Το Χωριό Ξαναζωντανεύει! | Πανηγύρι στο Παρκιό με Χρηστιά, Παπανικολάου & Δημητρίου
Πληροφορίες
ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ
Στις 9 Ιουνίου 2025, το χωριό Παρκιό γιόρτασε με ένα μοναδικό παραδοσιακό γλέντι στον προαύλιο χώρο της Αγίας Τριάδας. Ο Παρασκευάς Δημητρίου στο κλαρίνο, η Βαγγελιώ Χρηστιά και ο Παύλος Παπανικολάου στο τραγούδι ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους με αυθεντικές μελωδίες και αληθινό μεράκι. Μαζί τους οι δεξιοτέχνες Κώστας Σαγάνης (κιθάρα), Γιάννης Αναγνώστου (ντραμς) και Νίκος Αδάμ (πλήκτρα). Μια μέρα γεμάτη μουσική, χορό, παραδοσιακά τραγούδια και γνήσιο ελληνικό κέφι!
Ημερήσιο πανηγύρι στα βουνά των Αγράφων | Δημοτική Μουσική & Παράδοση στον Κρέντη
Πληροφορίες
Ημερήσιο Πανηγύρι στην Αγία Τριάδα Κρέντης Ευρυτανίας | 9 Ιουνίου 2025
ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ
Μια όμορφη καλοκαιρινή ημέρα γέμισε μουσική, χορό και παράδοση στο προαύλιο του ναού της Αγίας Τριάδας στον Κρέντη Ευρυτανίας, με πλήθος κόσμου να τιμά το τοπικό θρησκευτικό πανηγύρι στις 9 Ιουνίου 2025.
Στο τραγούδι ο Στέφανος Κόπανος και η Λένα Κολοκοτρώνη, ενώ στο κλαρίνο εντυπωσίασε ο Κώστας Κουτσιούμπας. Το πανηγύρι κράτησε μέχρι τις απογευματινές ώρες, με παραδοσιακή δημοτική μουσική και αυθεντική ατμόσφαιρα χωριού.
Ο ρόλος των γυναικών στην εργασία, στην εκπαίδευση, στο οικογενειακό περιβάλλον, στην υγειονομική περίθαλψη και στην τέχνη
Πληροφορίες
Γράφει η Βασιλική Μπενέκη Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Βραγκιανών του Δήμου Αργιθέας
Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι το θέμα της ισότητας των φύλων αποτελεί πρόκληση για την θέση της σύγχρονης γυναίκας σήμερα. Με τον όρο ισότητα νοείται ότι όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως φύλου, έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Παρά την πρόοδο που σημειώνεται, υπάρχουν ακόμη πολλές ανισότητες σε διάφορους τομείς. Πρόκειται για έναν πολυδιάστατο ρόλο που αφορά στην εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Στην ουσία δεν πρόκειται για ισότητα αλλά για ισοτιμία, κυρίως λόγω
Γράφει η Βασιλική Μπενέκη Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Βραγκιανών του Δήμου Αργιθέας
Σύμφωνα με τον Olwens (2001) ένας μαθητής εκφοβίζεται ή θυματοποιείται όταν εκείνος ή εκείνη εκτίθεται επαναλαμβανόμενα και σε διάρκεια χρόνου σε αρνητικές πράξεις από την μεριά ενός ή περισσότερων μαθητών.
Ο όρος θυματοποίηση ή bullying παρουσιάστηκε πρώτη φορά από τον Olweus to 1978 και σκοπός είναι να περιγράψει τις διαδικασίες εκφοβισμού, παρενόχλησης και συστηματικής θυματοποίησης των παιδιών και των εφήβων από συνομηλίκους τους. Πρόκειται για επανάληψη της πράξης, με σταθερή συχνότητα, σε συνδυασμό με ανισορροπία ψυχικής ή σωματικής δύναμης, δηλαδή ασύμμετρης δύναμης σχέση. (Olweus, 2007).
Ο 18χρονος που παίζει κλαρίνο με την ψυχή του | Η παράδοση δεν χάνεται
Πληροφορίες
Ένας Νέος με Καρδιά Παράδοσης - Ο Θοδωρής και το Κλαρίνο του
ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ
Στο σημερινό μας βίντεο γνωρίζουμε τον Θοδωρή, έναν 18χρονο μαθητή από το Αγρίνιο που ακολουθεί με πάθος το μονοπάτι της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Από παιδί αγάπησε το κλαρίνο και σήμερα μοιράζεται μαζί μας τις μνήμες, τις επιρροές του, τη μελέτη και τα όνειρά του.
Μια συγκινητική και αισιόδοξη μαρτυρία που μας γεμίζει ελπίδα για το μέλλον της μουσικής μας κληρονομιάς.
Ζωή χωρίς ρεύμα και δρόμους | Δεν κράτησε τα δάκρυά του…
Πληροφορίες
Όλα εγκαταλείφθηκαν, εκτός από τη μνήμη
ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ
Στο ξεχασμένο χωριό του παλιού Βάρνακα, ανάμεσα στα Ακαρνανικά βουνά, συναντήσαμε τον κύριο Δημήτρη, 85 ετών. Με καθαρή ματιά και συγκίνηση, μας ξετυλίγει τη ζωή του.
Μια μαρτυρία-κατάθεση ψυχής από έναν άνθρωπο που έζησε την Ελλάδα του χθες και σχολιάζει με ειλικρίνεια την Ελλάδα του σήμερα.
Δείτε μια συγκινητική αφήγηση ζωής, γεμάτη ιστορίες, παιδικά παιχνίδια, κακουχίες, παραδόσεις, αλληλεγγύη και αξίες.
Γιώργος Κωτσός: Η Πανεπιστημιακή Ασφάλεια - «Στροφή από την ανοχή στην ευθύνη»
Πληροφορίες
Η πανεπιστημιακή ασφάλεια είναι μία εξαιρετικά σοβαρή και ευαίσθητη προϋπόθεση, που πρέπει να τελεί υπό την εποπτεία των πανεπιστημιακών Αρχών. Ο πρωθυπουργός της χώρας μας έστειλε σαφές μήνυμα για την ανάγκη άμεσης υλοποίησης ρεαλιστικών σχεδίων ασφαλείας στα πανεπιστήμια, στον απόηχο και των πρόσφατων επεισοδίων σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Η ασφάλεια των πανεπιστημίων είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί έντονα τους φοιτητές, τους καθηγητές και ολόκληρη την κοινωνία.
Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώρος ελεύθερης σκέψης και επιστημονικής αναζήτησης, χώρος εκπαίδευσης
Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) θεσμοθέτησε το 1972 την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2025 σηματοδοτεί τη συνέχεια της διεθνούς δράσης για την περίοδο (2021-2030), η οποία αφορά στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, υλοποιείται με τη συνδρομή των Ηνωμένων Εθνών (U.N.) και συνιστά μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την προστασία, αποκατάσταση και αναβίωση ποικίλων οικοσυστημάτων. Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, «εκτιμάται ότι ετησίως 11 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών διαρρέουν τα υδάτινα οικοσυστήματα
Μάνα με τα πολλά παιδιά, Καλώς ανταμωθήκαμαν | Ανδριάνα Μόκα
Πληροφορίες
ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ
Η Ανδριάνα Μόκα δίνει το ξεκίνημα στο πανηγύρι με δύο αγαπημένα τραγούδια!
Στα Χρύσοβα Ευρυτανίας, η εξαιρετική ερμηνεύτρια ανοίγει τη γιορτή με τα τραγούδια «Μάνα με τα πολλά παιδιά» και «Καλώς ανταμωθήκαμαν», γεμίζοντας τον χώρο με κέφι, συγκίνηση και αυθεντική παράδοση.
Έναρξη ενός μοναδικού γλεντιού στα Άγραφα, με φωνές που αγγίζουν την ψυχή.
Γάμος στα βουνά της Ευρυτανίας | Γλέντι όπως παλιά
Πληροφορίες
Όταν το χωριό γίνεται μια οικογένεια | Γάμος στη Φραγκίστα
ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ
Στη Φραγκίστα Ευρυτανίας, ένας γάμος σαν παλιά ζωντάνεψε το χωριό και τις καρδιές όλων. Ο Νίκος και η Ιωάννα ένωσαν τις ζωές τους στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου, με τη νύφη να φτάνει στην εκκλησία περπατώντας, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής - όπως παλιά.
Ακολούθησε γλέντι στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου, με ζωντανή ορχήστρα, χορό, τραγούδι και τη χαρά να πλημμυρίζει κάθε γωνιά του χωριού.
Ένα απόγευμα γεμάτο συγκίνηση, παράδοση και αγάπη…