Koumpouriana

10 - 07 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 121 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Έκλεισε έναν χρόνο Εξουσίας η Κυβέρνηση της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη.

 |. Το πρόσημο του ετήσιου Απολογισμού είναι καταρχήν θετικό.

 Στα Εθνικά (Έβρος) - Στη Δημόσια Υγεία (αντιμετώπιση πανδημίας) - Στις Νομοθετικές Μεταρρυθμίσεις (ψηφιοποίηση - κώδικες Δικαίου - νέο Περιβαλλοντικό που επισπεύδει τα Αειφορικά έργα ΑΠΕ - Μείωση φορολογίας - ελάφρυνση αδύναμων συμπολιτών / έλεγχος στις μεταναστευτικές ροές, την εγκληματικότητα κ.α.).

 Θετικές παρεμβάσεις στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι / από Ταμείο Επόμενων Γενεών άνω των 32 δις ευρώ / συμφωνία για ΑΟΖ με Ιταλία.

Klisti i Gefira Avlakiou Πεντέμισι χρόνια μετά τις μεγάλες ζημιές που υπέστη η γέφυρα Αυλακίου από τις πλημύρες του χειμώνα του 2015 (31/1-1/2).

 Τυπικά από τότε η γέφυρα είναι κλειστή αλλά κανένας δεν επιμελήθηκε να εφαρμόσει την απαγόρευση! Γιατί; (κατά τη λογική τη δική μας) Οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσιακοί παράγοντες ήξεραν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να επισκευαστεί η γέφυρα σύντομα και γνώριζαν ότι υπήρχε ανάγκη χρήσης της από τους κατοίκους και από τους επισκέπτες της γύρω περιοχής, γι αυτό έκαναν τα «στραβά μάτια» και άφηναν τη χρήση της με ευθύνη όσων την περνούσαν με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα.

 Δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά στην πορεία των διαδικασιών για την επισκευή της γέφυρας ώστε να φτάσουμε στο σήμερα (καλοκαίρι 2020) και η γέφυρα να είναι κλειστή. Θα αναφερθούμε σε μερικά σημεία μόνο.

00 Logo Εν μέσω αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών και των φορέων τους, που συνεχώς γιγαντώνονται και που στόχο έχουν την αποτροπή εγκατάστασης ανεμογεννητριών στις περιοχές τους, συνεδριάζει, εξ όσων πληροφορηθήκαμε, την επόμενη Δευτέρα, 6-7-2020, στο Πετρίλο του Δήμου Αργιθέας Καρδίτσας, το Δίκτυο ΟΤΑ «ΠΙΝΔΟΣ», στους στρατηγικούς στόχους του οποίου περιλαμβάνονται η συνεργασία για τον σχεδιασμό της ορεινής πολιτικής της πατρίδας, η επανεργοποίηση της ορεινής ζώνης της ΠΙΝΔΟΥ, κ.λπ.

 Στόχοι που κινδυνεύουν να καταστούν ανέφικτοι από την υιοθέτηση και προώθηση στην περιοχή, εν αγνοία, μάλιστα, των τοπικών κοινωνιών, ενός μοντέλου δήθεν «αειφόρας ανάπτυξης», όπως το κατονόμασαν,

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Ο καλός πατριώτης και έμπειρος του χώρου της Αυτοδιοίκησης Γιάννης Σωτ. Φρύδας (επί χρόνια Γραμματέας της κοινότητας Καταφυλλίου Αχελώου - στενός συνεργάτης μου) ,με ένα σύντομο και πολύ περιεκτικό άρθρο του, ρίχνει τα... προειδοποιητικά βέλη του προς Αιρετούς που φλερτάρουν με την.... τοπική εξουσία, το αλαζονικό ύφος, την κομπορρημοσύνη και....μονοκρατορική αντίληψη.

 |. Τις προάλλες, ο άλλος καλός φίλος Γιάννης Μιλτ. Φρύδας, με το απολαυστικό "καφενείο", έθεσε ερωτήματα στη Δημοτική Αρχή Αργιθέας, στα οποία ακόμη δεν δόθηκαν απαντήσεις, παρά την υποχρέωση, πολιτική - δεοντολογική.

Η αλαζονεία της εξουσίας είναι η σοβαρότερη ασθένεια!

Γράφει ο Γιάννης Σωτ. Φρύδας

01 Frydas Sot Giannis Αρχαία ελληνική λέξη η οποία υποδηλώνει αυτόν που θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους. Συνώνυμά της η υπεροψία, η έπαρση και η κομπορρημοσύνη.

 Η αλαζονεία της εξουσίας είναι η σοβαρότερη ασθένεια που μπορεί να προσβάλει έναν πολιτικό ηγέτη και δυστυχώς την συναντάμε σε όλες τις βαθμίδες της πολιτικής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι υπήρξε αγαπημένο θέμα του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, μέγας σατυρικός ποιητής της αρχαιότητας, αλλά και νεότερων όπως ο ΣΟΥΡΗΣ κ.α. Ο Αβραάμ Λίνκολ είχε πει "αν θες να δοκιμάσεις τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου δως του εξουσία".

Papakostas D Η Πανδημία του covid19 (κινέζικη γρίπη) έχει προκαλέσει σοκ στην υγεία (σωματική και ψυχική), στην οικονομία, στην πολιτική.

 |. Η εξωγενής αυτή πλανητικών διαστάσεων ύφεση, δημιούργησε ένα κλίμα μεγάλης αβεβαιότητας και φτωχοποίησε σημαντικό μέρος του πληθυσμού.

 - Ανεργία νέας γενιάς, επενδυτική άπνοια, θεσμική κατάπτωση (κασέτες λασπολογίας, παραδικαστικό, επίορκοι αξιωματικοί ΕΛΑΣ)...

 - Ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, εκ περιτροπής, τετράωρα....

 - Το αναμενόμενο .... πακέτο Ε.Ε. Ανάκαμψης 32 δις ευρώ ακόμη συζητείται....

Ο Σαρακατσάνος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ - ο Καθηγητής και πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - μας τίμησε με την παρέμβασή του!!!

Γράφει ο Μενέλαος Παπαδημητρίου

03 Kapsalis Giorgos Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ, καταγόμενος από την Ήπειρο και από Σαρακατσάνικη Οικογένεια, είναι Καθηγητής της Ελληνικής Φιλολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 Προσωπικότητα των Γραμμάτων ρωμαλέα, πολυγραφότατος και καταξιωμένος επιστήμονας, ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του και τους φοιτητές του!!!

 Μα ιδιαίτερα αγαπητός και στον απλό κόσμο!!!

image001

Μηδένα προ του τέλους μακάριζε

Σόλων.

 Γράφει ο Γιάννης Φρύδας

ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ 63

Πόθεν έσχες;

  Να σταματήσει αυτό το αίσχος του πόθεν έσχες!... Πόθεν νομίζετε ότι μπορείτε να μας δουλεύετε με τα προκλητικά και αναίσχυντα πόθεν έσχες σας;

  Προσωπικά, δεν ασχολούμαι και αποφεύγω να χάνω το χρόνο μου και την ψυχραιμία μου διαβάζοντας κουρελόχαρτα δήλωσης περιουσίας εκείνων, οι οποίοι προσπαθούν και νομίζουν ότι μπορούν να μας εξαπατήσουν και επειδή δεν αντέχω την τόση φτώχεια συνανθρώπων μου που συχνά περιγράφεται σ’ αυτά.

Γράφει ο Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

20 anoixto mouseio Ένα διαφορετικό μουσείο, βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του Πεντελικού όρους, μέσα σ΄ ένα ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον, στην θέση "ΑΛΟΥΛΑ" Διονύσου - Αττικής.

 Είναι το "Ανοιχτό μουσείο παραδοσιακής λατομικής τέχνης", αφού στην περιοχή λειτουργούσαν από την αρχαιότητα (5ος αιώνας π.Χ.) λατομεία λευκού Πεντελικού μαρμάρου.

 Το μουσείο είναι υπαίθριο, δεν έχει προσωπικό, δεν καταβάλλεται εισιτήριο για την είσοδο σε αυτό, δεν υπάρχει συνωστισμός και είναι προσβάσιμο όλες τις ημέρες του έτους, εκτός των ημερών

27 Ιουνίου Διεθνής Ημέρα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (O.H.E.)

Γράφει η Λία Ρογγανάκη
06 Roganaki Lia Η σύλληψη μιας ιδέας, η πρωτοβουλία, ένας στόχος και ο αγώνας για την επίτευξη του, αποτελούν την μαγιά της επιχειρηματικότητας. Οι δεξιότητες, οι προσπάθειες, ο κόπος και τέλος η εκτέλεση της ιδέας, η οποία θα επιφέρει προστιθέμενη αξία, συμβάλλουν στην απαρχή της δημιουργίας μιας επιχείρησης. 
 Μικρές, τοπικές, μικρομεσαίες, οικογενειακές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν σοβαρή δραστηριότητα, με σημαντικές επιδράσεις στην κοινωνική ισορροπία και στην οικονομία. Άλλωστε αυτές αποτελούν για τις περισσότερες χώρες τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, αφού συμβάλλουν

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα