Koumpouriana

19 - 09 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 98 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Γιάννης Μπαμπάτσικος, Δημοτικός Σύμβουλος

Mpmpatsikos Giannis Για πρώτη φορά στα χρονικά της Αργιθέας η πολιτεία διέθεσε έγκαιρα ένα τόσο μεγάλο ποσό (2,5 εκ. ευρώ) για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και για την αποκατάσταση των ζημιών πού προκλήθηκαν από τον «ΙΑΝΟ» το περασμένο Σεπτέμβριο. Διευκρινίζεται ότι το παραπάνω ποσό αφορά τις δημοτικές υποδομές και όχι τις περιφερειακές οδούς όπου εντοπίζονται και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

 Δέκα μήνες μετά η «δήθεν ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» εφαρμόζοντας την παλιά χρεοκοπημένη

ρουσφετολογική πολιτική προτάσσει το ιδιωτικό έναντι του δημοσίου συμφέροντας με μοναδικό κριτήριο το μέγιστο πολιτικό όφελος. Αντί η κρίση που προκάλεσε η θεομηνία να γίνει ευκαιρία για την περιοχή, δυστυχώς οι διοικούντες την είδαν ως δική τους «ευκαιρία!!! » Παράτυπα και με περίσσιο θράσος τσιμεντοστρώνουν δρόμους και αυλές πολιτικών φίλων και δημοτικών συμβούλων έως και οικόπεδο προέδρου τ.κ. διαμορφώνουν, ειδικά στην τελευταία περίπτωση δεν ξέρουμε αν θα ρίξουν και τα πρώτα μπετά…. Θα αναμένουμε.

 Καμία σχέση φυσικά με έργα αποκατάσταση ζημιών ή έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Στην κυριολεξία «βάπτισαν το κρέας ψάρι». Κανένας σεβασμός στο δημόσιο χρήμα. Κανένας σεβασμός στην πολύπαθη περιοχή των τόσων προβλημάτων. Υποτιμούν ακόμη και τη νοημοσύνη των δημοτών όπου σε συνεργασία με τους αναδόχους εργολάβους (απευθείας αναθέσεις όπως πάντα) εσκεμμένα δεν τοποθετούν τις προβλεπόμενες πινακίδες με τα στοιχεία των έργων θεωρώντας ότι έτσι δεν θα αντιληφθούν οι δημότες με ποια χρήματα εκτελούνται τα συγκεκριμένα έργα.

 Για να αποφύγουν τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου «έσπασαν» το ποσό (σε πρώτη φάση) σε έξι εργολαβίες, ναι, καλά διαβάσατε σε ΕΞΙ!!! με ποσά εκάστης λίγο κάτω από το όριο για τον υποχρεωτικό έλεγχο. Στη συνέχεια αφού ξεπεράσαν το σκόπελο του Ελεγκτικού συνεδρίου με τη μέθοδο της υπεργολαβίας βλέπουμε έργα να καταλήγουν χωρίς ηθικές αναστολές ακόμη και σε συγγενικά πρόσωπα του κ. δημάρχου. Μέθοδοι που ξεπερνούν και τις πιο σκοτεινές στιγμές της Αυτοδιοίκησης στον τόπο μας. Θα θυμίσω εδώ στον κ. Δήμαρχο τη φράση του Ιούλιου Καίσαρα «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια».

 Η Αργιθέα λόγω του ιδιαίτερου ανάγλυφου «διψάει» ειδικά για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης Θα μπορούσα να αναφέρω πολλές περιπτώσεις σε χωριά και οικισμούς όπου χρειάζονται έργα πραγματικής αντιπλημμυρικής θωράκισης και όπως αντιλαμβάνεστε ο κατάλογος θα ήταν πολύ μακρύς. θα αναφέρω ενδεικτικά την περίπτωση στο Πετρίλο όπου προτιμήθηκαν οι τσιμεντοστρώσεις σε αυλές και όχι για παράδειγμα η ανακατασκευή της οδού από τη θέση Λεύκα έως τη διασταύρωση στο Ρώσση όπου ο δρόμος σε όλο το μήκος του έχει μεταμορφωθεί σε χωματόδρομος. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 Έστω και την ύστατη ώρα καλώ τους συναδέλφους της πλειοψηφίας να αντιληφθούν τις ευθύνες τους και να προτάξουν το γενικό τοπικό συμφέρον. Εμείς από την πλευρά μας εκ του θεσμικού μας ρόλου αφού ενημερώσουμε όλους τους Αργιθεάτες θα προσφύγουμε σε κάθε θεσμική και εποπτική αρχή για να περισώσουμε ότι περισώζεται.

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δημ. Σύμβουλος ΑΡΓΙΘΕΑΣ

01           02

 

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα