Ela na paiksoume

Koumpouriana

09 - 12 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 143 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Τορόντο-Δελτίο τύπου ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΓΙΘΕΑΤΩΝ “TA AGRAFA 

H ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ!!!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΤΩΝ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ’’ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΛΕΥΤΟΣ!!!

    Η μοίρα το ’φερε τόσες χιλιάδες μίλια μακριά από τον τόπο μας να βρεθούμε και να ζούμε σε αυτή εδώ την πόλη Τορόντο στον Καναδά. Η ξενιτιά μας κάνει πολλές φορές να πονάμε και να νοσταλγούμε τον τόπο μας. Αυτή η θύμηση έκανε μερικούς από μας να σκεφθούμε να κάνουμε μια μικρή κοινωνία. Έτσι ιδρύσαμε το 1970 το ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΓΙΘΕΑΤΩΝ στο Τορόντο με την επωνυμία ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ’’.

     Οι Αργιθεάτες είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας. Βοηθούμε να κρατηθεί το λυχνάρι του Συλλόγου μας και η Ιδέα της Αργιθέας αναμμένα στα χέρια των παιδιών μας και να λάμπει ο Σύλλογος σαν παράδειγμα για μίμηση. Οι δραστηριότητές του, μεταξύ άλλων, είναι να βοηθάει - το κατά δύναμη - την τοπική κοινωνία του Τορόντο υποστηρίζοντας ιδιαίτερα την Ελληνική Παροικία μέσω - ως επί το πλείστον - της Ελληνικής Κοινότητας, βοηθώντας έτσι και τον Ελληνισμό!!!

     Είμαστε κοντά και στην Ομοσπονδία Θεσσαλών, συνεργαζόμαστε με τα Πανεπιστήμια του Τορόντο για τα Ελληνικά Γράμματα, είμαστε παρόντες σε κάθε μορφής κοινωνική εκδήλωση των συμπατριωτών μας.

     Διοργανώνουμε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις προσπαθώντας να έχουμε κοντά μας καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα.

     Έτσι και φέτος η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου μας έγινε στις 28-9-2013 κέντρο HELLAS. Σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία αφού τίμησαν αυτή με την προσέλευσή τους πάνω από 450 άτομα. Προσκεκλημένους είχαμε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γιώργο Πορνάρα, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καρδιτσιωτών κ. Γιώργο Καραντώνη, Προέδρους από Μακεδονία - Ευρυτανία ....

     Προσκεκλημένος και ο ακούραστος Αργιθεάτης ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ο οποίος είναι παράδειγμα αγάπης και τιμής για την Αργιθέα. Φορούσε την τοπική του στολή και οι Αργιθεάτες το χάρηκαν πολύ (ευχόμαστε και άλλοι Αργιθεάτες να μας τιμήσουν).

     Η Τελετάρχης της βραδιάς Θωμαή Μαντζιούρα καλωσόρισε τις Αργιθεάτισσες - τους Αργιθεάτες που ήρθανε απ’ όλα τα μέρη του Καναδά, από την Αμερική και την Ελλάδα.

     Στη συνέχεια η ακούραστη Πρόεδρός μας Αποστολία Μαντζιούρα απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε όλους. Έδωσε το λόγο στο κ. Μενέλαο Παπαδημητρίου. «Συγκινητικός ήταν ο χαιρετισμός του!!! Μας είπε λίγα λόγια για την Αργιθέα και τα χαιρετίσματα από τους Πατριώτες μας. Τέλος μας συγχάρηκε για το Σύλλογο- για την εκδήλωση και μας ευχήθηκε καλή συνέχεια».

     Η εκδήλωσή μας ξεκίνησε με την είσοδο στην αίθουσα 20 μικρών κοριτσιών και αγοριών που κρατούσαν πινακίδες με τα ονόματα των Χωριών της Αργιθέας μας και του Μενέλαου με την παραδοσιακή Αργιθεάτικη αργαλίσεια φορεσιά του με τη συνοδεία του Βασίλη Κωσταρέλου με το κλαρίνο. Ο κόσμος ξεσηκώθηκε και καταχειροκρότησε!!! Ακολούθως το Διοικητικό Συμβούλιο με τους επίσημους άνοιξαν το χορό με τον μοναδικό και ιστορικό πλέον χορό μας « τον Κλειστό της Αργιθέας!!!».

     Η ορχήστρα μας με τους κορυφαίους της Ελληνικής μουσικής παράδοσης ΦΙΛΙΩ ΠΥΡΓΑΚΗ και ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟ «πήρε φωτιά» και κράτησε το γλέντι ως τις 4 το πρωί!!! Και χόρεψαν και χορέψαμε όλοι!!!

     Με την ευκαιρία αυτού του Δελτίου Τύπου και μέσω Υμών που θα δημοσιεύσετε αυτό (σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων) στέλνουμε τα χαιρετίσματά μας στην ΠΑΤΡΊΔΑ ΕΛΛΑΔΑ, στη ΜΑΝΑ ΑΡΓΙΘΕΑ και σε όλες και όλους τους συγγενείς, φίλους και συμπατριώτες!!!

Τορόντο, Οκτώβριος 2013

ΜΕ ΑΠΕΙΡΗ ΑΓΑΠΗ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

APOSTOLIA MANTZIOURAS, ΠΡΟΕΔΡΟΣ

PETER HANTZIS (Αντιπρόεδρος) - TASIA ASTRITIS (Γ. Γραμματέας) - PANAGIOTA EKONOMOU (Ταμίας) - NICK BABATSIKOSTAKIS KRIPOURISNAFSIKA KOUTINASMARIA TSIOURANTANISVASILIKI COLTSIOS VIVIAN GOUNTARASTHELMA MANTZIOURAS

DSC00018   DSC00008   DSC00013   DSC00045

DSC00011   DSC00054   DSC00103   Toronto

 DSC00061   Tsiourantani Papadimitriou 28 9 2013   DSC00047   DSC00304

01

Ο καιρός στο Τορόντο
Τελευταία άρθρα