Koumpouriana

29 - 11 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 227 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

 Με πρωτοφανή σφοδρότητα, έπληξε η κακοκαιρία "Ιανός" (18 - 19 Σεπτεμβρίου 2020) την γειτονιά του Ιερού Ναού Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στην Τοπική Κοινότητα Καρποχωρίου - Σοφάδων, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

 Οι συνέπειες του φαινομένου στην συγκεκριμένη περιοχή ήταν πρωτόγνωρες για τα Ελληνικά δεδομένα, (απώλεια ζωικού κεφαλαίου - πνιγμός άνω των 730 προβάτων, ολική καταστροφή οικοσκευών και αποθηκών με αγροτικά προϊόντα).

 Οι κάτοικοι πρώτη φορά βιώνουν καιρικό φαινόμενο με τέτοια ένταση!

Γράφει ο Απόστολος Κων. Καρακώστας

37 Mnimia Agriniou Στην πόλη του Αγρινίου και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, βρίσκονται περισσότερα από τριάντα σημεία όπου τα τελευταία εκατό χρόνια, στήθηκαν μνημεία και προτομές Ηρώων που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν - την ζωή τους - υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα.

 Αλλά και προτομές αξιόλογων ανθρώπων, που με τον τρόπο τους συνέβαλαν στα κοινά του τόπου.

 Το κάθε μνημείο - προτομή και γλυπτό που κοσμούν κεντρικά σημεία του Δήμου έχει να διηγηθεί μια μικρή ή μεγάλη ιστορία. Ατομικής ή συλλογικής αυτοθυσίας στους αγώνες των Ελλήνων για την Ελευθερία και τα Δημοκρατικά ιδεώδη. Αλλά και για τα Θρησκευτικά, μορφωτικά, κοινωνικά, επιστημονικά επιτεύγματα τα οποία έταξαν σκοπό της ζωής τους πολίτες του τόπου, αλλά και άλλων περιοχών και εποχών, που η πόλη του Αγρινίου τους τιμά.

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Η Ορεινή Αργιθέα, παρά τα σημαντικά βήματα που πετύχαμε (90% Ασφαλτόστρωση στους κεντρικούς δρόμους) - με κοινή αγωνιστική Διεκδίκηση και μόχθο, σε ολόκληρη τη μεταπολιτευτική περίοδο, ακόμη παραμένει με δρόμους Περιφερειακής Ευθύνης με κακή βατότητα, χωματόδρομοι αρχών περασμένου αιώνα....

 |. Η Ορεινή Δυτική Θεσσαλία, αντιμετωπίζεται διαχρονικά ως ο.. πτωχός συγγενής της ευημερούσας Ανατολικής Θεσσαλίας....

Γράφει ο Απόστολος Κων. Καρακώστας

36 Pseftoi Πολλές περιγραφές ταιριάζουν για το «Παλιοχώρι», πρώην «Ψευτοί», στο Μπαμπαλιό Ορεινού Βάλτου, (σημερινός Δήμος Αμφιλοχίας), όπως: άγνωστος οικισμός, κρυμμένο στο δάσος χωριό, μυστηριώδης τοποθεσία, κατεστραμμένο χωριό, εγκαταλειμμένος τόπος, και το τεκμηριωμένο όνομα «Παλιοχώρι» από παλιό Ελληνικό Στρατιωτικό χάρτη.

 Με αυτό το όνομα - Παλιοχώρι - ονομάζομε τα τελευταία εκατό τουλάχιστον χρόνια την τοποθεσία όπου βρίσκονται τα ερείπια του κατεστραμμένου από τους Τούρκους του Αλή Πασά χωριού «Ψευτοί».

25 Νοεμβρίου-Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Γράφει η Λία Ρογγανάκη
09 Rogganaki Lia Ένα σκούντημα που μετατρέπεται σε ένα χαστούκι, κι αυτό τελικά σε ένα σοβαρό ξυλοδαρμό που μπορεί να σε οδηγήσει στο νοσοκομείο ή ακόμα και σε απώλεια της ζωής σου. Έμαθες να σιωπάς, να σκύβεις το κεφάλι και να το ανέχεσαι. Ήξερες πως μπορούσε να σε δείρει όποτε ήθελε, δεν χρειαζόταν καν να του δώσεις αφορμή, ούτε να του αντιμιλήσεις. Δεν τολμούσες να μιλήσεις σε κανένα, ούτε καν στις φίλες σου, απλά φοβόσουν.
 Συναισθηματική, σωματική, σεξουαλική κακοποίηση ή συνδυασμό των τριών μορφών, από τους ίδιους τους συντρόφους ή από κάποιον άγνωστο. Βίαιοι, επικριτικοί, προσβλητικοί με την ίδια τους την γυναίκα,

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papadiamantis Ας ανατρέξουμε στα διηγήματα του Κοσμοκαλόγερου, του 'Αγίου των Ελληνικών Γραμμάτων'/"κορυφή των κορυφών" κατά Κ. Π. Καβάφη - του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1851-1911).

 • Στα διηγήματα και νουβέλες του: "Η χολεριασμένη" για την επιδημία του 1854 στην Αθήνα υπό την κατοχή των Αγγλογάλλων, που διήρκεσε τρεις μήνες.

 Και έληξε του Αγίου Φιλίππου, μετά από λιτανεία πιστών και παπάδων.

 • Και "Βαρδάνος στα σπόρκα (λοιμοκαθαρτήριο)".

 ......Το δαιμόνιο του φόβου είχεν εύρει επτά άλλα δαιμόνια πονηρότερα εαυτού και είχε λάβει κατοχή επί

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Με ευκαιρία το άρθρο του φίλου Γ. Καραβίδα - Αιρετού του Δ.Σ. Μουζακίου (ας μιλήσουμε για τις... ΑΠΕ) - του οποίου σεβόμαστε τις απόψεις και τη μαχητικότητα του, πλην όμως διαφωνούμε διαμετρικά - και την αντίδραση του "Μετώπου (τινών) Δημάρχων", δημοσιεύουμε, με τη συνδρομή φίλων Αργιθεατών, ξανά τους χάρτες,όπου σημειώνονται τα αδειοδοτημένα ή ήδη σε λειτουργία έργα Ανανεώσιμης Ενέργειας στα είκοσι χωριά της Αργιθέας και στο όρος Τύμπανος - όρια με Δήμο Μουζακίου.

 | . Οι εγκρίσεις έχουν γίνει σε ορισμένα από αυτά από τις δεκαετίες 1990 και 2000.

Karavidas Giorgos Τα τελευταία χρόνια και στο όνομα της αποκαλούμενης «πράσινης» ανάπτυξης, βιώνουμε μια, χωρίς τη δέουσα κοινωνική συναίνεση, εισβολή αιολικών, μικρών υδροηλεκτρικών αλλά και άλλων εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), σε βουνά, δάση, νησιά, ποτάμια, ρέματα, πεδιάδες της πατρίδας μας.

 Τέτοια εισβολή διαπιστώνουμε και στον τόπο μας, όπου τον τελευταίο καιρό και εν μέσω πανδημίας και εγκλεισμών, με τα πλείστα όσα προβλήματα και αδιέξοδα προκαλούνται στην ήδη πληγείσα από τις καταστροφικές πλημύρες του «Ιανού» τοπική κοινωνία, υλοποιούνται σε μεγάλα υψόμετρα εργασίες για εγκατάσταση έργων ΑΠΕ. Και τούτο παρά

image001

Αλλιώς μας τα ’λεγες παπά,
πριν σε χειροτονήσουν…

(παροιμία)

 Γράφει ο Γιάννης Φρύδας

ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ 68

Μπορεί να είναι και αλλιώς…

  Αφού συμφωνήσαμε (αν συμφωνήσαμε) στο προηγούμενο Καφενείο ότι «άλλα τα λεγόμενα κι άλλα τα βλεπόμενα» κι επειδή ακόμη και «τα φαινόμενα απατούν», είναι χρήσιμο να θυμόμαστε, όταν είμαστε στα σταυροδρόμια της αμφιβολίας ή στον φαρδύ δρόμο της βεβαιότητάς μας, τον σημερινό τίτλο που

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Ενώ βιώνουμε τη δραματικότητα της έξαρσης του δεύτερου κύματος με 1000 νεκρούς σε σαράντα μέρες...

 Ενώ λόγω Ιανού, η Ανατολική Αργιθέα είναι με διαλυμένα οδικά δίκτυα ...

 Ενώ η οικονομική ύφεση βαθαίνει, η επενδυτική προοπτική μειώνεται....

 Με μόνες θετικές ειδήσεις, τις Αειφορικές επενδύσεις μεγάλων εταιρειών που ήδη άρχισαν

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα