Ela na paiksoume

Koumpouriana

20 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 253 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
D Papakostas Έχουμε δημοσιεύσει σχετικό άρθρο μας για τη μεγάλη γραφειοκρατική εμπλοκή του ποσοστού 1% από τα έσοδα του Υδροηλεκτρικού έργου Αργυρίου Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας, που παράγει από τα τέλη του 2011 και έχουν συγκεντρωθεί προς απόδοση ποσά άνω των 55-60.000 € υπέρ των κατοίκων - καταναλωτών της κοινότητας Αργυρίου Αχελώου Αργιθέας.

 Η καθυστέρηση πλήττει τα δικαιώματα που έχουν από το νόμο οι καταναλωτές ΔΕΔΔΗΕ και ξεπερνά τα τρία χρόνια.

 Παρά τις πολλές παραστάσεις μας στους αρμόδιους του Υπουργείου Ενέργειας, τις παρεμβάσεις της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βράντζα Παναγιώτας, έως χθες ουδεμία απάντηση.

 Μόλις απευθυνθήκαμε, στις 20/9/2018, στον αξιότιμο Υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, στο ειδικό γραφείο: kathimerinotita.gr &τα η νομικό κ. Βασιλική Βρεττού, που χειρίζεται το θέμα, αμέσως ο προϊστάμενος Διεύθυνσης του ΥΠΕΝ κ. Δ. Αλεξόπουλος με το Αρ πρωτ ΑΠΕΕΚ/Γ/Φ37/172457/21-9-2018 έγγραφο του, μας γνωρίζει τα ακόλουθα:

 ...."Ήδη το ΥΠΕΝ σε συνεργασία με ΥΠΕΣ επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να επανακαθορισθεί η διαδικασία επιμερισμού των ποσών του ειδικού (1%) τέλους, συμπεριλαμβανομένου του σταδίου εξέτασης των ενστάσεων που αφορούν τα διοικητικά όρια των κοινοτήτων, στις οποίες είναι εγκατεστημένοι οι Σταθμοί ΑΠΕ.

 Αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, το ΥΠΕΝ θα προχωρήσει στην εξέταση των ενστάσεων για τα έτη 2010-2024, που αφορούν τα διοικητικά όρια των κοινοτήτων (σ. σ. Αργυρίου Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας και Κέδρων Αγράφων Ευρυτανίας Στερεάς Ελλάδας) & στον επιμερισμό του ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές ....για έτη 2015 έως 2017...."

 * Ελπίζουμε ότι έχει αρχίσει να ... ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης που ταλανίζει δεκάδες οικογένειες και δημότες της ορεινής κοινότητας Αργυρίου.

 Ένα σεβαστό ποσό άνω των 50.000 € λιμνάζει και δεν αποδίδεται στους δικαιούχους Αργυράτες, που πρωτοπορώντας το 1996 συμφώνησαν για την κατασκευή του καινοτόμου Αειφορικού Υδροηλεκτρικού έργου στην απόμακρη περιοχή, στον Πλατανιά ποταμό, με αντισταθμιστικά ωφελήματα.

 # Το ΥΠΕΝ μαζί με το ΥΠΕΣ και το Υπουργείο Επικρατείας με καλό και τάχιστο συντονισμό εντός των προσεχών ημερών να μας αναγγείλουν τα καλά νέα!

 * Εμείς, ως τοπική αυτοδιοίκηση θα θυμίζουμε το δίκαιο αίτημα & θα ....σιμπάμε (...τη φωτιά), όπως λέμε στην ορεινή Αργιθέα.....

Δημήτρης Παπακώστας

Αιρετός Τ.Α. Αργιθέας Καρδίτσας 1999-2019.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_034_CIMG3403.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα