Εκτύπωση

Συμμετέχουν: Α. Μπαρούτα, Θ. Τρυφέρης, Γ. Χαμπλάς

02 Afisa ekthesis Skoumpi stin Athina 4 10 9 17Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνδρου «Το Σκούμπι» οργανώνει έκθεση εικαστικών στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», Ηρακλειδών 66Α & Θεσσαλονίκης (Σταθμός Μετρό «ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ»).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19:00. Οι ώρες επίσκεψης θα είναι:

Τρίτη έως Σάββατο 10:00 - 20:00 και

Κυριακή 10:00 - 14:00.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν και τρεις Αργιθεάτες καλλιτέχνες. Εκτός από την Αναστασία Μπαρούτα και τον Θοδωρή Τρυφέρη, που είχαμε προαναγγείλει ΕΔΩ, θα είναι και ο Γιώργος Χαμπλάς με δείγμα των δημιουργιών του.

Στο ενημερωτικό δελτίο του Συλλόγου διαβάζουμε:

“Η έκθεση γίνεται στα πλαίσια του φεστιβάλ «Η τέχνη του Αιγαίου ταξιδεύει», που διοργανώνει ο σύλλογός μας ανελλιπώς από το 2005, και αυτή έχει ταξιδέψει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στο λίκνο του κλασσικού πολιτισμού - την Αθήνα - 40 καλλιτέχνες από την Άνδρο και την ελληνική περιφέρεια, τόσο ναΐφ όσο και επαγγελματίες, θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.

Καθώς ο σύλλογος επιθυμεί να μην οριοθετήσει τα έργα που θα παρουσιαστούν, η θεματολογία αφορά κυρίως τη φύση, τα ανθρωποκεντρικά και κοινωνικά θέματα ακόμα και την αγιογραφία. Επίσης τα έργα θα καλύπτουν όλο το φάσμα των τεχνοτροπιών όπως ελαιογραφία, ακουαρέλα, κάρβουνο, μαρκετερί κ.α.

Την έκθεση επιμελείται ο θεωρητικός τέχνης και δημοσιογράφος κ. Πετμεζάς Λεόντιος, ο οποίος έχει υπηρετήσει την τέχνη σε όλα τα κλιμάκια αυτής και έχει διαπρέψει στο τομέα αυτόν.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και θα είναι μεγάλη τιμή για εμάς να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της έκθεσης”.