Εκτύπωση

Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

02 Koutsoxristos Theod Spiros Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής & Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής Νέας Πεντέλης Αττικής (Δήμος Πεντέλης), τίθεται σε προσκύνηση και Ευλογία των πιστών έως και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 (ώρα 10:30), η Τιμία Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους όπου αποθησαυρίζεται.

 Στο πλαίσιο των πνευματικών ευκαιριών του Ιερού Ναού, χθες Κυριακή 18 / 09 / 2022 ώρα 19:00, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: ''Οι Άγιοι της Εκκλησίας, οδηγοί μας στην εν Χριστώ ζωή".

 Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και στα δύο Ι. Παρεκκλήσια εντός του Ιερού Ναού, των "Νέων Οσίων της Εκκλησίας, Παϊσίου του Αγιορείτου, Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, Γεωργίου Καρσλίδη, Ιακώβου Τσαλίκη του εν Ευβοία" και "Των Αχράντων Παθών του Κυρίου, Αγίας Αθηνάς και των 40 Παρθενομαρτύρων".

 Στο τελευταίο και η μοναδική αγιογραφία, που ιστορεί την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου.

 Όσοι επιλέξουν την "Αττική Οδό", η έξοδος 12 (Λ. Πεντέλης) θα τους οδηγήσει στην Λεωφόρο Πεντέλης. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούν προς Νέα Πεντέλη και στην οδό Αγίας Παρασκευής αρ. 13.

 O Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός τις ώρες 07:00 - 22:00

Ιστότοπος: www.agiaparaskevinp.gr
Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr