Ela na paiksoume

Koumpouriana

03 - 10 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 114 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

05 Afisa 28 06 2021 Με μια ξεχωριστή μουσική παράσταση - αφιέρωμα στον Γεώργιο Καραϊσκάκη και στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα εορταστούν τα φετινά Καραϊσκάκεια που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας και την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

 Την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και ώρα 21:00, ο σπουδαίος καλλιτέχνης Πασχάλης Τόνιος θα παρουσιάσει στο κοινό το μουσικοποιητικό -

αφηγηματικό του έργο «Ωδή στους ήρωες του 1821» το οποίο είναι βασισμένο σε ποιήματα μεγάλων ξένων (φιλελλήνων) και Ελλήνων που εμπνεύστηκαν από την Επανάσταση και τους ήρωες του 1821.

 Ο Πασχάλης Τόνιος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον ήρωα της Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη και το έργο του περιλαμβάνει ποιήματα των: Βίκτωρ Ουγκώ, Πούσκιν, Λόρδου Μπάιρον, Πέρση Σίλλεη, Ουίλχεμ Μίλερ, Σατωβριάδνος, Ρήγας Βελεστινλής (Φεραίος), Παλαμάς, Κάλβος, Καζαντζάκης, Άγγελος Σικελιανός, Αδαμάντιος Κοραής, Λορέντζος Μαβίλης, Διονύσιος Σολωμός και Γεώργιος Σουρής.

 Στη συνέχεια, στο δεύτερο μέρος της παράστασης, το κοινό της Καρδίτσας θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ηρωικά και κλέφτικα τραγούδια που αναφέρονται στους αγώνες των Ελλήνων και τα οποία αποτελούν την αποκορύφωση μια μακράς εξέλιξης της δημοτικής ποιητικής δημιουργίας του ελληνικού λαού.

 Η ιδέα πίσω από το έργο (Δυο λόγια από τον συνθέτη)

04 Tonios Pasxalis «Ως Έλληνας καλλιτέχνης αισθάνθηκα την ανάγκη τη χρονιά αυτή, για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 να δημιουργήσω ένα μουσικό έργο βασισμένο σε ποιήματα μεγάλων ποιητών που ύμνησαν τη γενναιότητα των Ελλήνων, που συγκίνησαν και ενέπνευσαν και τους άλλους λαούς. Οι ίδιοι αυτοί ποιητές διαδραμάτισαν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση με το πνεύμα τους, ενώ, μαζί με τους μεταγενέστερους, ανέδειξαν διεθνώς τη σημασία της και τα ιδανικά της, την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη. Ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 αποτελεί μείζονα ευκαιρία για γνώση και αναστοχασμό, αφού στα ποιήματα του παρόντος έργου γίνεται αναφορά στην ευρωπαϊκή και τη διεθνή διάσταση της υπέρ της Ελευθερίας Επανάστασης των Ελλήνων, που διαμόρφωσε συνειδήσεις και ιδανικά καταλυτικά για την πρόοδο του πολιτισμού, την αρμονική και ειρηνική ζωή και την ευημερία των κοινωνιών των απανταχού ανθρώπων.»

 Συντελεστές:

 Πασχάλης Τόνιος, τραγούδι.

 Νικήτας Τσακίρογλου, αφήγηση.

 Γρηγόρης Βαλτινός, αφήγηση.

 Μαριάννα Πολυχρονίδη, τραγούδι.

 Πιάνο-ενορχήστρωση: Γιώργος Παπαχριστούδης.

 Βιολί: Θάνος Γκιουλετζής.

 Μπάσο: Γιάννης Πλαγιαννάκος.

 Πνευστά: Αλέξανδρος Ζουγανέλης.

 Ντραμς-κρουστά: Μάνος Ντόμπρος.

 Κιθάρα: Πασχάλης Τόνιος.

 Παρουσιάζει: Η Ρίτσα Τσικρίκα.

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_039_DSC00796.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα