Ela na paiksoume

Koumpouriana

04 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 202 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Trantalidis Giorgos Η Π. Π. ανήκει στον στενό πυρήνα του κράτους και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από τις πολιτικές δυνάμεις, χωρίς αντεγκλήσεις, αλλά με εποικοδομητικές προτάσεις/ εισηγήσεις που θα υλοποιούνται κατεπειγόντως.

 1. Η Π. Π. ουδέποτε υιοθέτησε σοβαρές έγγραφες προτάσεις δημοσιευμένες στον τύπο, όπως π.χ. ο στρατός στα δάση με περιπολίες, ασυρμάτους και αναγραφή του αριθμού Ι. Χ. και Α. Δ. Τ. του οδηγού που εισέρχεται στο δάσος. Φυσικά αυτά από τον μήνα Μάιο. Δυστυχώς το πρώτο στρατιωτικό τζιπ εμφανίστηκε στις 28/8 (Θρακομακεδόνες) δηλ. με καθυστέρηση 4 μηνών. Η σχετική επιστολή μου που δημοσιευόταν συνεχώς τα τελευταία 20 χρόνια ριχνόταν στον κάλαθο των αχρήστων από τους εκάστοτε ιθύνοντες. Εάν είχε υιοθετηθεί η πρότασή μου αυτή δεν θα είχε καεί ούτε ένα δέντρο. Τώρα δυστυχώς κλαίμε στα αποκαΐδια του 1 εκ. στρεμμάτων.

 2. Η Π. Π. δεν ενημέρωσε τους πολίτες μέσω των κρατικών καναλιών με spots (και δη από τον Μάιο) για το τι πρέπει να αποφεύγουν αυτοί στα δάση. Δυστυχώς πρόβαλε αυτά μετά την βιβλική καταστροφή, ως μωρή παρθένος.

 3. Απουσία εναέριας επιτήρησης για το επίπεδο κινδύνου 4.

 4. Απραξία στην αναδιάρθρωση της Π. Π. που είναι απηρχαιωμένες.

 5. Η Π. Π. ουδέποτε συμβουλεύτηκε καθηγητές Δασοπονίας, κ.λπ. για εκπαίδευση των αρμόδιων φορέων.

 6. Η Π. Π. ουδέποτε συνεργάστηκε με την Πυροσβεστική ώστε από την T.V. οι πυροσβέστες να δείχνουν στους πολίτες τον χειρισμό π.χ. κρουνών, υδροφόρων με κανονάκι, κ.λπ.

 7. Η Π. Π. δεν έστειλε (ήδη από τον Μάϊο) SMS από το 112 για οδηγίες προς τους πολίτες τι να αποφεύγουν αυτοί στα δάση, κ.λπ. Η όποια ενημέρωση απεστάλη μετά την βιβλική καταστροφή.

 8. Απραξία επί 2 χρόνια για εισηγήσεις στην υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ, οπότε θα είχαν αποφευχθεί πολλές πυρκαγιές και εξοικονόμηση πολλών δις.

 9. Αδράνεια στο θέμα συνεργασίας με Νομάρχες και Δασάρχες ώστε κατεπειγόντως να κηρυχθούν αναδασωτέες οι 10 περιοχές που κάηκαν (1 εκ. στρέμματα).

 10. Απραξία και αδράνεια για εισηγήσεις στο γκρέμισμα αυθαίρετων (βλ. 55 στο Μάτι, κ.λπ.) που έχουν κτιστεί σε δάση, αιγιαλούς και ρέματα. Έτσι θα αποθαρρύνονται οι καταπατητές και οι πυρομανείς. Ο κ. Χαρδαλιάς επωμίσθηκε το βάρος των παθογενειών δεκαετιών και οι όποιες θετικές εισηγήσεις τον βοηθούν. Αναμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις του για κάθε ένα από τα ανωτέρω θέματα.

 *Ο Γιώργος Τρανταλίδης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό τμήμα στο University College του Λονδίνου με ειδίκευση στα ναυτιλιακά.

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_139.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα