Ela na paiksoume

Koumpouriana

26 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 124 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

06 37294739491Το πρώτο βήμα για την σύνταξη της Μελέτης για την αναστήλωση του Θεογέφυρου των Βαλκανίων, της θρυλικής ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ στον Αχελώο έγινε με την άφιξη στις 6-9-2017 στις Πηγές Άρτας δύο διπλωματούχων μηχανικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τον απαραίτητο εξοπλισμό τους και παραμείνουν για τρείς ημέρες στις Πηγές για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών στα υπολείμματα της Γέφυρας Κοράκου.

Είναι ένα μεγάλο βήμα, κοντά στα άλλα, μετά την 1η Επιστημονική Ημερίδα της 23-8-2010 και τις χρόνιες προσπάθειες της Διαπεριφερειακής Επιτροπής Φορέων, αλλά και απλών ανθρώπων, ώστε να ευοδωθούν αυτές οι προσπάθειες.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Οργανωτική Επιτροπή για την Αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου, της οποίας Πρόεδρος είναι ο εξ ημών Μενέλαος Παπαδημητρίου, συμμετέχουν οι δύο δήμοι - Γ. Καραϊσκάκη Άρτας και Αργιθέας Καρδίτσας, οι δύο Aντιπεριφέρειες: Άρτας και Καρδίτσας, η Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας και το Κ.Π.Ε Μουζακίου Καρδίτσας (Κώστας Γραμμένος).

Η αρχή έγινε με την επαφή που είχε η Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας, ως μέλος και αυτή της παραπάνω Επιτροπής, με τον Καθηγητή του Πολυτεχνείου τον συμπατριώτη Ηπειρώτη Χρήστο Γιαννέλο ο οποίος συμμετέχει και στην αναστήλωση της Γέφυρας της ΠΛΑΚΑΣ.

Έτσι στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος της Σχολής Πολιτικών μηχανικών του Ε.Μ.Π και ανατέθηκε μεταπτυχιακή εργασία σε δυο διπλωματούχους Πολιτικούς μηχανικούς του Ε.Μ.Π τους κ. κ. Γ. Χούσο και Ι. Τσέλιο με θέμα την «Την τεκμηρίωση και την μελέτη της Γέφυρας Κοράκου καθώς και την διατύπωση προτάσεων για την αναστήλωσή της».

Οι δύο μηχανικοί θα έλθουν σε επαφή και με τις αρμόδιες υπηρεσίες στις οποίες εστάλησαν και έγγραφα. Θα συλλέξουν πληροφοριακά στοιχεία και θα προβούν σε μετρήσεις χρήσιμες για την εκπόνηση της προμελέτης με υπερσύγχρονα μηχανήματα ακριβείας, ενώ θα κάνουν και δειγματοληψίες.

Τα αποτελέσματα της εργασίας αυτής θα χρησιμοποιηθούν για την εκπόνηση της προμελέτης και μελέτης για την Αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου.

Της εργασίας αυτής εποπτεύει η Καθηγήτρια του Ε.Μ.Π κα Ελισάβετ Βιντζηλαίου, την οποία σημειωτέον είχαμε επισκεφθεί ενημερωτικά το 2010 στο γραφείο της ενόψει της 1ης Επιστημονικής Ημερίδας (Μενέλαος Παπαδημητρίου - Χρήστος Καπερώνης και ο αείμνηστος σήμερα Νίκος Μπαλάς), μάλιστα δε μας έδωσε και επιστολή της στήριξης της προσπάθειάς μας!!!

Ο αγώνας μας, που έχει πάρει και Ευρωπαϊκές διαστάσεις με τη βοήθεια του στελέχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αντώνη Κοσσυβάκη τόσο για τη ΓΕΦΥΡΑ όσο και για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ της ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΑΧΕΛΩΟΥ, θα συνεχισθεί ως την τελική δικαίωση!!!

Ως Επιτροπή εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους Καθηγητές του ΕΜΠ κ. κ. Ελισάβετ Βιντζηλαίου και Χρήστο Γιαννέλο!!!

Αθήνα, 9.9.2017
Για τη Διαπεριφερειακή Επιτροπή Ανακατασκευής
της ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ

Μενέλαος Παπαδημητρίου - Χρήστος Καπερώνης

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img060.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα