Εκτύπωση

SYRIZA Orizontio Με την πανδημία συνειδητοποιήσαμε όλοι μας τη σημαντική αξία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του δημόσιου νοσοκομείου.

Σε μια περίοδο κρίσιμη, με αυξημένες ανάγκες υγειονομικής φροντίδας και περίθαλψης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τι κάνει;

 - Αρνείται να ενισχύσει τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία και να προχωρήσει στην αναγκαία βελτίωση των όρων και αμοιβών εργασίας των υγειονομικών.

 Καταθέτει έναν προϋπολογισμό για το 2023 που δεν ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες του συστήματος υγείας.

- Με το περίφημο «νομοσχέδιο Γκάγκα» για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, επιχειρεί να γυρίσει την φροντίδα υγείας στην χώρα, 40 χρόνια πίσω.

Αλλάζει όλη τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Από την καθολική, ισότιμη και δωρεάν φροντίδα, την οποία διασφάλιζε ο γιατρός - δημόσιος λειτουργός που ήταν αποκλειστικά απασχολούμενος στις δημόσιες δομές υγείας και αφοσιωμένος στη περίθαλψη χωρίς οικονομική συναλλαγή, πάμε σε γιατρούς αλλά και σε ασθενείς διαφορετικών ταχυτήτων εντός του Ε.Σ.Υ.

Στην Ελλάδα με το πιο ιδιωτικοποιημένο σύστημα υγείας της Ευρώπης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη λέει ωμά στους εξουθενωμένους γιατρούς του ΕΣΥ, να αναζητήσουν συμπληρωματικά εισοδήματα από την τσέπη των ασθενών, ασκώντας και ιδιωτικό έργο εκτός νοσοκομείου.

Παραδίδουν τη δημόσια υγεία, που είναι κοινωνικό αγαθό, στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την κρίση στελέχωσης στο ΕΣΥ, δίνοντας ως κίνητρο στους γιατρούς την άσκηση ιδιωτικού έργου, μετακυλίοντας βέβαια το κόστος στις τσέπες των πολιτών.

Οι δωρεάν υπηρεσίες θα συρρικνώνονται και οι επί πληρωμή θα επικρατήσουν.

Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών και η δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ οι ιδιώτες (με το αζημίωτο, από τις τσέπες των ασθενών φυσικά) καταλύει στην πράξη, την εμβληματικότερη κατάκτηση του κινήματος της μεταπολίτευσης, το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Γυρίζουμε πίσω κάτι δεκάδες χρόνια σε εποχές που για να έχεις το «προνόμιο» να μπεις σε δημόσιο νοσοκομείο έπρεπε να πουλήσεις χωράφι ή να βάλεις πολιτικό μέσον.

Επιστρέφουμε ολοταχώς στην προ του 2015 περίοδο, όταν πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες δεν είχαν πρόσβαση στη δημόσια περίθαλψη, σε φάρμακα, σε κρίσιμες θεραπείες και χειρουργεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων!

Η ΝΔ σήμερα ψηφίζει την επί πληρωμή περίθαλψη όλων!

Μετατρέπουν τη Δημόσια Περίθαλψη σε εμπόρευμα πολυτελείας και προνόμιο για λίγους.

Οι συνέπειες θα τραγικές και μάλιστα σε μια χώρα όπου οι ιδιωτικές δαπάνες των νοικοκυριών για την υγεία είναι από τις υψηλότερες στην Ε.Ε.

Όποια κι αν είναι η πολιτική τοποθέτηση του καθενός, ένα είναι σίγουρο. Η υγεία μας δεν πρέπει ποτέ να εξαρτάται από το πορτοφόλι μας!

Η συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις αφορά την απαίτηση όλων μας για αξιοπρεπή δημόσια δωρεάν υγεία!

Αυτή η επιλογή της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσει!

- Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταψηφίζει συνολικά το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα και ζητά την απόσυρσή του!

Κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ!!!

Συνολική αναβάθμιση της δημόσιας υγείας!

Συμμετέχουμε, υπερασπιζόμαστε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών!

Για το Τμήμα Υγείας Ν. Ε. Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr