Ela na paiksoume

Koumpouriana

22 - 09 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 240 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

Tsirogianni Elli Μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 9-04-2023 στο Δημοτικό σχολείο Ανθηρού Αργιθέας. Μία εκδήλωση που έγινε όπως παλιά με τον Δήμαρχο τον παππά και το δάσκαλο. Θυμηθήκαμε και μεις τις δικές μας παλιές αναμνήσεις από τα δικά μας παιδικά χρόνια.

 Κυριακή πρωί το Δ.Σ. του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων με άστατο βροχερό καιρό, πήραμε το δρόμο για την ορεινή ΑΡΓΙΘΕΑ. Ανεβαίνοντας τον φιδίσιο δρόμο της Οξυάς και φτάνοντας στον Τύμπανο ομίχλη παντού λες και βρισκόμασταν μέσα στα σύννεφα.

 Ο προορισμό μας ήταν η επίσκεψη στο Δημοτικό σχολείο του Ανθηρού το μοναδικό σχολείο που έχει απομείνει με έξι παιδιά, παιδιά αγγελούδια, πανέξυπνα, καλοσυνάτα και αγαπητά.

 Για 21 χρόνια ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων πραγματοποιεί αυτή την εκδήλωση στα σχολεία της Αργιθέας για να δώσει στα παιδιά δώρα εν όψει των εορτών του Πάσχα, λαμπάδες, παπούτσια παιχνίδια, παραμύθια και πολλά άλλα.

 Αυτά τα παιδιά δεν ζουν στην πόλη με όλες τις ανέσεις και παραστάσεις, ζουν ανάμεσα στα ψηλά βουνά και στις ρεματιές με γονείς κτηνοτρόφους. Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου έφτασε στο Ανθηρό.

 Εκκλησιαστήκαμε, ο ιερέας του χωριού πατέρας Απόστολος Κλάρας μαζί με το Δ.Σ. του Συλλόγου το Δήμαρχο Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου με τους αντιδημάρχους και με όλους τους παρευρισκόμενους ευλόγησε την ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ του Συλλόγου υπέρ υγείας των απανταχού Αργιθεατών, μοίρασε τα Βάγια και το πιο συγκινητικό όλοι οι χωριανοί έτρεξαν να μας χαιρετίσουν και να μας πουν πολλές ευχές για καλό Πάσχα.

 Όλοι μαζί επισκεφθήκαμε το πανέμορφο Δημοτικό σχολείο Ανθηρού εκεί μας περίμενε ο δάσκαλος του χωριού ο Δημήτρης Κοντογιάννης με τα παιδιά. Ο δάσκαλος όλα τα είχε έτοιμα καλοσυνάτος, χαρούμενος, αν και Κυριακή των Βαΐων (διακοπές) ήρθε και μας περίμενε με τα παιδιά, τα σφίξαμε στην αγκαλιά μας και αυτά μας πρόσφεραν απλόχερα τα χαμόγελά τους.

 Ο δάσκαλός ο ιερέας ο Δήμαρχος οι Αντιδήμαρχοι είχαν να μας πουν έναν καλό λόγο για την πολυσχιδή δράση του Συλλόγου μας.

 Η Πρόεδρος αναφέρθηκε στην ίδρυση του Συλλόγου, στο πολιτιστικό έργο και στην κοινωνική προσφορά του. Τα παιδιά του σχολείου είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου και το Δ.Σ. του Συλλόγου τους έδωσε χαρτζιλίκι.

 Ακολούθησαν τα παραδοσιακά παιχνίδια που παίζαμε παλιά στην Αργιθέα από τη δασκάλα και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γεωργία, όπως το μαντήλι, σβούρα, κοκόσια (καρύδι), και άλλα. Τα παιδιά χάρηκαν που παίξαμε μαζί τους. Στο τέλος δύο σύντομα ανέκδοτα από την Πρόεδρο σκόρπισαν το γέλιο. Τέλος η Πρόεδρος έκανε πρόταση στο δάσκαλο σε συνεργασία με τον Δήμαρχο να κάνουν μία εκδρομή στα παιδιά στα Τρίκαλα και το Δ.Σ. του Συλλόγου θα τα φιλοξενήσει και θα τα ξεναγήσει στην Έξυπνη πόλη των Τρικάλων. Το μεγάλο δώρο το πήραμε εμείς από τα παιδιά, δυο πανέμορφες ζωγραφιές που χάρισαν στην πρόεδρο του Συλλόγου. Δυό ζωγραφιές από την καθημερινή ζωή τους τα σπιτάκια τους, τα προβατάκια τους, τη φύση, το πράσινο τον καθαρό ουρανό. Η όμορφη χαρούμενη εκδήλωση τελείωσε και όλοι κατευθυνθήκαμε στην ταβέρνα του χωριού.

 Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου για την υποδοχή, την μεταφορά μας και την φιλοξενία. Πάντα στηρίζει τους Συλλόγους και δίνει παρουσία σε κάθε εκδήλωσή μας. Επίσης τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλία Παπαδήμα, τους αντιδημάρχους Κώστα Γραμμένο, Χαράλαμπο Πούλιο, και Καναβό Βασίλη.

 Τις θερμότερες ευχές μας στον εξαίρετο οδηγό μας Φάνη Μπακογιάννη ευγενικός και χαμογελαστός πάντα. Η αποστολή μας τελείωσε, πήραμε το δρόμο της επιστροφής αναλογιζόμενοι τις εικόνες και τις εμπειρίες της ημέρας. Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες που παρευρέθηκαν στο απογευματινό του Συλλόγου και βοήθησαν να γίνει αυτή η εκδήλωση σήμερα., τα ζαχαροπλαστεία Μέλισσα, Γιαννής και Πλεσιώτη, την Τασούλα και την πρόεδρο κα Έλλη για τα σπιτικά εδέσματα που πρόσφεραν στην εκδήλωση.

 Την αποστολή αγάπης και αλληλεγγύης συνόδευσαν η Πρόεδρος του Συλλόγου, η Γεωργία Σβεντζούρη, Παναγιώτα Κωτή, Ντίνα Αθανασίου, Γιώργος και Τασούλα Κωτή, Γιώργος Μπελεμέζης και ο εθελοντής φωτογράφος του Συλλόγου Γιώργος Παπάκος.

 Ήταν μια υπέροχη εκδήλωση!!! να είμαστε καλά και του Χρόνου!!

 Τις θερμές ευχές μας στα μέλη του Συλλόγου μας, στους απανταχού Αργιθεάτες και σε όσους στηρίζουν το Σύλλογό μας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_004_DSC_0406.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα