Εκτύπωση

DSC 0006 Οι ART SELECTED WORKS εγκαινίασαν την έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής στις 4 Δεκεμβρίου 2014 στο χώρο τέχνης BOOART, Σαρρή 21, στην Αθήνα και διήρκεσε μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2014.

 Στην έκθεση, που είχε τίτλο «ΜΙΑ ΛΕΞΗ-ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ Η ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ», ανάμεσα σε 26 αναγνωρισμένους και DSC 0017καταξιωμένους ζωγράφους και γλύπτες που παρουσίασαν έργα τους, συμμετείχε και η Αργιθεάτισσα (από το Αργύρι) ζωγράφος Αναστασία Μπαρούτα με το έργο της "ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ".

 Στα εγκαίνια αυτής της εικαστικής συνάντησης έδωσε το παρόν πολύς κόσμος καθώς και άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων. Ανάμεσα τους και οι Αργιθεάτες: Ο δικηγόρος, συγγραφέας, ποιητής, ιστορικός ερευνητής Μενέλαος Παπαδημητρίου, ο δημοσιογράφος, συγγραφέας, ποιητής Κωστής Τσιάκαλος, η ξεναγός και καλλιτέχνιδα παιδικών εκδηλώσεων Φωτεινή Λ. Τσιακάλου και ο Κώστας Π. Τσιάκαλος.

 Στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι ART SELECTED WORKS για την έκθεση διαβάζουμε:

 

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της συνάντησης των εικαστικών της ομάδας «ART SELECTED WORKS» στο χώρο τέχνης «BOOART» στις 4 Νοεμβρίου 2014.

 Μέχρι αργά το βράδυ η αίθουσα ήταν κατάμεστη από πολλούς φιλότεχνους, εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών, που τίμησαν τους καλλιτέχνες και τα έργα τους με την παρουσία τους.

 Πολλά κολακευτικά σχόλια απέσπασαν οι δημιουργοί με την αλληγορική επέμβαση του θεματικού «ΜΙΑ ΛΕΞΗ-ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ Η ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ» που αναφέρονταν στη διαδρομή του χρόνου και το μεταίχμιο της ζωής.

 Έτσι μια λέξη καθόρισε μια κατάσταση εκπορευόμενη από τη δημιουργία μιας εικόνας…

 Η αλληγορική έμπνευση έφερε το θεαματικό, εμπνευσμένο αποτέλεσμα από την έμπειρη εικαστική ματιά των εκλεκτών δημιουργών.

DSC 0005Προλογίζοντας την έκθεση ο θεωρητικός ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς τόνισε: "…μέσα από τις εικαστικές καταθέσεις των δημιουργών γνωρίζουμε από κοντά εμπνεύσεις που βασίζονται ευπρόσδεκτα στη σκέψη, το συλλογισμό, την εμβάθυνση που καθοδηγεί τις χρωματικές μάζες και τα ανάλογα υλικά επιδέξια και αυτόνομα στη φόρμα για την αναπτέρωση της ψυχής.

 Οι συνθέσεις που παρακολουθούμε αποτελούν ευέλικτα μία συνειδητά ποιημένη πράξη εφαρμογής αρχών, τάσεων και σχολών τεχνικής που παραπέμπουν σε νεωτεριστικές πλουραλιστικές μεταμοντέρνες και εκλεκτικές αποκλίσεις…"

 

Η έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Πολιτισμού και Τέχνης.