s70 smart

Koumpouriana

27 - 05 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 66 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Καλώς ήρθατε στο Καταφύλλι (Σελιπιανά)

Το Καταφύλλι

Ένα φυσικό περιβόλι

 Ένα όμορφο και ιδιόμορφο χωριό. Η ιδιομορφία του εστιάζεται στο ότι είναι τόσο αραιοκατοικημένο, λόγω του ότι αποτελείται από πολλούς συνοικισμούς διασκορπισμένους σε έκταση 25.866 στρεμμάτων, που δίνει τη ψευδαίσθηση ότι δεν πρόκειται για χωριό. 

 Είναι κτισμένο στη νότια πλευρά της Μιρμιτζάλας σε υψόμετρο 1000 μέτρων και οι συνοικισμοί του με  το χαμηλότερο υψόμετρο, στις όχθες του Αχελώου ποταμού περίπου στα 300 μέτρα.

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών παρουσιάζει τον καταξιωμένο στο Πανελλήνιο τραγουδιστή και μουσικοσυνθέτη ΛΑΚΗ ΧΑΛΚΙΑ και το σημαντικό μουσικό του έργο, που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια με θέμα την Ελληνική μουσική και τη διαχρονικότητά της, με τον γενικό τίτλο:

 «2.500 Χρόνια Ελληνική Μουσική (Από τον Όμηρο μέχρι σήμερα

Η παρουσίαση αυτή έχει σαν σκοπό να πληροφορήσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους μας και εν γένει τον κόσμο στα ωραιότερα ιδεώδη της φυλής μας, που είναι και το κοινό γνώρισμα του Ελληνισμού, όπως η Γλώσσα μας, η Ιστορική μας πορεία, ο Πολιτισμός μας, η Μουσική μας, η Πολιτιστική μας Κληρονομιά και οι Παραδόσεις του λαού μας.

Σήμερα, σ' αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει ο τόπος μας, αλλά και ο κόσμος ολόκληρος, με την ισοπέδωση όλων των αξιών και το σάρωμα των πολιτισμών, είναι αναγκαίες, όσο ποτέ άλλοτε, αυτού του είδους οι εκδηλώσεις που μας φέρνουν πιο κοντά στον πολιτισμό μας και κοντά στις πολιτιστικές μας ρίζες για να μη χάσουμε τις παραδόσεις μας, τα ήθη και έθιμα του λαού μας, που για αιώνες στάθηκαν οι πιο πιστοί μας φίλοι, σε όλες τις μεγάλες μας στιγμές και κυρίως για να μη χάσουμε την Εθνική μας ταυτότητα, αυτή που μας κάνει να ξεχωρίζουμε, ως λαός και. ως Έθνος.

Ο Λάκης Χαλκιάς θα μας μιλήσει για την μουσική μας πορεία, μέσα από το έργο: ¨2.500 Χρόνια Ελληνική Μουσική¨ (από τον Όμηρο μέχρι σήμερα), που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, για την εξέλιξη και την διαχρονικότητά της.

Η διάρκεια της σύντομης ομιλίας του καλλιτέχνη είναι περίπου 10 λεπτά, όπου γίνεται αναφορά στην Ελληνική μουσική από την Αρχαία εποχή και σε όλη την εξελικτική της πορεία, που φτάνει έως τις μέρες μας.

Στη συνέχεια θα προβληθεί ένα βίντεο με αποσπάσματα από την πρώτη παρουσίαση του έργου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, διάρκειας 20 λεπτών, όπου μπορεί ο καθένας μας να παρακολουθήσει όλη την εξέλιξη της μουσικής μας πορείας, δίνοντας έτσι την πραγματική της διάσταση και τεκμηριώνοντας αυτά που ο καλλιτέχνης προηγουμένως θα έχει αναλύσει με τον λόγο του.

Τέλος, ο Λάκης Χαλκιάς με τους συνεργάτες του, θα μας παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής {Βυζαντινή μουσική, Μικρασιάτικο-Ρεμπέτικο τραγούδι, Δημοτικό-Παραδοσιακό Τραγούδι και Λαϊκό-Νεώτερο (έντεχνο) τραγούδι}. Και κύρια, για να μας ταξιδέψουν μέσα από αυτήν, όσο αυτό είναι εφικτό, σε κορυφαίες στιγμές της, με τραγούδια που σημάδεψαν το λαό μας και του έδωσαν διαχρονικότητα αλλά και παγκόσμια λάμψη και αναγνώριση.

Παραθέτουμε τα λόγια ενός μεγάλου πνευματικού μας ανθρώπου, του ποιητή μας Άγγελου Σικελιανού, που αναφέρονται στην δημοτική μας ποίηση.

«…Η νεοελληνική δημοτική ποίηση, η πιο πηγαία έκφραση της ψυχής του λαού μας, αποτελεί ένα σώμα που δεν βρίσκεται καμία ρωγμή απάνω του και που δεν έχει ταίρι σε κανέναν άλλο λαό.

Να κάνεις δικό σου αυτό το σώμα, να σου μεταγγίσει την ψυχή του και την ίδια αυτή ψυχή να την μοιράσεις σε όλους, σα μετάληψη, απ' το μέγα δισκοπότηρο όπου συγκεντρώνεται..»

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα