19 - 02 - 2025
Είσοδος μελών

Ela na paiksoume

000 Logo Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων εδώ και 44 χρόνια από την ίδρυσή του συνεχίζει ποικιλοτρόπως να διατηρήσει τη Λαϊκή Παράδοση και να την μεταδώσει στις νεότερες γενεές.

 Οι κάτοικοι των 20 χωριών της Αργιθέας κλεισμένοι ανάμεσα σε ορεινούς όγκους ανέπτυξαν ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία, ήθη και έθιμα.

 Η Αργιθεάτικη δημοτική μουσική και οι χοροί όπως ο ‘’Κλειστός χορός’’ είναι ξεχωριστοί στην Ελλάδα. Η Αργιθέα διακρίνεται για την υπερηφάνεια της, το θρύλο της, την ομορφιά της, τους κατοίκους της, άνθρωποι προοδευτικοί, φιλόξενοι με ήθος και χαρακτήρα.

 Η συμμετοχή της Αργιθέας στους Εθνικούς αγώνες του λαού μας και ιδιαίτερα στο μεγάλο ξεσηκωμό του εικοσιένα και τις κατοπινές Αργιθεάτικες και Αγραφιώτικες επαναστάσεις κατά των Τούρκων.

 Η Παράδοση της Αργιθέας συνεχίζεται μέσα από τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας. Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 1:00 το ΜΕΣΗΜΕΡΙ το Δ.Σ του Συλλόγου σας προσκαλεί στο Απογευματινό με φαγητό στο κέντρο ‘’ΛΕΙΡΙΟ’’ 4ο χλμ Τρικάλων - Μεγαλοχωρίουο4ο χλμ Τρικάλων - Μεγαλοχωρίου. Θα γίνει κοπή Βασιλόπιτας, θα βραβευτούν τα Αργιθεατόπουλα που πέτυχαν στα ΑΕΙ &ΤΕΙ. Θα χορέψουν τα χορευτικά του Συλλόγου. Θα γίνει πλούσια Λαχειοφόρος με 300 δώρα.. Κερδίζουν όλα τα λαχεία. Τα ήδη κερδισμένα λαχεία θα κληρωθούν πάλι για τα 12 μεγάλα δώρα στην ειδική κλήρωση. Θα μας διασκεδάσει ο DJ Άγγελος Βλάχος.

 Ο χορός γίνεται υπό την αιγίδα των χορηγών Επαγγελματιών Τρικάλων. Τα δε δώρα στη λαχειοφόρο είναι προσφορά των καταστημάτων των Τρικάλων για τον αγαπημένο τους Σύλλογο.

 Σας περιμένουμε για ένα αυθεντικό γλέντι γεμάτο Παράδοση, κέφι και χορό!!!!

Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

ΑΦΙΣΑ ΧΟΡΟΥ 2024

ΝΟ 2

 

Gia koinonika diktia
   
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
03 F B
 
02_Twitter_2.jpg
 
04 Youtube 05 flickr
                 

   

 

Koumpouriana

Σελίδες μελών
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Αποφάσεις και πράξεις στο Διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος Δι@ύγεια
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα