Εκτύπωση

01 Parousiasi vivliou sto Marathona Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 11:30 θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου “Σημάδι αδυναμίας” της Σωτηρίας Τσέλιου-Παππά, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, Λεωφόρος Μαραθώνος & 25ης Μαρτίου, στο Μαραθώνα.

 Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

 Λούλα Μάλλιου-Μητσιάκη, φιλόλογος,

 Σπύρος Στάμος, εκπαιδευτικός - ψυχολόγος, δ/ντης 2ου δημοτικού Σχολείου Ν. Μάκρης,

 Αποσπάσματα θα διαβάσουν:

 Η Τζένη Σακοράφα, ηθοποιός και συγγραφέας και

 μέλη της ομάδας της Κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα

 Τραγούδι: Χάιδω Σπανοπούλου, ηθοποιός - τραγουδίστρια

 Κιθάρα: Μάκης Τσέλιος, καθηγητής μουσικής

 Την παρουσίαση θα συντονίζει ο Κωστής Τσιάκαλος δημοσιογράφος, ποιητής-πεζογράφος.

 Το «Σημάδι Αδυναμίας» είναι μια συλλογή διηγημάτων. Είναι ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα κοινωνικά στερεότυπα αλλά και τη βία, την ανισότητα καθώς και τη φθορά των σωμάτων και των συναισθημάτων.

 Στις ιστορίες πολλές φορές εναλλάσσεται το ρεαλιστικό με το υπερρεαλιστικό στοιχείο ενώ δεν λείπουν οι ανατροπές και τα ξαφνιάσματα στο τελείωμα.

 Η συγγραφέας Σωτηρία Τσέλιου-Παππά γεννήθηκε στην Αργιθέα του Ν. Καρδίτσας και σε μικρή ηλικία μετακόμισε στον Μαραθώνα Αττικής.

 Σπούδασε Αγγλική και Ελληνική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει στα παιδια την αγγλική γλώσσα και “διδάσκεται συνεχώς απ’ αυτά” - λέει η ίδια.

 Ασχολείται πολλά χρόνια με το θέατρο, ερασιτεχνικά και έχει βραβευτεί πολλές φορές για τις ερμηνείες της (δείτε κι εδώ).

 Διηγήματα της Σωτηρίας έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις. Το “Σημάδι αδυναμίας” είναι η πρώτη ατομική έκδοση.