s70 smart

Koumpouriana

27 - 05 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 179 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Καλώς ήρθατε στο Καταφύλλι (Σελιπιανά)

Το Καταφύλλι

Ένα φυσικό περιβόλι

 Ένα όμορφο και ιδιόμορφο χωριό. Η ιδιομορφία του εστιάζεται στο ότι είναι τόσο αραιοκατοικημένο, λόγω του ότι αποτελείται από πολλούς συνοικισμούς διασκορπισμένους σε έκταση 25.866 στρεμμάτων, που δίνει τη ψευδαίσθηση ότι δεν πρόκειται για χωριό. 

 Είναι κτισμένο στη νότια πλευρά της Μιρμιτζάλας σε υψόμετρο 1000 μέτρων και οι συνοικισμοί του με  το χαμηλότερο υψόμετρο, στις όχθες του Αχελώου ποταμού περίπου στα 300 μέτρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

DSC 0096 Με απόλυτη επιτυχία και επίκεντρο το τρίπτυχο “Κτηνοτροφία - Τοπική Ανάπτυξη - Αυτοδιοίκηση”, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, η εκδήλωση του Δήμου Αργιθέας, για τη στήριξη της κτηνοτροφίας και των ανθρώπων της, “Οι δρόμοι των Κοπαδιών”.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Φουντωτού (ταβέρνα “Το Διάσελο”), παρουσία πλήθους κτηνοτρόφων και κατοίκων της περιοχής, ο δήμαρχος Αργιθέας DSC 0093Λάμπρος Τσιβόλας ανέπτυξε το πλάνο της νέας διοίκησης του δήμου για τη στήριξη της κτηνοτροφίας, δήλωσε έτοιμος να συμπαρασταθεί στους ανθρώπους του συγκεκριμένου κλάδου και ανακοίνωσε τις πρώτες κινήσεις διεκδίκησης και συντονισμού που έχουν γίνει με γειτονικούς δήμους, τόσο από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας όσο και από άλλες περιοχές (Άρτα, Τρίκαλα κ.λπ.).

 Ο δήμαρχος Μουζακίου, Γιώργος Κωτσός, από τη μεριά του, υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να οργανωθούν οι κτηνοτρόφοι και να διεκδικήσουν όσα τους αναλογούν, ενώ δήλωσε “παρών” στις όποιες επόμενες κινήσεις.

 Στο πάνελ της εκδήλωσης βρέθηκε, επίσης, ο Δημήτρης Κωστής, γεωπόνος και προϊστάμενος της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας, που ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της κτηνοτροφίας πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά, ενώ έκανε μια πρώτη ενημέρωση για όσες αλλαγές έρχονται. Οι ομιλητές Νικόλαος Λάππας, γεωπόνος του γραφείου της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας, και η Ελένη Μπουλουξή, κτηνίατρος του γραφείου της ίδιας διεύθυνσης, ανέλαβαν να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για τις υποχρεώσεις που γεννώνται από τις νέες ρυθμίσεις ο πρώτος και για την προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουν οι επαγγελματίες από τις ασθένειες που πλήττουν τα κοπάδια η δεύτερη.

 Ο οικονομολόγος Βασίλης Τσιτσιρίγκος παρουσίασε μια πρώτη δέσμη προτάσεων για αξιοποίηση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων από μέρους των κτηνοτρόφων, ενώ επέμεινε στην ανάγκη συνεργασιών προς όφελος της παραγωγής, των ανθρώπων και του τόπου γενικότερα.

 Ο αντιδήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Πέτρος Μπουραζάς τόνισε, στην παρέμβασή του, την ανάγκη συντονισμού της δράσης των δήμων της Καρδίτσας και ιδιαίτερα για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε και στον κτηνοτροφικό κλάδο του νομού Καρδίτσας η εφαρμογή του άρθρου 60 του ν 4264\2014 για την χρήση και την διαχείριση των βοσκοτόπων.

 Μετά τις τοποθετήσεις των παραπάνω ομιλητών, ακολούθησαν αυτές των εκπροσώπων φορέων της περιοχής και εκτενής συζήτηση, κατά την οποία οι κτηνοτρόφοι της Αργιθέας έλαβαν απαντήσεις και διευκρινήσεις επί συγκεκριμένων ζητημάτων που τους απασχολούν.

 Κοινή πεποίθηση όλων αποτέλεσε η ανάγκη ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και η στενή συνεργασία μεταξύ κτηνοτρόφων, με τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υπήρξαν, μάλιστα, δεσμεύσεις για νέες συναντήσεις εντός του 2015 με σκοπό την παρακολούθηση των ενεργειών και την ενδυνάμωση της κοινής προσπάθειας. Στο κλείσιμο, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Τάκη Ντάσιου «Οι δρόμοι των κοπαδιών» και παρατέθηκε γεύμα με χορηγούς τους κτηνοτρόφους.

Το Γραφείο Τύπου

DSC 0094   DSC 0092   DSC 0095   DSC 0104

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα