Koumpouriana

27 - 09 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 114 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει η Λία Ρογγανάκη

08 Roganaki Lia Σάββατο βράδυ και βρίσκομαι καθηλωμένη στο κρεβάτι έτοιμη να γράψω όσα με πνίγουν και μου δημιουργούν αυτόν τον κόμπο στο λαιμό, προσπαθώντας να συγκρατήσω τα δάκρυα μου. Ο πόνος του κατάγματος αντέχεται, αλλά ο πόνος που προκαλούν όλες αυτές οι εικόνες είναι αβάσταχτος. Νιώθω να μουδιάζω και είναι ο μόνος τρόπος να εκδηλώσω αυτά που η ψυχή αρνείται να πει και να βάλει σε λέξεις. Ψάχνω να βρω κάπου, κάτι που να με βοηθήσει να αντλήσω λίγη αισιοδοξία και να προσπαθήσω να σας την μεταβιβάσω.

 Η δυνατή νεροποντή που έπεφτε για αρκετές ώρες είχε ως αποτέλεσμα πλημμυρισμένους

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Η Ορεινή Αργιθέα, οι Αργιθεάτες διακρίνονται από τις αντοχές, την καρτερικότητα, τη μαχητικότητα και το πείσμα τους, αλλά πάνω απ' όλα, την αλληλεγγύη τους στους πιο αδύναμους, στους αποκλεισμένους και δεινοπαθούντες....

 • Αυτά τα χαρακτηριστικά, μας ξεχωρίζουν, ανά τους αιώνες, από τους γείτονες μας, στον κάμπο και τα αστικά κέντρα...

 |. Ο Ιανός, έπληξε ολόκληρο το νομό Καρδίτσας και περιοχές Θεσσαλίας. 54.000.000 τόνοι νερού μέσα σε 12 ώρες!!!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Θ. Αγόρης

01 Agoris Konstantinos Το 2014, όταν ήμουν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Καρδίτσας, μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση το προεκλογικό σποτ του (και τότε) περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

 Ένα σποτ όπου κυριαρχούσαν εικόνες από έργα, σπουδαία και μεγάλα, όπως μας έλεγε ο Αγοραστός.

 Έργα για τις πόλεις, τα χωριά, τα νησιά της περιφέρειας. Δρόμοι, γέφυρες και αντιπλημμυρικά.

 Μου είχε κάνει εντύπωση -και είχα γράψει σχετικό άρθρο τότε- γιατί:

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα

23 Kapnopolis Anastasios Αναδημοσιεύουμε σημερινό άρθρο του κ. Αναστάσιου Καπνοπώλη (6973022111), προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, για το ότι είναι συγκριτικό πλεονέκτημα η δημιουργία αγροτικών τμημάτων στα Βιοτεχνικά Επιμελητήρια. Ο κ. Α. Καπνοπώλης στο άρθρο του γράφει:

 «Μια από τις σημαντικότερες παραδοχές των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης είναι η ανάγκη αναδιάταξης της εθνικής οικονομίας. Η στήριξη της, κατά κύριο λόγο, σε έναν

00 Athanasiadis Xristos Το υπ. Οικονομικών θα πρέπει, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των δήμων, παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατία και τις εξοντωτικές διαδικασίες, να χορηγήσει άπαξ, μια στρεμματική ενίσχυση για τους γεωργούς και ανά δυναμικότητας μονάδας για τους κτηνοτρόφους, πέραν των μετέπειτα εκτιμήσεων που θα γίνουν από τον ΕΛΓΑ και των όποιων αποζημιώσεων δοθούν

 Η Θεσσαλία και ειδικότερα οι περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό και άκρως καταστρεπτικό κυκλώνα Ιανό, σε Καρδίτσα, Αλμυρό, Φάρσαλα, Φαρκαδώνα και αλλού, θα πρέπει, όχι άμεσα

Του Δημήτρη Θεοδοσόπουλου*
image001 Εισαγωγή

 Στο παρόν μας άρθρο θα εξετάσουμε την κατάρρευση του Κέντρου Υγείας του Μουζακίου, με την γνωστή μας προσέγγιση, τις ιστορικές αεροφωτογραφίες της περιοχής, προσπαθώντας να απαντήσουμε και σε αυτή την πλημμύρα στο ερώτημα: Τι ή ποιος έφταιξε; Γιατί όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η αλήθεια πιο κοντά.

 Το γεγονός

 Ένα έντονο καιρικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα, το οποίο καλείται Ιανός. Ήδη έχει πλήξει την κεντρική Ελλάδα και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Κρήτη. Ωστόσο η κατάρρευση του Κέντρου Υγείας του

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

21 Katastrofes dromos gia An Argithea Πάνω από τη Ν/Δ Θεσσαλία συγκρούστηκαν δύο κλάδοι βαρομετρικών χαμηλών, στροβιλίστηκαν 'υπερφυσικές' δυνάμεις, ρίχνοντας τόνους νερού στα περήφανα ψηλά βουνά της Αργιθέας που σάρωσαν ο τι βρήκαν στο διάβα τους έως τη λεκάνη Πάμισου και Πηνειού ποταμού, δυστυχώς και με ανθρώπινα θύματα.

 • Ο έγκριτος καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας (Καρδιτσιώτης) με ανακοίνωση του εξηγεί επιστημονικά το όλο καιρικό ακραίο φαινόμενο.

image001

Όταν δεν ξέρεις που πας
 δεν χάνεσαι ποτέ…
 (καφετζής)

 Γράφει ο Γιάννης Φρύδας

ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ 65

Δυο χρόνια…

  Του Καφινείου (ονομαστική είναι, μην μπερδεύεστε εσείς που ομιλείτε την αθηναϊκήν!...) ισθάνιτι (απολαύστε και απλουστευμένη ορθογραφία!... μεγάλη χαρά, γιατί, επειδή και διότι έκλεισε αισίως (έστω και με το ζόρι) δυο χρόνια ηλεκτρονικής παρουσίας του, …ακόμα κι όταν δεν αισθάνονται όλοι την ίδια χαρά για το γεγονός…

  Στη δεύτερη επέτειο ας γίνει πάλι μια υπενθύμιση!... Αυτό το μαγαζί είναι ή προσπαθεί να είναι σατιρικόν και

18 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ελέγχου των Υδάτων

Γράφει η Λία Ρογγανάκη

08 Roganaki Lia Τόσο απαραίτητο για την ανθρώπινη ζωή όσο και το οξυγόνο που αναπνέουμε. Παρόλα αυτά η αύξηση του πληθυσμού, η κατάχρηση των φυσικών πόρων, η ρύπανση μετέτρεψαν έναν ανανεώσιμο πόρο σε εξαντλήσιμο. Κι εμείς θεατές να παρακολουθούμε παθητικά την προσφορά του να μειώνεται, αδυνατώντας να καλύψει τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

 Το νερό πλέον είναι συνυφασμένο με την ανάπτυξη. Η χρήση του έχει ξεπεράσει το στενό πλαίσιο του νοικοκυριού, αφού χρησιμοποιείται εντατικά στη γεωργία, στη σύγχρονή βιομηχανία και την παραγωγή ενέργειας.

Πολλοί την κατέκριναν ουδείς την εμίσησε

Γράφει η Λία Ρογγανάκη

07 Roganaki Lia Κάθε άνθρωπος και μία ψήφος. Καρπός η μαθηματική ανάδειξη της πλειοψηφίας. Έκβαση ένα αποτέλεσμα που εκφράζει τη θέληση της πλειοψηφίας για το θέμα που έχει κληθεί να ψηφίσει.

 Η Δημοκρατία είναι ένα σύστημα διακυβέρνησης, είναι ο τρόπος διοίκησης και οργάνωσης μιας κοινωνίας ανθρώπων. Όπως είπε ο Λίνκολν, είναι «η κυβέρνηση του λαού, από τον λαό, για τον λαό».

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα