Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 159 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

002 Giorti dimotikou tragoudiou Με επιτυχία αλλά και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου, στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας, η 7η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού που οργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον Δήμο Καρδίτσας.

 Η Γιορτή ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου μουσικού Μάριου Σαρακατσιάνου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο τον Ιούλιο του 2020, σε ηλικία μόλις 32 ετών. Υπήρξε ένας ακούραστος εργάτης του πολιτισμού και της παράδοσης και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

 Ως μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Μανώλης Στεργιόπουλος απένειμε μια τιμητική πλακέτα στον πατέρα του Μάριου Σαρακατσιάνου κάνοντας λόγο για έναν σημαντικό καλλιτέχνη και για έναν ξεχωριστό άνθρωπο τον οποίο κανείς δεν θα ξεχάσει.

 Οι φίλοι του μουσικοί Χρήστος Κιτσόπουλος και Κώστας Κωστούλης τον χαρακτήρισαν ως «ένα εξαιρετικό παιδί, γεμάτο με αγάπη και τρόπους», ενώ η τραγουδίστρια Αντριάνα Μόκκα σημείωσε πως η ζωή του Μάριου ήταν ο χορός και το τραγούδι και έτσι θα τον θυμούνται όλοι.

 Η βραδιά ήταν συγκινητική και για έναν ακόμα λόγο καθώς έφυγε από τη ζωή ένα πρώην μέλος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, ο Γιώργος Τσιγγόπουλος.

 Ο Γιώργος Τσιγγόπουλος υπηρέτησε την Ένωση επί πολλά χρόνια, μέσα από τις θέσεις του Ταμία και τελευταία ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής και ήταν πάντα εκεί για να βοηθήσει και να προσφέρει.

Χαιρετισμοί

 Η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Μανώλη Στεργιόπουλου ο οποίος ανέφερε πως «Η Γιορτή ξεκίνησε το 2014 και αποφασίσαμε να κάνουμε αφιερώματα σε δικούς μας ανθρώπους. Φέτος τιμούμε το φίλο και συνοδοιπόρο στον πολιτισμό Μάριο Σαρακατσιάνο. Για μένα ο Μάριος δεν έφυγε. Είναι εδώ με εκείνο το χαμόγελο και μας λέει ΄΄Γλεντήστε φίλοι΄΄. Με μια μεγάλη αγκαλιά θα του πούμε ΄΄Δεν σε ξεχνάμε΄΄. Όπως θα θυμόμαστε πάντα και τον Γιώργο Τσιγγόπουλο που έφυγε από τη ζωή».

 Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως «Ένας νέος άνθρωπος, από τα πιο γνωστά μέλη που στήριζα την παράδοση, έφυγε από τη ζωή. Ο Γιώργος Τσιγγόπουλος δεν είναι μαζί μας. Η ζωή, όπως συνεχίζεται και καλό είναι να επιστρέφουμε έστω με τιμές μνήμης. Η προσπάθεια συνεχίζεται με τις μεγάλες εκδηλώσεις που φέρνουν την Καρδίτσα στο επίκεντρο».

 Ο βουλευτής Γιώργος Κωτσός σημείωσε πως «Πολιτισμός είναι το σύνολο των δραστηριοτήτων που χαρακτηρίζουν έναν λαό, όπως οι μουσικές, οι γεύσεις, οι ενδυμασίες, τα μουσικά όργανα, το λαούτο και το κλαρίνο που αγαπούσε και ο Μάριος. Οι άνθρωποι ποτέ δεν χάνονται όταν δεν τους ξεχνάμε. Η πανδημία δοκίμασε τις αντοχές των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού και όλης της χώρας. Ο πολιτισμός, όμως, είναι εξαιρετικά ανθεκτικός και οι άνθρωποι που τον υπηρετούν έχουν μεράκι. Καταφέραμε και ξεπεράσαμε τις δυσκολίες».

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος δήλωσε: «Ξεκινάει η νέα χρονιά για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους. Θερμά συγχαρητήρια στην Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων που ξέρει να τιμά ανθρώπους που υπηρετούν τον πολιτισμό. Ο Μάριος μας ακούει από εκεί ψηλά και όλοι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για εκείνον. Καλή νέα πολιτιστική χρονιά, με υγεία».

 Ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος τόνισε: «Είμαι βέβαιος ότι και η φετινή πολιτιστική χρονιά θα είναι πολύ πλούσια. Είναι πολύ σημαντικό να τιμάμε και να μην ξεχνάμε έναν άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή τόσο πρόωρα. Καλή πολιτιστική χρονιά. Η Καρδίτσα θα απολαύσει ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις που κάθε φορά μας θέτουν στο επίκεντρο του πολιτιστικού χάρτη».

 Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Αμφικτιονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων Απόστολος Φιρφιρής συγχαίροντας τους διοργανωτές και μιλώντας συνοπτικά για το έργο της Αμφικτιονίας και τις δράσεις της.

 Η βουλευτής Ασημίνα Σκόνδρα απέστειλε επιστολή με ευχές για καλή επιτυχία.

 Γλέντι και χορός

 Ακολούθησε γλέντι με τη συμμετοχή αξιόλογων μουσικών του τόπου μας.

 Οι μουσικοί Χρήστος Κιτσόπουλος (κλαρίνο), Κώστας Κωστούλης (κλαρίνο), Γιάννης Ζιάκας (κλαρίνο) Θάνος Ρούμπος (βιολί), Χρήστος Καλαμπούκας (λαούτο), Γιάννης Σερίφης (κρουστά) και οι τραγουδιστές Βασίλης Νταράλας, Αντριάνα Μόκκα και Χρήστος Αγριόδημος ΄΄ταξίδεψαν΄΄ το κοινό στα όμορφα μονοπάτια του δημοτικού τραγουδιού και όλοι μαζί πιάστηκαν χέρι-χέρι για να χορέψουν και να διασκεδάσουν.

 Αυτός ακριβώς είναι, εξάλλου, και ο σκοπός της Γιορτής που έχει εξελιχθεί σε ένα νέο θεσμό για την πόλη μας.

 Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού επέστρεψε δυναμικά και κόσμος την αγκάλιασε ακόμα πιο θερμά αποδεικνύοντας το πόσο ανάγκη έχει από τέτοιους είδους εκδηλώσεις.

 Ειδικά για τους Συλλόγους-μέλη της Ένωσης, που στήριξαν εμπράκτως την εκδήλωση, ήταν μια καλή ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί και να διασκεδάσουν σε ένα κοινό γλέντι, όπως ακριβώς το επιθυμούσαν και οι ίδιοι.

 Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στο να διεξαχθεί τόσο άρτια και επιτυχημένα η Γιορτή, τους συνδιοργανωτές, τους μουσικούς, τους τραγουδιστές και τον Βασίλη Τσικρίκα για την ευγενική του χορηγία στο θέμα της ηχητικής υποστήριξης.

 Παρουσίασε η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ρίτσα Τσικρίκα.

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_364.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα