Ela na paiksoume

Koumpouriana

02 - 10 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 191 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Απόστολος Κων. Καρακώστας

34 2h hmera festival xorodion Agriniou Πάλι γεμάτος από νωρίς ο θερινός κινηματογράφος «Ελληνίς», μεγάλη ανάγκη για εξεύρεση μεγαλύτερου χώρου για το επόμενο φεστιβάλ το 2021!

 Πέντε χορωδίες συμμετείχαν, από Ζάκυνθο, Εύοσμο Θεσσαλονίκης, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και Θεσσαλονίκη.

 Η έναρξη έγινε με καλωσορίσματα από τον παρουσιαστή κ. Aλέξη Κωστάλα στους επισήμους και το κοινό, που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση. Παραβρέθηκαν η κα Κατερίνα Μοθωναίου Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού Ιονίων Νήσων, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Κώστας Καλαντζής, η κα Αμαλία Βούλγαρη
Περιφερειακή Σύμβουλος, η κα Ιωάννα Καλημέρη αντιδήμαρχος Θέρμου, η καλεσμένη στην εκδήλωση Δρ. Σέβη Μαζέρα, (Διδάκτωρ Βυζαντινής Μουσικολογίας, Μαέστρος, Πιανίστρια και Χοράρχης της Βυζαντινής Χορωδίας Ψαλτριών «Αι Άδουσαι») και η κα Άννα Μπιθικώτση. Όπως και την πρώτη μέρα της εκδήλωσης παραβρέθηκαν πολλοί γνωστοί Αγρινιώτες, όπως ο κ. Βασίλης Γρηγορόπουλος φιλόλογος, ο κ. Παναγιώτης Δρέλλιας Μαθηματικός και αρθρογράφος, η γνωστή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης κα Μαίρη Χρυσικοπούλου και άλλοι πολλοί.

 Ξεκίνησε πρώτη η χορωδία Ζακύνθου «Η Φανερωμένη», που ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια της Ζακύνθου. Μαέστρος ο κ. Σταμάτης Φιλιακός Μιχαλίτσης.

 Ακολούθησε η χορωδία «Φιλομήλα» του Μουσικού & Καλλιτεχνικού Συλλόγου Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Έκανε πολύ πρωτότυπη έναρξη του προγράμματός της με ήχους δακτύλων και χεριών κλιμακούμενους σε ένταση και ρυθμό. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Μαέστρος η κα Άννα Μαρία Κότσιφα.

 Τρίτη χορωδία η «Λαμποβίτισσα» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άφρας Κέρκυρας. Μαέστρος η κα Αγάθη Κοσκινά.

 Το διάλλειμα που ακολούθησε έδωσε την ευκαιρία για να υπογραφούν αυτόγραφα από τον αειθαλή Αλέξη Κωστάλα σε μικρούς και μεγάλους θαυμαστές του, καθώς και για ανταλλαγές κινητών, facebook & e-mail διευθύνσεων μεταξύ των συμμετασχόντων στις χορωδίες και του κοινού.

 Τέταρτη η Χορωδία Ενηλίκων Πολιτιστικού & Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου». Μαέστρος η κα Χρύσα Σιδηροπούλου.

 Πέμπτη και τελευταία η Χορωδία «Αρμονία» της Θεσσαλονίκης. Μαέστρος ο κ. Νίκος Κυριακού.

 Ακολούθησε ο χαιρετισμός από την κα Χρυσούλα Τασολάμπρου προς όλες τις χορωδίες που συμμετείχαν και το κοινό που παρακολούθησε. Ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Αγρινίου, τον Δήμο Θέρμου, τα μέλη του συλλόγου «Αγία Σκέπη» που εργάστηκαν σε όλα τα στάδια των εκδηλώσεων, την καλλιτέχνιδα Δίδα Μαρία Πολύζου που βραβεύτηκε για τη δημιουργία του πίνακα που κοσμεί και είναι το σήμα κατατεθέν του επικοινωνιακού υλικού του Φεστιβάλ. Ευχαρίστησε και τον ακούραστο ηχολήπτη κ. Παναγιώτη Αυγέρη για την άψογη ποιότητα του ήχου.

 Βραβεία απένειμαν στους προέδρους των συλλόγων οι: Αντιπεριφερειάρχης κα Κατερίνα Μοθωναίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Αμαλία Βούλγαρη, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Κώστας Καλαντζής, η αντιδήμαρχος Θέρμου κ. Ιωάννα Καλημέρη και η κα Άννα Μπιθικώτση.

 Με το πέρας της «Αρμονίας» το ενθουσιασμένο κοινό παρέμεινε στο χώρο και συνεχάρη τους συμμετέχοντες στις χορωδίες, που ήρθαν από μακριά κόντρα στις αντιξοότητες των καιρών…

 Από όλους εκφράστηκε η επιθυμία να επαναληφθεί παρόμοιο πολιτιστικό γεγονός στο Αγρίνιο και να καθιερωθεί σαν ένας ετήσιος μόνιμος θεσμός για την πόλη. Για την επόμενη διοργάνωση πρέπει να βρεθεί χώρος μεγαλύτερος, για να μπορεί να φιλοξενήσει τις πολυμελείς χορωδίες και τους ακροατές. Εάν δεν είχαμε την πανδημία, θα συμμετείχαν και χορωδίες από το εξωτερικό. Το 1ο φεστιβάλ ξεκίνησε σαν Διεθνές φεστιβάλ χορωδιών, αλλά οι συμμετοχές από άλλα κράτη ακυρώθηκαν λόγω ανωτέρας βίας…

IMG_5152

IMG_5162

IMG_5786_a

IMG_5587

 Φωτογραφίες: Απόστολος Κων. Καρακώστας

  

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img070.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα