Ela na paiksoume

Koumpouriana

22 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 290 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

SYLVIA COSTA m  Σύλβια Κόστα (Silvia Costa):

 "Να αναδείξουμε την Κοιλάδα του Αχελώου ως ένα σημαντικό ιστορικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο με πανευρωπαϊκή ακτινοβολία και λάμψη".

 Το συνεχές και έντονο ενδιαφέρον, αλλά και την πρόθεση- επιλογή των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αμέριστη υλική και ηθική στήριξη στην προσπάθεια διατήρησης, ανάδειξης και προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κοιλάδας του Αχελώου επισημαίνει με δηλώσεις της η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σύλβια Κόστα.

koilada axeloou Κοιλάδα του Αχελώου. Τόπος με προοπτική για την Ελλάδα και την Ευρώπη, διάσπαρτος σε μνημεία και πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής που μας συνδέουν με το παρελθόν για να εμπνεόμαστε για το παρόν και το μέλλον.

 Το Γιοφύρι του Μανώλη στον Αχελώο, η Κάρα του Αγίου Παρθενίου και το φυσικό διαβολογέφυρο της Μουρμουρίτας στο Βελεντζικό, η Μονή Σέλτσου και η Μονή Μποτσιώτισσας στη Μεγαλόχαρη, η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βραγκιανών, και η Ιερά Μονή Κατουσίου Ανθηρού, η θρυλική γέφυρα gefyra korakou 1Κοράκου τα γιοφύρια Καταφυλίου και Βρουβιανών, η Ιερά Μονή Σπηλιάς, η Γέφυρα Καρυάς και η Γέφυρα Πετρωτού, η Μονή Σκουληκαριάς και η Κόκκινη εκκλησιά.

 Οι αρχαιολογικοί χώροι Αργιθέας, Αγράφων, Ραδοβυζίου και ορεινού Βάλτου είναι εκεί για να μας θυμίζουν την υποχρέωση για το σεβασμό αυτής της κληρονομιάς, αλλά και την υποχρέωση για την αξιοποίησή της.

 Όλα αυτά τα θεμελιώδη πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία και οι ηθικές πανανθρώπινες αξίες που χαρακτηρίζουν και διατρέχουν την περιοχή διατηρήθηκαν και παραδόθηκαν ευλαβικά, από γενιά σε γενιά στο διάβα των χρόνων μέχρι σήμερα.

 Οφείλουμε να αναδείξουμε την κοιλάδα του Αχελώου ως ένα σημαντικό ιστορικό πολιτιστικό θρησκευτικό κέντρο με πανευρωπαϊκή ακτινοβολία και λάμψη. Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να κατακτήσει η περιοχή την θέση που της αξίζει.

 Η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού κεφαλαίου, είναι το θεμέλιο και η κινητήρια δύναμη για την ενδυνάμωση και την ανάδειξη του φυgefyra korakou 3σικού περιβάλλοντος, της παράδοσης και του τοπικού μας πολιτισμού ώστε να ενισχυθεί η προβολή της ενιαίας ταυτότητας και η οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

 Για την προστασία των μνημείων και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κοιλάδας του Αχελώου η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σύλβια Κόστα επισημαίνει:

SYLVIA COSTA 2 "Η Κοιλάδα του Αχελώου είναι μια από τις φτωχότερες αλλά πλούσια σε ομορφιά περιοχή της Ευρώπης. Η πολιτιστική κληρονομιά, ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος της Κοιλάδας του Αχελώου αλλά και της ευρύτερης περιοχής μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά. Η πολιτιστική κληρονομιά κάθε λαού κάθε έθνους αποτελεί ενιαίο σύνολο που πρέπει να διατηρούμε να σεβόμαστε να προωθούμε και βοηθά τους ανθρώπους να συνδέσουν το παρόν με το παρελθόν τους. Θα πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τους Ευρωπαίους πολίτες και ειδικότερα τη νέα γενιά σχετικά με την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την αναπόσπαστη σύνδεσή της με την καθημερινή ζωή μας.

 Αυτό κάνουμε στην Επιτροπή Πολιτισμού. Η πολιτιστική κληρονομιά, παίζει και αυτή ένα σημαντικό ρόλο στις κοινωνίες και τις οικονομίες στην ευρωπαϊκή Ένωση και μπορεί και αυτή με τη σειρά της να βοηθήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Να τονίσω ότι ο Πολιτισμός μας υπενθυμίζει ποιοί είμαστε από πού ξεκινήσαμε και προς που πρέπει να κατευθυνθούμε ως Ευρωπαίοι πολίτες αλλά και ως πολίτες του κόσμου.

 Το να προστατεύσουμε τον πολιτισμό μας, τα μνημεία μας και το περιβάλλον δεν είναι ούτε πολυτέλεια ούτε οικονομική επιβάρυνση είναι μια αναγκαιότητα μια επένδυση για έναν καλύτερο κόσμο του αύριο που θα αφήσουμε στα παιδιά μας."

            Παρακολουθείστε το βίντεο:

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img212.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα