Ela na paiksoume

Koumpouriana

26 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 668 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα ότι οι Αιρετοί Αυτοδιοικητικοί εκλέγονται πρωτίστως για να υπηρετήσουν τα τοπικά συμφέροντα και την εντολή των Δημοτών τους.

 Έρχονται στην τοπική εξουσία για να συνεχίσουν το έργο των προκατόχων τους, να συμπληρώσουν, να διορθώσουν και όχι να... γκρεμίσουν.

 |. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση - Δήμοι, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος θεσμός με πρωτογενή Εξουσία, διοικητική οικονομική αυτοτέλεια.

 Η στήριξη τους, ρητά προβλέπεται από τις Ευρωπαϊκές συνθήκες (ΕΧΤΑ).

 Ο Δήμαρχος, είναι ανώτατο μονομελές όργανο που εκπροσωπεί τον Δήμο του και υποχρεούται να εκτελεί τις νόμιμες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (που είναι το ανώτερο συλλογικό όργανο) .

 ||. Η συμμετοχή ενός ΟΤΑ ή Δημάρχου σε αστικές εταιρίες ή Συντονιστικά μορφώματα, μαζί με άλλους ΟΤΑ, αναπτυξιακές εταιρείες κ.λπ. - τύπου Δικτύων, δεν μπορεί να παραβιάζει τις παραπάνω θεσμοθετημένες αρχές και πρόνοιες.

 - Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Δικτύου Πίνδος - Πετρίλο 6-7-2020 - έχουμε γράψει σχετικά.

 - Οι Δήμοι ή οι Δήμαρχοι δεν μπορεί να παρασύρονται από συγκυριακά μέτωπα ή να ακολουθούν άκριτα αλλά "Δίκτυα" διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

 |||. Όπως, μαθαίνουμε από έγκυρες e - φημερίδες, ο νέος Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Δ. Στάθης, δεν παρέστη στη συνεδρίαση Δ.Σ. - Πίνδος, επειδή δεν ήθελε να νομιμοποιήσει τη μονομερή - σχεδόν εμμονική - δράση του Δικτύου κατά των Αιολικών Αειφορικών επενδύσεων - ΑΠΕ.

 √ Αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, μια καθαρή Αυτοδιοικητική πράξη με ηγετικά χαρακτηριστικά!

 √ Το Δ.Σ. Μουζακίου, διαχρονικά - όπως και το Δ.Σ. ΑΡΓΙΘΕΑΣ και Αμφιλοχίας - έλαβε αποφάσεις υπέρ των Αειφορικών επενδύσεων - ΑΠΕ (Υδροηλεκτρικά Αιολικά Φωτοβολταϊκά) με σεβασμό στη νομοθεσία και αποφάσεις των Δικαστηρίων.

 * Με αντισταθμιστικά οφέλη και σε συνεργασία με Δημόσιες Υπηρεσίες.

 √ Μετά τον νέο Περιβαλλοντικό νόμο - Χατζηδάκη, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και όσοι εμμένουν στα ... παλιά, εθελοτυφλούν ή παίζουν ..μικροκομματικά παίγνια.

 Με αποφάσεις Δ.Σ., όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχουν αναληφθεί ευθύνες, δικαιώματα - υποχρεώσεις, έναντι των Εταιρειών και του Κράτους.

 Η Πολιτεία, οι Δήμοι - Περιφέρειες έχουν συνέχεια!

 |V. Το ορεινό "Δίκτυο Πίνδος", οφείλει, κατά την άποψη μας:

 1. Να ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα όλους τους Δημότες, για δράση και θεματολογία του.

 2. Να επικεντρωθεί στη διεκδίκηση ειδικών πιστώσεων λόγω ορεινότητας της περιοχής Πίνδου και υστέρησης οδικών - ψηφιακών υποδομών(άρθρο 101 Συντάγματος και ΕΧΤΑ).

 3. Να προβάλλει τα δίκαια αιτήματα (κακή βατότητα δρόμων, Δημογραφική συρρίκνωση, χαμηλό επίπεδο ψηφιακής κάλυψης, ανεργία κα)& να προσκαλέσει Υπουργούς, Αρχηγούς Κομμάτων, Επιτρόπους ΕΕ, δημοσιογράφους για επιτόπια αυτοψία της απομακρυσμένης αλλά πανέμορφης περιοχής μας.

 Για ολοκλήρωση ημιτελών παρατημένων έργων Συκιάς και Πευκόφυτου.

 4. Να θέσει ένα πλαίσιο ανταποδοτικών ωφελημάτων σε Υπουργεία και Εταιρείες ΑΠΕ υπέρ των κατοίκων και Δήμων.

 - Για παράδειγμα οι Δήμοι Αργιθέας - Μουζακίου και Γ. Καραϊσκάκη Άρτας, μαζί με τις Αντιπεριφέρειες Καρδίτσας και Άρτας να απαιτήσουν από Υπουργό Υποδομών ικανές πιστώσεις και άμεση αποκατάσταση των επικίνδυνων σημείων κάκιστης βατότητας στον Διαπεριφερειακό άξονα "Καρδίτσα - Συκιά - Άρτα", πριν θρηνήσουμε θύματα.

 Συνεργασία με Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κορυφή Τυμπάνου για Εδώ και Τώρα βελτίωση της στροφής Ογκλάβια (λίαν επικίνδυνη καθίζηση).

 Επίσης, στη θέση Ελληνικά - Άγιο Μηνά, κάθοδο έως Ρέμα Πετρωτού και Σήραγγες Συκιάς και έως Βραγκιανά - Αργύρι Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας.

 V. Η κοιλάδα Αχελώου ποταμού είναι η πηγή ζωής και πλούτου για όλο το θεσσαλικό κάμπο, η βόρεια και νότια Πίνδος οικολογικό αναπτυξιακό απόθεμα!

 * Με Δύναμη Πατριωτική Ενότητα και χωρίς ...εμμονές, με το βλέμμα Μπροστά!

 Η ηγετική στάση του Δημάρχου Μουζακίου δείχνει το δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης και της Δημογραφικής αναστροφής!

 Για ζωντανά ορεινά χωριά με ευτυχισμένους ανθρώπους!

Δημήτρης Παπακώστας

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img099.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα