Ela na paiksoume

Koumpouriana

09 - 12 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 218 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Απόστολος Κων. Καρακώστας

33 1h hmera festival xorodion Agriniou Την Παρασκευή 2/10/20 στον ανακαινισμένο χώρο του θερινού κινηματογράφου «Ελληνίς» στο κέντρο του Αγρινίου ξεκίνησε σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία το πρώτο μουσικό φεστιβάλ χορωδιών Αγρινίου.

 Η τριήμερη αυτή μουσική εκδήλωση - πρωτοφανής για τη Δυτική Ελλάδα - διοργανώθηκε με την πρωτοβουλία της κυρίας Χρυσούλας Τασολάμπρου, προέδρου του Πνευματικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγία Σκέπη» και με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Αγρινίου, τον Δήμο Θέρμου και το Υπουργείο Τουρισμού - ΕΟΤ.

 Κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην είσοδο του «Ελληνίς» θερμομετρούσε τους εισερχόμενους και
έκανε συστάσεις για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού και τις ίδιες συστάσεις επαναλάμβανε σε κάθε ευκαιρία ο παρουσιαστής της εκδήλωσης. Μεγάλο το ενδιαφέρον των Αγρινιωτών, πολλοί ήταν οι προσερχόμενοι, αλλά δεν επιτράπηκε η είσοδός τους λόγω πληρότητας του χώρου.

 Την άψογη παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο καταξιωμένος επί 60 συναπτά χρόνια στον χώρο, καλλιτεχνικός αφηγητής και παρουσιαστής του κλασικού θεάτρου και του καλλιτεχνικού αθλητισμού Αλέξης Κωστάλας.

 Προσφώνηση στην εκδήλωση έκανε εκ μέρους του Δήμου Αγρινίου η αρμόδια για τα πολιτιστικά Αντιδήμαρχος κυρία Παπαγεωργίου.

 Παραβρέθηκαν ο Αιτωλοακαρνάνας Βουλευτής πρώην υπουργός κ. Γεώργιος Σαλμάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αμαλία Βούλγαρη, ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Χρήστος Γκούντας, ο αντιδήμαρχος Δήμου Αμφιλοχίας κ. Ανδρέας Ρεγκούτας, η αντιδήμαρχος Θέρμου κα Ιωάννα Καλημέρη. Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 250 άτομα, κάτοικοι της πόλεως αλλά και επισκέπτες από άλλες περιοχές.

 Οι χορωδίες παρουσίασαν τα προγράμματά τους, συνήθως αποτελούμενα από 4 έως 9 τραγούδια.

 Συμμετείχαν: 1) «Χορωδία Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Φυτειών Ακαρνανικό Φως», 2) «Χορωδία Γυναικών Καλυβίων Αγίου Νικολάου» μαζί με την νέα χορωδία του «Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς η Αγία Αγάθη», 3) «Μικτό Φωνητικό Σύνολο Ορφέα Πατρών», 4) «Χορωδία Μαϊστράλι του Κέντρου Λόγου, Τέχνης κι Επιστήμης Αμφιλοχίας Δίοδος» και 5) «Χορωδία Πολιτιστικού Πνευματικού Συλλόγου η Αγία Σκέπη».

 Με τον ενός αιώνα «Ορφέα» της Πάτρας συμμετείχε η πολυβραβευμένη Άννα Μπιθικώτση, κόρη του αξέχαστου πάντα παρόντα στις καρδιές των Ελλήνων Γρηγόρη Μπιθικώτση.

 Την χορωδία Φυτειών διεύθυνε η κα Τασολάμπρου, των Καλυβίων & Σταμνάς ο κ. Νικόλαος Στρατόπουλος, του Ορφέα η κα Λίνα Γερονίκου, της Αμφιλοχίας διεύθυνε η κα Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου και τη χορωδία της «Αγίας Σκέπης» η χοράρχισσα κα Χρυσούλα Τασολάμπρου. Συμμετείχε φιλικά η κα Αρετή Κετιμέ.

 Βραβεύσεις στους προέδρους των Χορωδιών έκαναν ο κ. Γεώργιος Σαλμάς, η κα Άννα Μπιθικώτση, η κα Αμαλία Βούλγαρη και η κα Ιωάννα Καλημέρη.

 Όλες τις εκτελέσεις των χορωδιών και τις βραβεύσεις καταχειροκρότησε το ενθουσιασμένο κοινό και στο τέλος πολλοί ήταν αυτοί που παρέμειναν στο χώρο για να συγχαρούν όλους τους παράγοντες αυτής της θαυμάσιας εκδήλωσης.

 Η συνέχεια θα δοθεί σήμερα, Σάββατο 3/10/2020, το βράδυ που είναι η δεύτερη ημέρα. Θα συμμετέχουν πέντε χορωδίες από Ζάκυνθο, Εύοσμο Θεσσαλονίκης, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και η «Αρμονία» Θεσσαλονίκης.

 Η τελευταία θα ψάλλει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Απ. Παύλου στη Μεγάλη Χώρα το πρωί της Κυριακής στις 4 του Οκτώβρη.

 Η μεγάλη προσέλευση του κοινού στο πρώτο φεστιβάλ χορωδιών απαιτεί την επόμενη χρονιά η διοργάνωση να δοθεί σε μεγαλύτερο χώρο, ώστε να μην απογοητευτούν οι εκατοντάδες και γιατί όχι οι χιλιάδες που θα θέλουν να παρακολουθήσουν αυτόν το νέο θεσμό που ξεκίνησε φέτος.

 Φωτογραφίες: Απόστολος Κων. Καρακώστας

 Το katafylli.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Τελευταία άρθρα