Ela na paiksoume

Koumpouriana

03 - 06 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 535 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Καλώς ήρθατε στο Καταφύλλι (Σελιπιανά)

 Τον Φιλελληνισμό και την προσφορά των φιλελλήνων καλλιτεχνών οι οποίοι εμπνεύστηκαν από την Έξοδο του Μεσολογγίου, τίμησε την Μεγ. Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνοϊταλικής Φιλίας Ι.Π.Μεσολογγίου, "Nea Koinè" σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

 Στην κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα εκδηλώσεων του επιβλητικού "Κτηρίου Χρυσόγελου" στο Μεσολόγγι, η οποία φιλοξενεί παράλληλα την Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Ντούμα, πραγματοποιήθηκε η καλλιτεχνική βραδυά για τον εορτασμό των 197 χρόνων από την Έξοδο του Μεσολογγίου.

 Η Διοικούσα Επιτροπή του "Nea Koinè" επέλεξε την ημέρα που συμπληρώνονται ακριβώς 197 χρόνια από

001bTsiaples Tasos Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως και οι Δήμοι, αντι να διεκδικήσουν στην πράξη την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης για την κάλυψη όλων των αναγκών τους, προσλαμβάνουν κατά καιρούς εκατοντάδες συμβασιούχους ολιγόμηνης εργασίας και ξανά μετά στην ανεργία.

 Όλοι μαζί οι αιρετοί Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, πίσω από τις υποκριτικές δηλώσεις τους επεκτείνουν αυτό το καθεστώς της προσωρινής εργασίας, βάζουν πλάτη στις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

 Αυτό το αίσχος πρέπει να τελειώσει. Όλοι αυτοί οι συμβασιούχοι πρέπει να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και

Ανακοίνωση του Συλλόγου

Karaiskakis Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν κατά την τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των απανταχού Καρδιτσιωτών, την 26η Σεπτεμβρίου 2022, συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ως εξής:

 Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Κουσαής

 Α’ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Τσιμητράς

 Β’ Αντιπρόεδρος: Απόστολος Κοτοπούλης

 Γεν. Γραμματέας: Αλεξάνδρα Θεολόγη

Ταμίας: Δέσποινα Γερακίτου

Υπεύθ. Δημ. Σχέσεων: Βασιλική Τσιαπώκη

 Ειδ. Γραμματέας: Δημήτριος Φασούλας

 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

039 Agios Georgios Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής & Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής Νέας Πεντέλης Αττικής (Δήμος Πεντέλης), τίθεται σε προσκύνηση και Ευλογία των πιστών έως και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 (ώρα 10:30 ),η Τιμία Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους όπου αποθησαυρίζεται.

 Την Παρασκευή 16/09/2022 στην Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου, παρέστει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος.

 Όσοι επιλέξουν την "Αττική Οδό", η έξοδος 12 (Λ. Πεντέλης) θα τους οδηγήσει στην Λεωφόρο Πεντέλης. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούν προς Νέα Πεντέλη και στην οδό Αγίας Παρασκευής αρ. 13.

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

036 River Party Αρχίζει το 9ο Φεστιβάλ Αχελώου οργάνωση της νεολαίας Πηγών στα όρια Καρδίτσας - Άρτας: γέφυρα Κοράκου στις όχθες του Αχελώου ποταμού!

 Κανόε - Ράφτιγκ - EduroΒόλτα - Χορός

 Πανδαισία μουσικής μέσα στην μοναδική κοιλάδα του μυθικού ποταμού!!!

 Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.

 13 & 14 Αυγούστου

 Είσοδος: 2€ μόλις...

 DJ: Δήμος Η. Στεργίου και Γιώργος Τσιαμάγκας - από Καταφύλλι Αχελώου Αργιθέας.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΖΑΡΜΑ την ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

002 Kalesma Kazarma Ανοιχτό Κάλεσμα για να μη μετατραπούν τα Άγραφα σε βιομηχανική ζώνη αιολικών εγκαταστάσεων.

Ανακοινώνουμε ανοιχτό κάλεσμα για μεγάλη διαμαρτυρία στις 7 Αυγούστου για την Καζάρμα, μία ακόμη κορυφογραμμή η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο της αιολικής βιομηχανίας.

 Η πρόσφατη άδεια εγκατάστασης 9 γιγαντιαίων ανεμογεννητριών στην Καζάρμα ύψους 150μ. η κάθε μία (θέσεις Ζυγουρολίβαδο - Παλιό μανδρί), απαιτεί την εγρήγορσή μας.

 Έχοντας την παρακαταθήκη του πολύμορφου αγώνα που οδήγησε στην ακύρωση των έργων στη Νιάλα και το

Της Παναγιώτας Βράντζα

Pav Pic 1 Τις τελευταίες 4 δεκαετίες η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τα κράτη μέλη να υιοθετήσουν αυστηρά μέτρα για την προστασία των ζώων. Στη χώρα μας η κακοποίηση, ο βασανισμός και η θανάτωση των ζώων συντροφιάς αποτελούν κακούργημα και η προβλεπόμενη ποινή είναι έως 10 χρόνια κάθειρξη, με σημαντικά χρηματικά πρόστιμα.

 Φαίνεται όμως ότι ακόμη και το αυστηρότατο νομικό/θεσμικό πλαίσιο, δεν είναι αρκετό για να σταματήσει τις δολοφονίες των ζώων. Οι καταγγελίες για κακοποίηση αλλά και για δηλητηριάσεις κατοικίδιων (σκύλοι, γάτες), αυξάνονται τα τελευταία χρόνια. Η δηλητηρίαση των ζώων έχει μια ιδιαίτερα σκοτεινή πλευρά. Ο δολοφόνος τοποθετεί το δόλωμα κρυφά και απομακρύνεται, αφήνοντάς το να υποφέρει. Το θύμα του, συνήθως είναι ένα αδέσποτο ζωάκι, κάποιες φορές όμως και δεσποζόμενο, που για

 Η απάντηση του αρμόδιου υπουργού για την απαλλαγή των Δήμων Δυτικής Αθήνας, από την καταβολή αντισταθμιστικών για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής

04 Kouroumplis Panagiotis Σήμερα συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του πρώην υπουργού και ανεξάρτητου βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναφορικά με την επιβάρυνση που υφίστανται οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής, με διαχρονικές δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία.

 Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που χαρακτηρίζει τον ΧΥΤΑ Φυλής, «μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου, τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις γενιές».

 «Δεχόμαστε αυξανόμενες καταγγελίες των πολιτών και των δημοτικών αρχών της περιοχής για τη λειτουργία του

SYRIZA Proodeytiki simaxia Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα Πόλεμος στην Ουκρανία: O αντίκτυπος στην Ευρώπη και οι ενεργειακές προτάσεις” διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

SYRIZA Orizontio Εδώ και περισσότερο από ενάμισι χρόνο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λιανεμπόριο και εστίαση πλήττονται. Έχουν να αντιμετωπίσουν:

· Τη δυσπραγία από το παρατεταμένο lockdown, το μεγαλύτερο σε διάρκεια στην Ε.Ε. και απόρροια της ανικανότητας Μητσοτάκη.

· Τα ελλιπή μέτρα στήριξης, τον αποκλεισμό τους από τα εργαλεία της Πολιτείας και τον τραπεζικό δανεισμό.

· Την εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης συνταγής του σχεδίου Πισσαρίδη - Μητσοτάκη για εκκαθάριση της αγοράς.

· Τις εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες και τις μεταφορές, όπως και την κυβερνητική

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_141.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Μαΐου 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα