Ela na paiksoume

Koumpouriana

07 - 02 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 227 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Καλώς ήρθατε στο Καταφύλλι (Σελιπιανά)

Oloi mazi Το Δ. Σ. του Εξωραϊστικού - Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Κρηνίτσας ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του Συλλόγου στις 8-2-2014. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Δ. Σ., «η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία»! Περίπου 500 άτομα παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε στο «Απόλλων Παλλάς».

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσημοι της τοπικής κοινωνίας, του Δήμου Τρικάλων, της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και πολλοί πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων.

 Διαβάστε στη συνέχεια ολόκληρη την ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ο ετήσιος χορός του Εξωραϊστικού- Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Κρηνίτσας 8-2-2014

Να μας έχει ο Θεός γερούς πάντα ν’ ανταμώνουμε
και να ξεφαντώνουμε βρε με χορούς κυκλωτικούς
κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμού
Διονύσης Σαββόπουλος

Το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού - Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Κρηνίτσας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση του Συλλόγου που διοργανώθηκε στις 8-2-2014. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Περίπου 500 άτομα κατέκλυσαν την υπέροχη αίθουσα «Απόλλων - Παλλάς» στην Κρηνίτσα.

«Ο χορός άνθισε πριν ανθίσει ο άνθρωπος: στα έντομα, στα πουλιά, στα ζώα κάθε είδους" λέει ο Γάλλος φιλόσοφος Ροζέ Γκαρωντύ, ενώ ο Γάλλος χορογράφος Μωρίς Μπεζάρ λέει ότι ο χορός "είναι από τις σπάνιες δραστηριότητες όπου ο άνθρωπος δίνεται ολόκληρος: σώμα, καρδιά, πνεύμα". Και τα καταφέραμε οι περισσότεροι εκείνη τη βραδιά να δώσουμε οι περισσότεροι σώμα, καρδιά, πνεύμα. Οι χορευτές μας τα μικρά αυτά λουλούδια απέδωσαν τα χορευτικά κομμάτια τέλεια με τη βοήθεια του παπά - Γιώργη που τα καταφέρνει υπέροχα στο διττό ρόλο «παπά και χοροδιδασκάλου».

Άλλωστε το ελληνικό δημοτικό τραγούδι αναπτύσσεται από την ανάγκη που έχει κάθε λαός να εκφράσει συναισθήματα, ιδανικά, τους πόνους και τις χαρές του. Ο μεγάλος μουσουργός από τη Φινλανδία Ζιμπέλιους είπε: "Ω, Ελλάς! Εάν θέλεις κάτι να θαυμάσεις, θαύμασε τα δημοτικά σου τραγούδια!". Και ο Γερμανός συγγραφέας Γκαίτε είπε: "Εάν μπορούσα να γράψω έστω κι ένα ελληνικό δημοτικό τραγούδι, θα απέρριπτα ό,τι έχω γράψει μέχρι σήμερα!..."

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους τον ιερέα του χωριού μας Πατέρα Γεώργιο Μούτο για την προσφορά του ως χοροδιδάσκαλου του παιδικού τμήματος. Τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Χρήστο Λάππα, την Περιφερειακή Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κα Ελένη Αργυροπούλου, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιώργο Στουρνάρα, την πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κα Μαρίνα Βουτυρέα καθώς και όλους τους προέδρους του Συλλόγου Αργιθεατών Ν. Τρικάλων κα Έλλη Τσιρογιάννη, του Συλλόγου Αρδανιωτών κ. Βαρδακά, του Συλλόγου Αγριελιάς κ. Κων/νο Πέτσα, του Συλλόγου Σωτήρας κ. Αθανάσιο Παπαβασιλείου,   πρώην προέδρους και μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής μας. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Συλλόγου αποφοίτων Σ.Δ.Ε. κ. Πέτρο Νταραρά. Η παρουσία τους ήταν για μας μια βράβευση για τον αγώνα που κάνουμε ώστε να διατηρήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ενότητα, την ομόνοια και την αγάπη μεταξύ μας και να στηρίξουμε τους γύρω μας με αγάπη, αλληλεγγύη και εθελοντισμό.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους φίλους μας και τους γνωστούς για τα δώρα που μας έδωσαν και ευχόμαστε στους ίδιους και στις οικογένειές τους υγεία, προκοπή και ευημερία. Ιδιαίτερα τους μεγάλους μας χορηγούς Βάιο Φασούλα για τα βιβλία που χάρισε στο Σύλλογό μας αξίας περίπου 800 Ευρώ και το Κέντρο Αλουμινίου ΤΟΤΣΙΟΣ για την πόρτα ασφαλείας αξίας 680 Ευρώ που πρόσφερε για την λαχειοφόρο μας. Ευχαριστούμε τα μέλη του Συλλόγου τη Χαρούλα Λυμπίσιου, τη Λίτσα Τάσιου, τη Γωγώ Βουτυρέα, τη Βάσω Λούκα τη Ρένα Βουτυρέα την Ντίνα Ζιώγα και το Γιώργο Παπαδημητρίου που και αυτή τη φορά όπως σε κάθε εκδήλωση είναι δίπλα μας. Ευχαριστούμε το Χρήστο Γούλα για τις κάρτες που μας τύπωσε δωρεάν. Ευχαριστούμε τον Παπα-Γιώργη και τον μάγειρα Θεόδωρο Αποστόλου για τη βοήθεια σε κάθε εκδήλωση του Συλλόγου μας. Ευχαριστούμε τις ηλεκτρονικές εφημερίδες trikalain, trikalavoice, trikalanews trikaladay και trikalaola, τις τοπικές εφημερίδες Διάλογο, Έρευνα, Πρωινό λόγο, τον ιστότοπο katafylli.gr και τον Αετό των Τζουμέρκων για τις δημοσιεύσεις και τις ανακοινώσεις που πρόθυμα κάνουν για μας. Ευχαριστούμε τον Άγγελο Βλάχο και τον Κώστα Αργυρούση και το Νίκο Σαλέπη για τη διαφήμιση της εκδήλωσης μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς, μέλη και φίλους του Εξωραϊστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Κρηνίτσας που μας τιμήσατε και ήσασταν μαζί μας για να μοιραστούμε ευχάριστες στιγμές να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε.

Να μην ξεχάσουμε τα παιδιά που είναι το μέλλον του Συλλόγου, αυτούς τους μικρούς χορευτές που συμμετέχουν με όρεξη σε κάθε εκδήλωση μας. Οι παραδοσιακές στολές έδωσαν άλλη νότα στην εκδήλωσή μας και ευχαριστούμε το Δ. Σ του Συλλόγου Αργιθεατών Ν. Τρικάλων για τη δωρεάν παραχώρηση. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε την παράδοση αλλά και να δείξουμε στα παιδιά την αξία της μέχρι να καταλάβουν ότι κάθε τι ξενόφερτο δεν έχει θέση στον τόπο μας. Ελπίζω να περάσατε όμορφα να διασκεδάσατε και να χορέψατε με την ψυχή σας το σώμα, την καρδιά και το πνεύμα.

Ευχαριστούμε και τους καλλιτέχνες που ήταν υπέροχοι και δεν μας χάλασαν χατήρι: τον Χρήστο Κιτσόπουλο στο κλαρίνο, τον Γιάννη Γκουζιώτη στο δημοτικό τραγούδι, τον Μιλτιάδη Παρασκευά στο βιολί, τον Μίλτο Κρανιά στο μπουζούκι, τον Γκουζιώτη Άρη στην κιθάρα και έκτακτη συμμετοχή τον Τάκη Βουτυρέα που αφιλοκερδώς τραγούδησε για τους συγχωριανούς του τα λαϊκά τραγούδια.

Και του χρόνου νάμαστε καλά!!! και να ξεφαντώνουμε.

Για Δ.Σ. του Συλλόγου
Η Πρόεδρος                                                           Η Γραμματέας

Μαριάννα   Αποστόλου                                          Παρασκευή Τσόγια

Xoreftiko   H orxistra   Dimosion sxeseon  O Antidimarxos

Oloi mazi   O Papa Giorgis   Kranias   H Proedros

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0499.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα