Σε μια εποχή καθολικής εξαπάτησης, το να λες την αλήθεια είναι μια επαναστατική πράξη!
Η φράση αποδίδεται από πολλούς στον George Orwell, αμφισβητείται όμως αυτή η απόδοση
Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους.
Πλάτων 427-347 π.χ.
Να γνωρίζουν όποιες και όποιοι με τα βιβλία τους και τις συγγραφές τους πως, ότι και να γράψουν, δεν μπορούν να αλλοιώσουν τα γεγονότα..... Δεν μπορούν να αποδομήσουν την Ιστορία του Έθνους μας, να απο-ελληνοποιήσουν το Λαό μας και ιδίως τα παιδιά μας στην κατεύθυνση των ιδεολογικών τους ανατροφών και διατροφών ή στην κατεύθυνση της παγκοσμιοποίησης. Μ. Παπαδημητρίου
Υπάρχουν τέσσερα πράγματα που κανείς μας δεν μπορεί να ανακτήσει.
Η πέτρα… αφού ριχθεί. Η λέξη… αφού ειπωθεί.
Η ευκαιρία… αφού χαθεί. Ο χρόνος… αφού περάσει.
Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως Αρχαίο Ελληνικό ρητό
Ενίοτε δε, είναι μήτηρ "βαρεμάρας" και... "εκνευρισμού" Κ. Τ.
----------
Η ορθή σκέψη χάνει τη δύναμή και το κύρος της, αν την επαναλαμβάνεις πολύ συχνά" Αντρέ Μωρουά
"Η Συγκινητική Ιστορία Ζωής της κυρίας Ελευθερίας - Ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις και επιτεύγματα"
Στη Νέα Βίνιανη της Ευρυτανίας, αφήσαμε τα βήματά μας να οδηγηθούν σε μια συνάντηση με μια εξαιρετική γυναίκα, την κυρία Ελευθερία. Η ιστορία της αναπτύσσεται σαν ένα μαγικό ύφασμα, όπου κάθε νήμα συνδέεται με συναισθηματικές εμπειρίες και πλούσιες ανθρώπινες σχέσεις.
Από τα πρώτα της χρόνια, η μοίρα της επέβαλε μια δύσκολη δοκιμασία, χάνοντας τους γονείς της στην ηλικία των 1,5 ετών, όταν αυτοί σκοτώθηκαν από νάρκη πολέμου. Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στο χωριό της στη Σκόπελο, με τους συγγενείς της.
Όταν τα πρώτα σύννεφα της κακοκαιρίας Daniel - Nτάνιελ (4 Σεπτεμβρίου 2023) έκαναν την εμφάνισή τους, πάνω από την Θεσσαλία, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, κατάλαβε, ότι το ποίμνιό του θα περάσει νέο "Γολγοθά", όπως λίγα χρόνια πριν με τον Μεσογειακό κυκλώνα "Ιανό" - 14 Σεπτεμβρίου 2020.
Οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel, στους ανθρώπους, την φύση, τα ζώα, τις υποδομές, την γεωργία και τις κατοικίες, ήταν πρωτοφανείς, για τα Ελληνικά και παγκόσμια δεδομένα.
Η ορμή του νερού του ποταμού Πάμισου στο Μουζάκι Καρδίτσας, αναποδογύρισε κτίριο, στο οποίο στεγαζόταν γυμναστήριο!
Στην αγκαλιά των ορεινών τοπίων της Ναυπακτίας, σε υψόμετρο που φτάνει τα 1070 μέτρα, συναντήσαμε δύο ζωές πλούσιες σε εμπειρίες και μνήμες. Ο παππούς Γιώργος, ένας σοφός άνδρας 93 ετών, και η γιαγιά Πηνελόπη, 91 ετών, μας άνοιξαν την πύλη προς το παρελθόν, εκείνα τα δύσκολα χρόνια που σημάδεψαν τις ζωές τους.
Ο παππούς Γιώργος, πολεμιστής του χρόνου, μοιράστηκε μαζί μας τις ιστορίες από το παρελθόν, όταν ο κόσμος πάλευε με την πείνα και τη φτώχεια. Ανέφερε πώς τα αλεσμένα βελανίδια ήταν ο τρόπος για να φτιαχτεί αλεύρι, και το ψωμί ήταν πολυτέλεια.
Η γιαγιά Πηνελόπη, αποκαλύπτοντας τον προσωπικό της πόνο, είπε πώς έμεινε ορφανή από μικρή ηλικία. Ο πατέρας της παντρεύτηκε δεύτερη φορά, και εκείνη, από τα 7 της χρόνια, έμαθε την αξία της εργασίας
Στις 12 Μαρ 2012 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Νόμος 4056, ο οποίος κατέγραψε την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να τακτοποιήσει όλες τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα. Σχεδόν δώδεκα (12) χρόνια μετά, εκ του αποτελέσματος, μπορεί να χαρακτηρισθεί ο νόμος 4056, ως «μαξιμαλιστικός», «αναποτελεσματικός», «ακατάλληλος» για την ελληνική πραγματικότητα και «ανισόρροπος» για το ελληνικό περιβάλλον, που καταστρέφει την περιβαλλοντική ισορροπία και οδηγεί στον «θάνατο» την ελληνική κτηνοτροφία και το ελληνικό περιβάλλον (φυσικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, τεχνολογικό, οικονομικό κλπ.
Η ελληνική πολιτεία συνειδητοποίησε την αναποτελεσματικότητα του Ν4056/2012 και παρόλα αυτά συνεχίζει να
Η Γεύση του Χειμώνα στην Κορυφή της Ευρυτανίας: Χριστουγεννιάτικα Μελομακάρονα με Σφραγίδα Τοπικής Παράδοσης
Σε υψόμετρο 840 μέτρων, στο ορεινό χωριό Φουρνά Ευρυτανίας, εκεί όπου οι παραδόσεις ζουν διαχρονικά, συναντήσαμε την κυρία Ελένη, που μας υποδέχτηκε με ένα θερμό χαμόγελο και αποφασισμένη να μας προσφέρει μια γεύση από την παράδοση του χωριού της και μας πρότεινε να φτιάξουμε μαζί ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό, τα αγαπημένα μελομακάρονα.
Μας ξενάγησε στη μαγευτική διαδικασία της παρασκευής των μελομακάρονων, ακολουθώντας πιστά την παραδοσιακή συνταγή που κληρονόμησε από τις προγενέστερες γενιές. Χρησιμοποίησε μέλι από τη δική της
«Βγαίνει από το συρτάρι για μια ακόμη φορά η εκτροπή (μέρους) νερών Αχελώου ποταμού» γράφει σήμερα έγκυρη αθηναϊκή εφημερίδα.
• Το Υπουργείο Περιβάλλοντος μελετά να συμπεριληφθεί στο Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων της Θεσσαλίας, η «μερική εκτροπή» - η αξιοποίηση δηλ ήδη ημιτελών έργων στην Συκιά Αργιθέας και σήραγγα Αγορασιάς / Δρακότρυπας - ως απαραίτητο και αναγκαιότατο έργο για την κάλυψη μέρους του Υδατικού Ελλείμματος, που ταλανίζει την παραγωγικότερη περιφέρεια της Χώρας, τον στυλοβάτη της διατροφικής επάρκειας εκατομμυρίων Ελλήνων - Τουριστών - Μεταναστών.
Έχουν περάσει δυο μήνες σχεδόν από τις τοπικές εκλογές 8-10-23 και μετά την οριστική επικύρωση των αποτελεσμάτων από το αρμόδιο Πρωτοδικείο Καρδίτσας, κατανεμήθηκαν οι έδρες στους 15 αιρετούς Δημ συμβούλους - Κοινοτάρχες και ΚΣ.
• Έχει προκληθεί μια φανερή ή και υποβόσκουσα αντίδραση σχετικά με Ποιά έδρα θα κρατούσε η επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Αργιθέας, της οποίας ο συνδυασμός προσέγγισε το 25% (24,65) και πήρε τελικά τρεις (3) από τις 15 έδρες ΔΣ.
@ Λόγω εμπειρίας και πολύχρονης αυτοδιοικητικής δράσης, κρίνω σκόπιμο να συμβάλλω στην... καταλλαγή και ειρήνευση με τις ακόλουθες επισημάνσεις:
Στην καρδιά των ορεινών αγκαλιών της Ναυπακτίας, σε υψόμετρο που φτάνει τα 1.170 μέτρα, ανακαλύψαμε το μαγικό χωριό Κρυονέρια. Εκεί, σε μια θερμή και φιλόξενη συνάντηση, συναντήσαμε τον Κώστα, έναν άνθρωπο που αγαπάει την τέχνη της μαγειρικής όσο ελάχιστοι.
Ο Κώστας μας υποδέχθηκε με χαμόγελο στο πρόσωπο, ένα χαρακτηριστικό που αντανακλούσε το θερμό κλίμα του χωριού. Μετά από μια φιλόξενη υποδοχή, πρότεινε να μας εντυπωσιάσει με ένα αυθεντικό τοπικό φαγητό - γίδα βραστή με τραχανά, χρησιμοποιώντας μόνο ντόπια υλικά.
Καθώς περνούσαμε από τη φάση της προετοιμασίας του φαγητού, ο Κώστας μας μύησε στα μυστικά της επιτυχίας του. Αποκάλυψε ότι η αγάπη και η επαφή του με τη μαγειρική ξεκίνησαν από την παιδική του ηλικία,
Βύρωνας: «Οι γονείς της 16χρονης ζήτησαν βοήθεια από το κράτος και δεν υπήρχε ανταπόκριση», καταγγέλλει η δικηγόρος της οικογένειας Ν. Αραμπατζή: πόσοι κρατικοί ‘’Λειτουργοί’’ θα υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους;
Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Βίας Γυναικών / έμφυλης κακοποίησης, αποκαλύπτεται η ολιγωρία των κρατικών δομών, η αναποτελεσματικότητα, η υποκρισία κρατούντων και η βαρεμάρα λειτουργών.
Εάν αποδειχτεί η επίσημη καταγγελία της εξαιρετικής νομικού κας Ν. Αραμπατζή σχετικά με την μη ανταπόκριση κρατικών δομών εντεταλμένων να προστατεύουν αθώα θύματα, νέα κορίτσια - αγόρια, που έχουν ξεστρατίσει στα σκοτεινά μονοπάτια των τοξικών ουσιών και της νεανικής
“Κάνε υπομονή, έχεις παιδιά, δεν θα καταφέρεις τίποτα”. Και οι μελανιές; ο πόνος; τα ψέματα; ο φόβος; Aχ αυτός ο φόβος, που σε παραλύει, που σου κόβει τα γόνατα και δεν μπορείς να κάνεις δυο δρασκελιές και να γλυτώσεις από τον εφιάλτη που ζεις.
Μεγάλωσες σε μια κοινωνία όπου σε μάθανε να ρυθμίζεις την συμπεριφορά σου με βάση το φύλο σου. Υπομένεις μέρες… μήνες… χρόνια…. για να μην σε σχολιάσει ο κόσμος. Φοράς μαύρα γυαλιά, μια μάσκα οικογενειακής ευτυχίας και καλύπτεις τα βίαια ξεσπάσματα θυμού, τις απειλές, τις προσβολές, τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς.