Ela na paiksoume

Koumpouriana

26 - 11 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 233 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Argithea3 Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας, κ. Παπαδήμας Ηλίας, προσκαλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Προέδρους & Εκπροσώπους των τοπικών Κοινοτήτων στη δημόσια συνεδρίαση (δια ζώσης), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67, 69 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν. 4555/2018, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Ανθηρό, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 13:00, με τα παρακάτω θέματα:

Θέμα: 1ο
11η Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2022, τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και αποδοχή πιστώσεων.
Εισηγητής:
Αντιδήμαρχος κ. Πούλιος Χαράλαμπος.
   

Argithea3 Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αργιθέας, κ. Ανδρέας Στεργίου, καλεί τα μέλη της Επιτροπής στη συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Ανθηρό, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11:00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Θέμα:1ο

Εισήγηση για 11η Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022.

Θέμα:2ο

Έγκριση του πρακτικού Ι της δημοπρασίας για την κατασκευή του έργου: «ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΙΘΕΑΣ (Α ΦΑΣΗ)», Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» - Μέτρο 19.2.4.3 ΚΩΔ. ΟΠΣΑΑ: 0011350453».

01 Argitheatiki simmaxia Συνεχώς, γινόμαστε δέκτες παραπόνων από συνδημότες μας για την έλλειψη πόσιμου νερού σε χωριά και οικισμούς (Ελληνικά, Βραγκιανά, Καρυά, Αετοχώρι, Μεταμόρφωση κ.α.) Το παράδοξο είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν συμβαίνει μόνο τους θερινούς μήνες αλλά σχεδόν όλο το έτος.

 Απούσα ως συνήθως η δημοτική αρχή. Δεν έχει δώσει καμία λύση 3,5 χρόνια τώρα, άλλοτε παριστάνει τη στρουθοκάμηλο και άλλοτε δείχνει το γείτονα.

 Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις υπόσχεται ότι θα απλώσει επιφανειακά λάστιχα και θα λύσει δήθεν το πρόβλημα!!!

 Μία κατάσταση θλιβερή και μη αποδεκτή από κανέναν Αργιθεάτη, δυστυχώς τους θερινούς μήνες οι συνδημότες μας αποφεύγουν να επισκεφθούν τον τόπο μας εξαιτίας αυτού του προβλήματος.

01 Diktio Dimon Perioxis Pindou 1 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, στα Πράμαντα και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειων Τζουμέρκων, η 4η Τακτική Γενική Συνέλευση του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΝΔΟΥ».

 Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αργιθέας και Πρόεδρος του ΔΣ του ΔΙΚΤΥΟΥ κ. Στεργίου Ανδρέας, Βόρειων Τζουμέρκων κ. Ιωάννης Σεντελές, Αμφιλοχίας κ. Γεώργιος Κατσιούλας, Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος, Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρήστος Χασιάκος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Κανής καθώς και εκπρόσωποι των δήμων Μετεώρων κ. Κερασοβίτης Βασίλειος, Πύλης κα Μαρίνα Πανάγου, Σοφάδων κ. Δημήτριος Φραγκόπουλος και Αγράφων κ. Μπράζιας Παναγιώτης. και Παπαθανάσης Γρηγόρης. Επίσης

040 Eksafeas Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 27.10.2022, η παραλαβή ενός σύγχρονου εκσκαφέα-φορτωτή από την αρμόδια επιτροπή και από τη Δημοτική Αρχή στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αργιθέας.

 Το συγκεκριμένο μηχάνημα έργου αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την εξυπηρέτηση πολλών τακτικών και έκτακτων υπηρεσιών, στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης, επισκευής και βελτίωσης του Δημοτικού οδικού Δικτύου, απομάκρυνσης φερτών υλικών, αποχιονισμών, καθαρισμού αγωγών κ.ά.

 Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη καθώς η ενίσχυση του στόλου έχει τεθεί από τη Διοίκηση του Δήμου ως απολύτως απαραίτητη προτεραιότητα προκειμένου να ενισχυθεί αισθητά και να διασφαλιστεί στο μεγαλύτερο βαθμό η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Argithea3 Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας, κ. Παπαδήμας Ηλίας, προσκαλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Προέδρους & Εκπροσώπους των τοπικών Κοινοτήτων στη δημόσια συνεδρίαση (δια ζώσης), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67, 69 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν. 4555/2018, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Ανθηρό, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 13:00, με τα παρακάτω θέματα:

Θέμα:1ο

10η Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2022, τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και αποδοχή πιστώσεων.

 Argithea3Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας, κ. Παπαδήμας Ηλίας, προσκαλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Προέδρους & Εκπροσώπους των τοπικών Κοινοτήτων, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Ανθηρό, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00, με το παρακάτω θέμα:

Θέμα: 1ο
Έγκριση οικονομικών καταστάσεων (Ισολογισμός, κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης, πίνακας διάθεσης αποτελεσμάτων και Προσάρτημα) έτους 2021
Εισηγητής:
Αντιδήμαρχος κ. Πούλιος Χαράλαμπος.

Argithea3 Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αργιθέας, κ. Ανδρέας Στεργίου, καλεί τα μέλη της Επιτροπής στη συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Ανθηρό, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 10:00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Θέμα:1ο

Εισήγηση για 10η Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022

Θέμα:2ο

Έγκριση του Απολογισμού Εσόδων-Εξόδων, σύνταξη έκθεσης και κατάρτιση του Ισολογισμού και των Αποτελεσμάτων χρήσης 2021.

01 Argitheatiki simmaxia Καταρχήν, θεωρούμε θετικό γεγονός την παρουσία ενός εν ενεργεία πρωθυπουργού στον τόπο μας.

 Ο πρωθυπουργός με την επίσκεψή του έδειξε ευαισθησία για τον ορεινό όγκο, όπου μίλησε για εθνική περιφερειακή πολιτική υπέρ ξεχασμένων περιοχών.

 Χαιρετίζουμε την εξαγγελία του νέου αναπτυξιακού προγράμματος, αλλά με καθαρή ματιά και χωρίς πολιτική σκοπιμότητα οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

 Για να υπάρξει ανάπτυξη και να έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, θα πρέπει πρώτα να επιλυθούν μια σειρά από βασικά και χρόνια προβλήματα πού αφορούν κυρίως τις υφιστάμενες υποδομές. Όπως:

  1. Η οδική σύνδεση της λίμνης Πλαστήρα με την Αργιθέα.

01 Argitheatiki simmaxia Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι η ενασχόληση με τα κοινά συνεπαγόταν διάθεση προσφοράς, οικονομικές ή άλλες θυσίες και, προπάντων, ισχυρές δόσεις αλτρουισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης.

 Δυστυχώς, όμως, βλέποντας τα πεπραγμένα και τις δράσεις του δημάρχου Αργιθέας, του κ. Στεργίου, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας ως παλαιομοδίτικες, καθώς ο άνθρωπος αυτός έχει εισαγάγει νέες αντιλήψεις και νέα ήθη στη διαχείριση των δημοτικών μας πραγμάτων.

 Με άλλα λόγια, κατά την άσκηση των καθηκόντων του επιδεικνύει μια τέτοια ιδιοκτησιακή αντίληψη που μας έχει αφήσει άναυδους και άλαλους.

 Μετατρέπει δημοτικά αυτοκίνητα σε Ι.Χ. για την προσωπική του άνεση και εξυπηρέτηση. Διασπαθίζει τα χρήματα

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_239.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα