Ela na paiksoume

Koumpouriana

16 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 230 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

07 Sinthesi gia telosΗ πρώτη Εικαστική Έκθεση Αργιθεατών Καλλιτεχνών ανήκει στην ιστορία. Οι εικόνες της και τα συναισθήματα των διοργανωτών, των καλλιτεχνών - ελπίζουμε - και των επισκεπτών, θα μείνουν έντονα στις μνήμες και τις καρδιές μας!

Η έκθεση πέτυχε απόλυτα το σκοπό της αφού προβλήθηκε και αυτή η πλευρά των αργιθεατών. Εκτός από τα δημοσιεύματα που έγιναν προβάλλοντας τη δράση, εκατοντάδες ήταν και αυτοί - αργιθεάτες και μη - που επισκεφτήκαν την έκθεση, είδαν τα έργα και εκφράστηκαν με θαυμασμό για το πλήθος των καλλιτεχνών και τα σπουδαία έργα τους!

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλούς από τους καλλιτέχνες αφού κάθε μέρα παραβρίσκονταν στο χώρο όσοι τους επέτρεπαν οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι και η ενασχόληση με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες είναι το «λιμάνι» της ψυχικής τους ηρεμίας και η εξωτερίκευση του ευαίσθητου ψυχικού τους κόσμου. Επίσης, αρκετοί διαμένουν σε άλλες πόλεις και δεν ήταν εύκολο γι’ αυτούς να παραμείνουν στην Αθήνα τόσες ημέρες.

Μεταξύ των καλλιτεχνών βρίσκουμε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από μαθητές δημοτικού μέχρι επιστήμονες… και στρατηγούς.

Δείτε τα σύντομα βιογραφικά των καλλιτεχνών.

 

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, αργιθεάτες καλλιτέχνες δεν είναι μόνο αυτοί που συμμετείχαν στην 1η έκθεση, υπάρχουν και πάρα πολλοί άλλοι που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν σ’ αυτή την έκθεση. Ελπίζουμε στην επόμενη να τους χαρούμε όλους!

Η έκθεση λειτούργησε από τις 19 έως και τις 27 Νοεμβρίου 2016 και κάθε μέρα προσέρχονταν Αργιθεάτες - Καρδιτσιώτες και φίλοι αλλά και άλλοι φιλότεχνοι από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

Τα έργα που εκτέθηκαν ήταν πάρα πολλά και θα ήταν περισσότερα αν η αίθουσα ήταν μεγαλύτερη. Αυτό δείχνει ή μας κάνει να φανταζόμαστε το μέγεθος του ψυχικού πλούτου των Αργιθεατών Εικαστικών που με την μπογιά, με την πέτρα και το χώμα, με το μολύβι, με το σύρμα και τους ημιπολύτιμους λίθους, με το σκαρπέλο, το μαχαίρι και το κοπίδι, τις χρωματιστές πετρούλες, αποτυπώνουν τη φαντασία και την ευαισθησία τους στον καμβά, στο ξύλο, στο μέταλλο, στην κόλα ή το τσιμέντο, στις κατασκευές χειροτεχνημάτων,…..

Δείτε φωτογραφίες από τα έργα που εκτέθηκαν από τις 19 έως και τις 27 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκθέσεων του Boo Art Cafe, με τη σειρά που ήταν τοποθετημένα, από αριστερά προς τα δεξιά ανεβαίνοντας ο επισκέπτης στον 1ο όροφο που βρίσκεται ή αίθουσα.

 

Οι διοργανωτές θέλουν να ευχαριστήσουν και μέσω αυτής της δημοσίευσης τον Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών και προσωπικά τον Πρόεδρο του κ. Κων/νο Κουσαή για την πρόσκληση που απηύθυνε προς όλους τους Καρδιτσιώτες που κατοικούν στην Αθήνα να επισκεφτούν την έκθεση και ανέφερε στην πρόσκληση μεταξύ άλλων:

«Πρέπει όμως να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε και τους Αργιθεάτες καλλιτέχνες-εκθέτες για τα σπουδαία έργα που επιδεικνύουν, αλλά και να τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν να δημιουργούν. Η έκθεση αυτή αποδεικνύει ότι η Καρδίτσα γενικά και η Αργιθέα ειδικά έχει γεννήσει ανθρώπους που διαπρέπουν, όχι μόνο στο χώρο των Γραμμάτων και των Επιστημών, αλλά και στον χώρο των Τεχνών.»

Επίσης ευχαριστούν όλα τα μέσα Μ. Ε. της Καρδίτσας, Τρικάλων και των Αετό των Τζουμέρκων που δημοσίευσαν σχετικά θέματα για την έκθεση.

Σε άρθρο του ο ιστότοπος KarditsaLive.netπου παρουσιάζει την έκθεση, έχει ως τίτλο «Εντυπωσιάζει η πρώτη εικαστική έκθεση Αργιθεατών καλλιτεχνών» (κάντε κλικ εδώ να δείτε το άρθρο)

Επανερχόμενοι στην έκθεση… να πούμε ότι μεταξύ των επισκεπτών από τα εγκαίνια μέχρι τη λήξη της, ήταν: Ο Δημήτρης Σιούφας, π. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, η Παναγιώτα Βράντζα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κων/νος Τσιάρας, βουλευτής της Ν. Δ. και π. υπουργός, ο Στέφανος Κούτρας, Πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης, ο Μιλτιάδης Καναβός, Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Ν. Ιωνίας Αττικής, ο Κων/νος Κουσαής, Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών, ο Ανδρέας Στεργίου, Γ. Γ. της Π.Ο.Α.Σ. και Πρόεδρος του Συλλόγου Στεφανιωτών «Η ΙΤΙΑ», ο Παναγιώτης Παπαντώνης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βραγκιανιτών Καρδίτσας και μέλος του Δ. Σ. της Π.Ο.Α.Σ., ο Χρήστος Καραβίδας, Πρόεδρος του Συλλόγου Στεφανιάδας «Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ», ο Γιώργος Κουστιμπογιώργος, Πρόεδρος του Συλλόγου Πετρωτιωτών, η Θεοδώρα Τσιτσιπά, Αντιπρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης, ο Πέτρος Παπαδήμας, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Ν. Ιωνίας Αττικής, η Αναστασία Κλάρα, Γ. Γ. Συλλόγου Θεσσαλών Ν. Ιωνίας Αττικής, η Τατιάνα Τόγια, Γ. Γ. του Συλλόγου Σοφαδιτών Αθήνας ο Θεοδόσης Μακρυγιάννης, συγγραφέας, δικηγόρος και π. Πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Αθήνας, ο Θανάσης Κωφός, μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου Αργιθεατών Αθήνας, ο Κώστας Μπλέτσας και ο Φάνης Γκαραβέλης, από το Σύλλογο Οξυωτών «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», η Ξανθή Παπαπέτρου, τ. Πρόεδρος Εφετών, ο Αθανάσιος Τσιούμας, Ταξίαρχος ε.α. ΕΛ.ΑΣ., ο Βασίλης Τσιούμας, Δ/ντής ΕΛ.ΤΑ., ο Θανάσης Δημητρακόπουλος, Δ/ντης KarditsaLive, ο Θεοφάνης Δ. Οικονόμου, μουσικοσυνθέτης - ρεμπέτης στην Καρδίτσα, ο Κωστής Τσιάκαλος, δημοσιογράφος, συγγραφέας, ποιητής και μάλιστα βραβευμένος με το Ρωσικό βραβείο ποίησης, ο Ξενοφών Κουτής, συγγραφέας και π. δημοτικός σύμβουλος, ο Ηλίας Μπάλας, μέλος του Συνεταιρισμού Δρακότρυπας, ο Δημήτρης Παπακώστας, δημοτικός σύμβουλος Δ. Αργιθέας, π. Δήμαρχος Δ. Αχελώου και Συντονιστής Δικτύου ΠΑΤΡΙ. Δ. Α., ο Κώστας Αγόρης, π. Πρόεδρος του Συνδέσμου Βραγκιανιτών - δημοσιογράφος - σχολιαστής στην Ε.Ρ.Τ., η Πηνελόπη Τσαντούλα,πρωταθλήτρια Σκοποβολής, ο Κρίστιαν Τσαντούλας, σκηνοθέτης, ο Αλέξανδρος Τσαντούλας, δημοσιογράφος,….

Πολλοί από τους επισκέπτες σχολίασαν και έγραψαν τις εντυπώσεις τους στο βιβλίο επισκεπτών της έκθεσης. Διαβάστε το βιβλίο επιλέγοντας την εικόνα.

1

Μηνύματα με ευχές για την έκθεση και τους καλλιτέχνες έστειλαν: Ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Αργιθέας κ. Γεώργιος Χασιώτης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Β. Ελλάδος κα Τζούλη - Ιωάννα Νασιώκα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Ν. Τρικάλων κα Έλλη Τσιρογιάννη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Καρδίτσας κ. Βασίλειος Θεοδωράκης και ο π. Πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Θεσσαλών «Η ΕΣΤΙΑ» κ. Βλάσης Καϊμακάμης.

Τις ευχές τους συνόδευσαν και με ένα ταψί πλαστό οι «Αφοι Ηλία Γκουμάνη» - φούρνος «ΑΡΓΙΘΕΑ» στον Μαραθώνα.

Ο ενθουσιασμός όλων, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, είχε και το αποτέλεσμα να τραβηχτούν χιλιάδες φωτογραφίες με μηχανές και κινητά. Δείτε μερικές απ’ αυτές στο τέλος του άρθρου. 

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην 1η Έκθεση Αργιθεατών Καλλιτεχνών ήταν (με αλφαβητική σειρά): 

Βασιλού Βέτα (Δροσάτο)

 

Σχιζοδήμου Μαριλένα (Καλή Κώμη)

Θάνος Θανάσης (Ανθηρό)

 

Σχιζοδήμου Πηνελόπη (Καλή Κώμη)

Καραβοκυρού Εμμέλεια (Καταφύλλι)

 

Τρυφέρης Θεόδωρος (Λεοντίτο)

Κλάρας Κώστας (Ανθηρό)

 

Τσαπραΐλη Ελένη (Στεφανιάδα)

Μακρυγιάννη Χαρίκλεια (Φουντωτό)

 

Τσέλιου - Παππά Σωτηρία (Θερινό)

Μπαρούτα Αναστασία (Αργύρι)

 

Τσιακάλου Βασιλική (Καταφύλλι)

Νάκος Δημήτριος (Βραγκιανά)

 

Τσιακάλου Φωτεινή (Αργύρι)

Σύλλογος Αργιθεατών Β. Ελλάδος

 

Τσιούμα - Σαλαμάνη Μαρία (Πετρωτό)

Σύρτα Έφη (Πετρωτό)

 

Χαμπλάς Γιώργος (Στεφανιάδα)

Σχιζοδήμος Κώστας (Καλή Κώμη)

 

 

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ημέρα των εγκαινίων και την επόμενη που συναντήθηκαν οι διοργανωτές με τους περισσότερους καλλιτέχνες και σχολίασαν την εκδήλωση των εγκαινίων, αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον της προβολής των καλλιτεχνών αλλά και γενικότερα την προβολή των πνευματικών ανθρώπων της Αργιθέας και άλλων δραστηριοτήτων τους.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_016_DSC_0444.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα