Εκτύπωση

01 Evropaiki giosti mousikis 2021 Οι εθελοντές της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, γιορτάζουν συμβολικά την μελωδικότερη ημέρα του χρόνου, την 21η Ιουνίου.

 Στην παραποτάμια πύλη της αρχαίας πόλης του Στρατίου Διός, δίπλα στα λιμνάζοντα νερά του ποτάμιου θεού Αχελώου, εθελοντές μουσικοί, καλλιτέχνες και ενεργοί πολίτες πλημμυρίζουν τον μυθικό Αχελώο με μουσικές νότες και μελωδίες.

 Η Αρχαία Στράτος βρίσκεται στην παραποτάμια όχθη του Αχελώου, κοντά στο σημερινό Αγρίνιο και είναι από τις μεγαλύτερες σωζόμενες πόλεις του έλληνα θεού ποταμού. Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, γιορτάζεται με περισσότερες από 25.000 εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη αναδεικνύοντάς την ως τη μεγαλύτερη κοινή πολιτιστική διοργάνωση. Με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, το 1985 η Αθήνα ήταν η πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας που γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Έκτοτε η Ελλάδα γιορτάζει κάθε χρόνο την 1η του καλοκαιριού - την 21η Ιουνίου - συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου.

 Φέτος η Γιορτή Μουσικής έχει διπλό επετειακό χαρακτήρα διότι εορτάζονται και τα 200 χρόνια Ελεύθερης Ελλάδας. Η ανάγκη για επανεκκίνηση και επανασύσταση σε μια εποχή μετά την πανδημία αποτελεί ζητούμενο.

 Η εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού και όλοι οι συντελεστές συμμετείχαν εθελοντικά.

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

 Δείτε το βίντεο

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr