Ela na paiksoume

Koumpouriana

22 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 385 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Δελτίο τύπου της ΕΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ

16 Thiamos 200 xronia 3η κατά σειρά Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας με απόλυτη επιτυχία, στο ορεινό χωριό Θύαμος στον Ορεινό Βάλτο του Δήμου Αμφιλοχίας, με τίτλο "Σύντεκνο" - από το Forum Ιστορίας "Βάλτος & Επανάσταση" που διεξάγεται στον Ορεινό Βάλτο και αφορά δράση της ΠΔΕ για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

 Στον Θύαμο, την 20 Αυγούστου 2021 ο Δήμος Αμφιλοχίας γιόρτασε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε μια εξαίρετη βραδιά γνώσης και στοχασμού της Ιστορίας του τόπου.

 Κοντά στα σύνορα του πρώτου Ελληνικού κράτους μεταξύ Αμβρακικού-Παγασητικού, το Ιστορικό Σύντεκνο, αρματολίκι σπουδαίων αγωνιστών, φιλοξένησε τον εορτασμό των 200 ετών από την εθνική μας παλιγγενεσία.

 Το μικρό ορεινό χωριό Πατιόπουλο που παλιά λεγόταν Σύντεκνο, ήταν στρατηγική έδρα των κλεφταρματολών της περιοχής και οι λαμπροί ομιλητές με τις ομιλίες τους έκαναν τη βραδιά αξέχαστη για όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση δια ζώσης ή διαδικτυακά. Οι εξαίρετες εισηγήσεις κατά σειρά των. Δημήτρης Βλαχοπάνος συγγραφέας, ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας Απόστολος Τσακούμης, ο ιστορικός ερευνητής Φώτης Βράκας, αλλά και ο Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θωμάς Μπάκας, καθήλωσαν τους θεατές με τις εξαιρετικές παρουσιάσεις τους.

 Αρχικά η ημέρα περιείχε για τους επισκέπτες συγκινητική περιήγηση -γνωριμία με τον οικισμό Ρουπακιά κοινότητας Πατιοπούλου - στον Πύργο Ψαρογιάννη, εκεί που διέμενε η γυναίκα και τα παιδιά του Γεωργίου Καραισκάκη (σπίτι του πεθερού του ήρωα) Την λαμπρή εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος ιστορικού Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, καλεσμένος του δημάρχου Αμφιλοχίας Γεωργίου Κατσούλα, μέλη του ΔΣ του Δήμου Αμφιλοχίας, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, φορείς και συλλογικότητες της περιοχής.

 Την εξαίρετη αυτή βραδιά, συντόνισε η κα Παρθενία Χαρίτου πρόεδρος της ΑΜΚΕ ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ, ενώ για την διοργάνωσή της συνέβαλλαν: η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Αμφιλοχίας και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ. Υποστηρικτές για την άρτια διοργάνωση, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός η "Ένωση Αγρινίου", η "Αμφιλοχίας Γη" τυροκομικά προϊόντα, η Τοπική Κοινότητα Πατιοπούλου & Αγριδίου Αιτωλοακαρνανίας, και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού Θύαμος. Μουσική επιμέλεια Αριστείδης Χατζάρας

 Δείτε όλο το φωτορεπορτάζ από την δράση της ΠΔΕ "Η επανάσταση στην Κοιλάδα Αχελώου" και την εκδήλωση με τίτλο "Σύντεκνο" https://www.facebook.com/EPPIDROUME/posts/6009153885822378

 Βίντεο: Χρήστος Σακαρίκος

 Τo katafylli.gr είναι υποστηρικτής επικοινωνίας του forum τοπικής ιστορίας που διεξήχθη στον Ορεινό Βάλτο

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_185.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα