Ela na paiksoume

Koumpouriana

18 - 05 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 79 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

 ….κι έρχεται η ώρα που οι αγώνες και οι προσπάθειες αποδίδουν! Και ειδικά όταν αυτοί φέρουν και σφραγίδα με υπογραφή τοπικών αρχών, δείχνουν κι ότι μπορούν να συσπειρώσουν και την κοινωνία απέναντι σε οτιδήποτε ή οποιονδήποτε επιβουλεύεται τα πραγματικά της συμφέροντα και το μέλλον της.

 Ακυρώθηκε, λοιπόν, με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού και μετά από ένσταση που κατατέθηκε από τους Δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου, Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα και του Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας (ιδρυτικό μέλος του Δικτύου μας), απόφαση του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας με την οποία υπήχθη σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (Π.Π.Δ.) αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 2,3 MW στη θέση ‘ΤΡΑΧΗΛΟΥ’, στο όρος Ζυγουρολίβαδο των Δ.Ε. Ανατολικής Αργιθέας και Μουζακίου των Δήμων Αργιθέας και Μουζακίου, της εταιρείας με την επωνυμία «Vento Ενεργειακή Μονοπρόσωπη ΙΚΕ».

 Μπορεί η κατάσταση και τα δεδομένα για την περιοχή πανηγυρισμούς να μην επιτρέπουν, η ακύρωση, ωστόσο, μιας τέτοιας απόφασης δεν παύει να έχει την ιδιαίτερη σημασία της, καθώς αφενός επιβεβαιώνει την ασυδοσία όλων εκείνων που επιβουλεύονται το φυσικό πλούτο του τόπου μας, αδιαφορώντας για τη μη αναστρέψιμη καταστροφή που προκαλούν στο περιβάλλον και στην τοπική οικονομία, αφετέρου αναδεικνύει τη σημασία της συσπείρωσης των τοπικών φορέων και των κοινωνικών δυνάμεων που ο καθένας τους εκπροσωπεί.

 Η συγκεκριμένη νίκη δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε και η μοναδική μέχρι στιγμής, καθώς για τα Άγραφα (αλλά και για άλλες περιοχές) έχουν προηγηθεί κι άλλες αντίστοιχες αποφάσεις αρμόδιων αρχών και δικαστηρίων, ενώ εκκρεμούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όπου επίσης από κοινού με τους ανωτέρω Δήμους έχουμε προσφύγει, κατά αποφάσεων εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα βουνά μας. Η προστασία του φυσικού μας πλούτου και η παράδοσή του στις επόμενες γενιές είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη και ο α αγώνας μας γι’ αυτό, που σε πολλές περιπτώσεις θα είναι και κοινός με άλλους φορείς της περιοχής, θα συνεχιστεί προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο.

 Στα πλαίσια αυτά καλούμε όλους τους πολίτες και φορείς στις εκδηλώσεις του Σ/Κ 18 και 19 Μαΐου 2024 με κορύφωση την συγκέντρωση την Κυριακή 19/5 στον Αγ. Νικόλαο, Βλασσίου στις 11:00 πμ με στόχο της ακύρωση των σχεδίων και των αποφάσεων για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε Καζάρμα, Ζυγουρολίβαδο. Οφείλουμε όλοι να δράσουμε για να αποτρέψουμε το σχεδιαζόμενο έγκλημα πάνω από την Λίμνη Πλαστήρα.

Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων

 

Gia koinonika diktia
   
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
03 F B
 
02_Twitter_2.jpg
 
04 Youtube 05 flickr
                 

   

 

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_159.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα