s70 smart

Koumpouriana

01 - 04 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 211 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

 
Ιωάννα - Τζούλη Νασιώκα

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ
με έδρα στον  Λαγκαδά - Θεσσαλονίκης

Υποψήφια Ευρωβουλευτής
 
01 Karta Nasioka 

Βιογραφικό

 ΓΕΝΙΚΑ

Η Ιωάννα-Τζούλη Νασιώκα, γεννήθηκε το 1974 στην Καρδίτσα (Αργιθεάτισσα των Αγράφων της Νότιας Πίνδου στην καταγωγή). Παντρεμένη με τον Βασίλειο Τσούμαρη (από τη Λάρισα) και μητέρα 2 παιδιών.

 Πατέρας της ο παπα-Ηλίας Νασιώκας από το Πετροχώρι (Σπυρέλο) Αργιθέας, πολύτεκνος Ιερέας της Μαραθέας Καρδίτσας και μητέρα της η Νίκη Κούκλαρη από το Πετρίλο Καρδίτσας.

 

 ΣΠΟΥΔΕΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 Σπούδασε  στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, με ειδίκευση στον τομέα Υδραυλικής και Περιβάλλοντος. Ως Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός έχει στην ενεργητικότητά της πλήθος μελετών και κατασκευών. Μετέχει σε μελετητικές & κατασκευαστικές εταιρίες του ομίλου Δροσιάδης - Νασιώκα. Είναι κάτοχος Πτυχίου Εργοληπτών - Κατασκευαστών (Οδοποιία - Οικοδομικά - Λιμενικά - Βιομηχανικά - Ενεργειακά).  Έργο της η μελέτη και η κατασκευή σε εξέλιξη του παραθαλάσσιου Πρότυπου Οικισμού Νηρέα έκτασης 125 στρεμμάτων στην Ιερισσό Χαλκιδικής (όρια Αγίου Όρους) - ΦΕΚ 600/95 με χωροθέτηση σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, 80 Οικοδομικών Τετραγώνων, προβλεπόμενων έργων υποδομής (δίκτυα ύδρευσης,  αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης κ.λπ.), κτήριο διοίκησης,  γυμναστήριο,  αθλοπαιδιές, πλατείες, πεζόδρομοι, οδικό δίκτυο, διαμόρφωση αιγιαλού,  κατασκευή 250 κατοικιών και ξενοδοχείου 5*.

 Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων τεχνικής κατάρτισης (Γεωπληροφοριακά Συστήματα Arc-GIS, Σύγχρονα & Διατηρητέα Κτήρια με Φέρουσα Τοιχοποιία, Τεχνικές Αξιολογήσεις - Εκτίμηση ακινήτων - Έλεγχος σκοπιμότητας επενδύσεων - Έλεγχος εύλογου κόστος κατασκευών), Υγιεινή & Ασφάλεια Εργασίας, Φωτοβολταϊκή Τεχνολογία-Χρηματοδότηση, Ενεργειακές Επιθεωρήσεις Κτηρίων, Logistics Management (εφοδιαστική διαχείριση επιχειρήσεων),  Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Επαρχείου Λαγκαδά - Σπουδή Μαθημάτων “Κύκλου Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών”. Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.

 Ως μαθήτρια είχε λάβει Τιμητικό Δίπλωμα από τη Μαθηματική Εταιρεία στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό,  αποφοίτησε με Αριστείο από το 4ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας και ως φοιτήτρια ανήκε στην κατηγορία των φοιτητών που εργαζόταν για να ολοκληρώσει τις σπουδές της, χωρίς αυτό όμως να καθυστερήσει την πανεπιστημιακή της φοίτηση.

 

 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 Από την παιδική της ηλικία ο εθελοντισμός και οι εξωσχολικές δραστηριότητες ήταν μέρος της ζωής της. Αποτελούσε βασικό μέλος του παιδικού χορευτικού του Συλλόγου Αργιθεατών Καρδίτσας, της παιδικής και της μικτής χορωδίας Καρδίτσας, χορωδίες με πλήθος δράσεων και εμφανίσεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Μεγαλώνοντας, μετά την φωτιά στο δάσος του Κέδρινου Λόφου (Σειχ-Σου) της Θεσσαλονίκης, εντάχθηκε άμεσα ως μέλος της Ομάδας Περιφρούρησης και μετά την εγκατάστασή της στο Λαγκαδά-Θεσσαλονίκης έγινε μέλος των εθελοντών Προστασίας  Λίμνης Κορώνειας.

 Συμμετέχει ενεργά μέχρι και σήμερα στα Σωματεία:

 Χορωδία «Κοραής» - Θεσσαλονίκης με διεθνή αναγνώριση και δραστηριότητα (με συνεχή 20ετή διαδρομή, διατελέσασα χορωδός αλλά και Ειδ. Γραμματέας Δ.Σ., υπεύθυνη διαδικτύου & επικοινωνίας  και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούσικαλ),

 ΠΟΑΕΑ 1941-1944 (Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης)- σωματείο μέλος της διεθνούς  ομοσπονδίας  με σκοπό το άνοιγμα και τη μελέτη των αρχείων για την αντίσταση των κρατών κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο,

 ΠΟΑΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων) και αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. για την θητεία 2018-2020,

 Σύλλογο Αργιθεατών Β. Ελλάδος «Ο Κατσαντώνης» (διατελέσασα επί 20ετία, μέλος του χορευτικού και βασικό μέλος Δ.Σ.) και ως πρόεδρος επί τετραετίας 2014-2018 ήταν άμεσα συνεργαζόμενη με προέδρους άλλων σωματίων με σκοπό την ανάδειξη της Ελληνικής Ιστορίας και Παράδοσης μέσα από κοινές διασυλλογικές πολιτιστικές δράσεις και αποτέλεσε την κύρια εμπνεύστρια και οργανώτρια, της ιδέας και των εκδηλώσεων «Οι δρόμοι των Αγράφων» που πραγματοποιήθηκαν στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, τα έτη 2017 και 2018.

 Αποτέλεσε επίσης ενεργό μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας - Άρτας για την αναστήλωση της Ιστορικής Γέφυρας Κοράκου (γέφυρα του 16ου αι. το οποίο ανατινάχτηκε το 1949 σε μια από τις σφοδρότερες μάχες του εμφυλίου πολέμου) ένα έργο που έχει συζητηθεί ιδιαίτερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χαρακτηρισμένο ως έργο επείγον και υψίστης σημασίας και η χρηματοδότησή του θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2019. Είναι  δε από τους βασικούς υποστηρικτές της ιδέας και της πρότασης που κατατέθηκε για την καθιέρωση της 28ης ΜΑΡΤΙΟΥ ως Παγκόσμιας Ημέρας Παραδοσιακών Πέτρινων Γεφυριών.

 Αγαπά ιδιαίτερα την φύση, τα ζώα, το χορό, το τραγούδι, την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα