανοιχτή επιστολή του Λάμπρου Γ. Καραγιάννη

Karagiannis Lampros Είμαι μόνιμος κάτοικος της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα Αττικής του Δήμου Μαραθώνα (35) και πλέον χρόνια, με καταγωγή από τα ορεινά χωριά του Δήμου Αργιθέας του Νομού Καρδίτσας.

 Η εν λόγω Κοινότητα απέχει (40) χιλιόμετρα από την Αθήνα και μόλις (12) χιλιόμετρα από την έδρα του Δήμου.

 Ο πληθυσμός της, ανέκαθεν και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια από απογραφή σε απογραφή, παρουσιάζει αυξητικές τάσεις. Αυτή τη στιγμή οι μόνιμοι κάτοικοι ξεπερνούν τα (2.500) άτομα.

 Ο Βαρνάβας του σήμερα, δεν έχει καμία σχέση με τον Καποδιστριακό Βαρνάβα του χθες. Όποιος έχει

επισκεφτεί το Βαρνάβα τα τελευταία (12) χρόνια μόνο απογοήτευση μπορεί να αισθανθεί από την εγκατάλειψή του. (οι μόνιμοι κάτοικοι αυτή την κατάσταση την βιώνουν καθημερινά).

 Από πού να αρχίσει κανείς καταγράφοντας προβλήματα και πού να τελειώσει… Ενδεικτικά και μόνο, αναφέρω μερικά από αυτά τα προβλήματα κατά τομέα ως ακολούθως:

  

ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

 Δρόμοι άκρως επικίνδυνοι με αμέτρητες λακκούβες. Οι κάθετες και οριζόντιες τομές του οδοστρώματος, καθώς και διάφορα άλλα προβλήματα, συνθέτουν την εικόνα ενός παραμελημένου οδικού δικτύου που εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους για τους χρήστες του (οδηγούς και πεζούς).

  

ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

 Οι αμιαντοσωλήνες του δικτύου ύδρευσης αντικαταστάθηκαν προ 15ετίας περίπου, σχεδόν στο σύνολό τους με πλαστικούς σωλήνες, με εξαίρεση ένα μικρό τμήμα αμιαντοσωλήνων που δεν έχει αφαιρεθεί ακόμη με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία μας. Υλικά που απαιτούνται; (Τρεις βάνες και ελάχιστα μέτρα σωλήνες)!!!

 

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ

 Η εικόνα των δύο στον αριθμό πλατειών του χωριού μας, είναι επιεικώς απαράδεκτη και σε τέτοιο βαθμό, που αδυνατεί κάνεις να βρει τα κατάλληλα λόγια για να τις περιγράψει.

  

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 Πρόσφατα η Κοινότητα θέλοντας να εξωραΐσει το Δημοτικό της “πάρκινγκ”, μετέφερε δύο στον αριθμό άχρηστα οχήματα σε εμφανές σημείο του χωριού, εντός του οικιστικού ιστού υποβαθμίζοντας την εικόνα του χωριού, υποδεικνύοντας συγχρόνως στους Δημότες ότι ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νεκροταφείο Αχρήστων οχημάτων και λοιπών αντικειμένων, δίνοντας το καλό παράδειγμα…

  

ΤΕΛΟΣ

 Το μοναδικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στη Δημοτική μας Κοινότητα είναι το εξής:

 Πριν (5) περίπου μήνες ο Δήμος; εγκατέστησε έναν εργολάβο διευθέτησης των ομβρίων υδάτων σε έναν κεντρικό δρόμο του χωριού μήκους διακοσίων περίπου μέτρων.

 Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα ότι η μελέτη αυτή εκπονήθηκε από τον Δήμο ή ο Δήμος θα αναλάβει το κόστος του έργου όταν αυτό τελειώσει (αν καμιά φορά τελειώσει)...

 Ήταν μελέτη με εξασφαλισμένη πίστωση του έργου, από τον αείμνηστο και Εμβληματικό Κοινοτάρχη Νίκο Βούλγαρη ο οποίος στη συνεχόμενη εικοσαετή θητεία του στο τιμόνι της κοινότητας, άλλαξε την τριτοκοσμική εικόνα του Βαρνάβα!!!

 Έκτοτε και μέχρι σήμερα υποδομές όπως: (Σχολικές μονάδες, Αθλητικές εγκαταστάσεις, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων κλπ) Χωρίς την ανάλογη φροντίδα και τις σωτήριες κάθε φορά σωστικές παρεμβάσεις συντήρησης από την Εφοπλιστική οικογένεια της βουλεύτριας του Ελληνικού Κοινοβουλίου (κας Μαρτίνου Γεωργίας), θα είχαν καταρρεύσει.

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτή την οικογένεια για την προσφορά και το έργο της στην κοινότητά μας (και όχι μόνο), είναι πολύ λίγο!!!

 Οι αιτίες για τη σημερινή κατάντια ειδικά στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πολλές.

 Οι γιαλαντζί μεταρρυθμίσεις των νόμων: 3852/2010 και 4555/2018 που κάποιοι θέλησαν να μιμηθούν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ διέλυσαν τη χώρα.

 Σήμερα οι δύο αυτοί μεταρρυθμιστές κομματικά ανήκουν στον ίδιο χώρο. Φανταστείτε αν τους δοθεί ξανά η ευκαιρία λαού θέλοντος και ενώσουν τις δυνάμεις τους τι μας περιμένει!!!

 Κάκιστη η Διοικητική μεταρρύθμιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Το ίδιο και αυτή του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ. Μπορεί όμως αυτό, να αποτελεί άλλοθι για την ανυπαρξία μερικών αιρετών;

 Σήμερα δυστυχώς δεν μιλάμε πια για νέα έργα, αλλά για συντήρηση υπαρχόντων (Καποδιστριακών και παλαιοτέρων).

 Φαίνεται όμως ότι ζητάμε πολλά, αφού ακόμη και αυτό είναι ανέφικτο για τη Δημοτική μας Κοινότητα (Μακάρι να αντιμετωπίζουμε μόνο εμείς τέτοιου είδους προβλήματα και όχι όλη η χώρα)...

 Κατόπιν όλων όσων προανέφερα ως προβλήματα αυτής της κοινότητας, νομιμοποιούμαι υποθέτω ως μόνιμος κάτοικος αυτής της Κωμόπολης των 2.500 κατοίκων, να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου προς κάθε αρμόδιο γενικά, απευθύνοντας ταυτόχρονα τα Εύγε μου στους υπαίτιους της κατάστασης που βιώνουμε σήμερα ως ακολούθως:

 Εύγε!!! στον εξαφανισμένο από την Κωμόπολή μας και τα προβλήματά της υπερφίαλο Δήμαρχο Μαραθώνα, με την ακατάσχετη και ανέξοδη υποσχεσιολογία του.

 Εύγε!!! στους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου, για τους ίδιους λόγους.

 Εύγε!!! στον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα.

 Εύγε!!! στους Κλακαδόρους παπαγαλάκια του Δημάρχου για τη διαφήμιση του ανύπαρκτου έργου του.

 Άφησα τελευταίο το μεγαλύτερο Εύγε!!! Αυτό λοιπόν το Εύγε, ανήκει σε όλους εμάς τους ψηφοφόρους (σε περιφερειακό, Δημοτικό και τοπικό επίπεδο).

 Σε λιγότερο από έναν χρόνο, πρόκειται να διεξαχθούν οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

 Η διατήρηση μιας νοσηρής κατάστασης με προσωπική ευθύνη όλων μας ισοδυναμεί με αυτοκτονία!!!

 - Τα λάθη είναι ανθρώπινα, όταν δεν επαναλαμβάνονται…

 - Η ψήφος μας έχει αξία όταν δεν Χαρίζεται…

Ας είμαστε τουλάχιστον αυτή τη φορά προσεκτικότεροι στις επιλογές μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:

 1.    Μέγαρο Μαξίμου (Γραφείο Πρωθυπουργού)

 2.    Υπουργείο Εσωτερικών (Γραφείο Υπουργού)

 3.    Βουλεύτρια Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής (Κα Μαρτίνου Γεωργία)

 4.    Περιφέρεια Αττικής (Γραφείο Περιφερειάρχη)

 5.    Δήμο Μαραθώνα Αττικής (Γραφείο Δημάρχου) και

 6.    Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα (Γραφείο Προέδρου)

Δεκέμβριος 2022

Λάμπρος Γ. Καραγιάννης

Κάτοικος Βαρνάβα Αττικής

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
06-08-2010-12.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα