23 - 05 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 195 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

03 22 Maiou DSC 0013 Κάποιες ημέρες έχουν καθιερωθεί από διάφορους διεθνείς φορείς με αναφορά σε διάφορα θέματα όπως για παράδειγμα το περιβάλλον. Κι αυτό για την καλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση του πολίτη σε ανάλογα θέματα και γιορτάζονται κάθε χρόνο.

  Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας καθιερώθηκε το 1993 και σύμφωνα με εκθέσεις του ΟΗΕ η ποικιλία των ζωικών και φυτικών ειδών είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Δύο κοινά Συνέδρια οργάνωσαν τα ανώτατα όργανα της Αυτοδιοίκησης, η ΚΕΔΕ με την ΕΝΠΕ.

 Όμως το θέμα ποιός εισπράττει τα τέλη βοσκής από τους κτηνοτρόφους, ποιός τελικά είναι αρμόδιος και υπεύθυνος απέναντι στο πιο παραγωγικό τμήμα των ορεινών περιοχών (κυρίως), για τον καθαρισμό, τη συντήρηση των δρόμων προς βοσκοτόπια και γενικά στις εγκαταστάσεις των κτηνοτροφικών μονάδων, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα.

Γράφει ο Κ. Γραμμένος και ο Δ. Γιώτης
Γνωρίζοντας το ποτάμι μας: Πάμισος (Μπλιούρης)

05 Pamisos O ποταμός Πάμισος παραπόταμος του Πηνειού πηγάζει κυρίως από τις πλαγιές των Αγράφων της Πίνδου, του Τυμπάνου, και της Καράβας .Κατηφορίζοντας δέχεται τα νερά και άλλων μικρότερων ρεμάτων με διάφορα τοπικά ονόματα. Όλες αυτές οι πηγές- χείμαρροι λίγο πριν από το στενό του Μουζακίου ενώνονται με κατεύθυνση το Βορρά και δημιουργούν τον Πάμισο Ποταμό.

 Στην έξοδό του από την οροσειρά των Αγράφων κατευθύνεται προς βορρά και συναντά το Μουζάκι.

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, προχθές ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης υπέγραψε μαζί με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννη και τους Δημάρχους Καρπενησίου και Αγράφων κοινή συμφωνία για την αναβάθμιση των Μουσείων Εθνικής Αντίστασης, στις κοινότητες Κορυσχάδων και παληάς Βίνιανης.

 Ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε: "Αυτά τα ψηλά βουνά, που στέκουν υπερήφανα και λεύτερα, έχουν ποτιστεί βαθιά με αίμα".....

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_020_DSC_0451.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα