Ela na paiksoume

Koumpouriana

20 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 195 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

D PapakostasΓράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Πραγματοποιήθηκε, χθες, με μεγάλη επιτυχία η συνεδρίαση του Περιφ. Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στα απόμακρα, ορεινά και λίαν δυσπρόσιτα (15 χλμ. και πλέον, κεντρικός δρόμος χωρίς Άσφαλτο) Άγραφα, πρώην έδρα του καποδιστριακού ομώνυμου Δήμου.

Ο Περιφερειάρχης Μπακογιάννης , με τον πρόεδρο του Π. Σ. και τον τοπικό Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιό πήραν την πρωτοβουλία και πραγματοποίησαν μια αποκεντρωτική, καινοτόμα, φιλο-ορεινή δράση, πολλά χλμ. από την έδρα της Περιφέρειας (Λαμία) αλλά και της τοπικής Αντιπεριφέρειας (Καρπενήσι).

Πλήθος Αγραφιωτών, Ευρυτάνων αλλά και δημοτών από γειτονική Καρδίτσα και Αργιθέα, άκουσαν, συμμετείχαν και είδαν από κοντά την Περιφερειακή Ηγεσία, το Συλλογικό Βουλευτικό Όργανο, το Π. Σ. Στερεάς. Ήταν μια γόνιμη διαδικασία, τονωτική ψυχολογικά, στη ζοφερή εποχή μας, μια αποκεντρωτική, γνήσια πατριωτική δράση. Απέδειξε τη λαϊκότητα του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την αμεσότητα, την αλληλεγγύη προς αδύνατες, μειονεκτικές αλλά Ιστορικές και οικολογικά σπάνιας ομορφιάς περιοχές!

Παρόντες όλοι οι Σύμβουλοι, και ο εκ Βραγκιανών καταγόμενος Λαμ. Τσιτσάνης ,ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Θοδ. Μπαμπαλής και ο Αργιθέας Λ. Τσοβόλας.

Ελπίζουμε σύντομα να γίνει κάτι ανάλογο, αντίστοιχο και στη Θεσσαλία. Μια ειδική συνεδρίαση του Π. Σ στα απόμακρα (165χλμ,ολα πλέον με Άσφαλτο, από Λάρισα) Βραγκιανά Αχελώου του ορεινού Δ. Αργιθέας, στο συνεδριακό, οικολογικό χώρο της Επισκοπής, μέσα στην κοιλάδα του ποταμού Αχελώου ,με ή χωρίς τη σύμπραξη του Π. Σ Ηπείρου και φορέων Ραδοβυζίου Άρτας, για τοπικά αλλά και Πανθεσσαλικής σημασίας έργα. (Σύνδεση με Κέδρα Ευρυτανίας, με Αιτωλ/νια, με Ανατολική. Για ημιτελή έργα Συκιάς, Αχελώου, Δράσεις Ανάπτυξης της κοιλάδας Αχελώου μετά τις θετικές ,υποστηρικτικές τοποθετήσεις Ευρωπαίων Αξιωματούχων (ανακατασκευή Πετρογέφυρας Κοράκου, που ανατινάχτηκε το 1949,Δρόμος προς Ι. Μ. Σέλτσου (άσφαλτο),συντήρηση εναέριων καρουλιών (περαταριές) στα Νεοχώρια και Καταφύλλι - Μεσόπυργο Άρτας, υδροηλεκτρικά κ.λπ.).

Αναμένουμε αποφάσεις και έμπρακτη στήριξη της πρότασης μας από τους φίλους αιρετούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και της ΠΕΔ και τοπικών φορέων................ καλό Αύγουστο, πάρτε τα βουνά!!

ΔΗΜ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ. ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ (1999-2019).ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ "ΠΑΤΡΙ.Δ. Α."

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_061.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα