Ela na paiksoume

Koumpouriana

04 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 165 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Trantalidis Giorgos Είναι γνωστό πως εάν ένας βουλευτής έχει παθητική στάση (είναι «γλάστρα») στο Κοινοβούλιο και δεν υποβάλλει ούτε μια ερώτηση στη διάρκεια της θητείας του, δυστυχώς, ουδεμία κύρωση προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής και δεν υπάρχει η παραμικρή παρακράτηση από τον μισθό του.

 Είναι επίσης γνωστό τοις πάσι (άρα και στους 5 βουλευτές) πως (δυστυχώς) η θητεία των στρατεύσιμων ταυτίζεται με την λούφα. Με το δεδομένο αυτό, τα τελευταία 20 χρόνια είχαν δημοσιευτεί στον τύπο επιστολές μου με τίτλο « ο στρατός στα δάση ». Κανένας υπουργός δεν μου απήντησε ποτέ, διότι απλούστατα περί άλλων τυρβάζουν. Όταν όμως έχουμε το δεδομένο ότι κάθε χρόνο (επί 15 χρόνια ) η Εύβοια καίγεται, όφειλαν οι 5 βουλευτές της να αφυπνισθούν από τον βαθύτατο ανατολίτικο λήθαργό τους και να εισηγηθούν τελεσφόρες λύσεις για να μην θρηνούμε μετά τις τραγωδίες. Εάν όμως δεν έχουν την ως άνω

δυνατότητα, τότε όφειλαν τουλάχιστον να υιοθετούν προτάσεις όπως και η ανωτέρω για τις περιπολίες του στρατού και της πυροσβεστικής στα δάση. Η λύση είναι απλή: περιπολία στις εισόδους και εξόδους των δασών με ασύρματους και αναγραφή του αρ. ΙΧ καθώς και του ΑΔΤ του οδηγού. Εάν είχε υιοθετηθεί η πρότασή μου αυτή δεν θα είχε καεί ούτε ένα δέντρο. Δυστυχώς η πρότασή μου αυτή υιοθετήθηκε (μετά από 20 χρόνια ) και συγκεκριμένα στις 23/8/21, όταν πλέον ήταν αργά αφού τώρα θρηνούμε στα αποκαΐδια των 518.160 στρεμμάτων πλέον αυτών της Καρύστου. Η 2η μου πρόταση αρχές Μαΐου στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής (με κοινοπ. σε Πρωθυπουργό κ.λπ.) για spots σε τρία κρατικά κανάλια για το τι πρέπει οι πολίτες να αποφεύγουν στα δάση, έπεσε στον κάλαθο των αχρήστων λόγω αφασίας και παραλυσίας των αρμοδίων. Καμμία ωφέλεια πλέον δεν έχει η υλοποίησή της πρότασης αυτής μετά από χρόνια και δη τον Αύγουστο από την Πολιτική Προστασία.

 Άραγε δεν θα ήταν σοφώτερο να δίνουμε τεράστια σημασία στην πρόληψη παρά να ξοδεύουμε δις για την μερική αποκατάσταση των αναρίθμητων ζημιών; Άλλωστε μετά τα μνημόνια δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξοδεύουμε δις για να διορθώνουμε τις γκάφες υπουργών και βουλευτών. Όταν μάλιστα συμβαίνουν βιβλικές οικολογικές τραγωδίες, οι κυρώσεις σ’ αυτούς πρέπει να είναι ποινές ισοβίου καθείρξεως. Οι πολιτικοί απεδείχθησαν για πολλοστή φορά μοιραίοι. Ελπίζω οι 5 βουλευτές να διδαχθούν επιτέλους από τις τραγωδίες και να αφυπνίζονται πριν αυτές συμβαίνουν και να μην ενεργούν ως μωρές παρθένες. Οι πολιτικοί που είναι ανίκανοι να τις προλαμβάνουν, πρέπει να έχουν το σθένος να παραιτούνται και όχι να περιμένουν την αποπομπή τους. Όψόμεθα!

 *Ο Γιώργος Τρανταλίδης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό τμήμα στο University College του Λονδίνου με ειδίκευση στα ναυτιλιακά.

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0583.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα