Δελτίο τύπου
Συντονιστική σύσκεψη με τους Συλλόγους των χωριών της Αργιθέας πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στα γραφεία μας, όπου, εκτός από τον πρόεδρο και τα μέλη του ΣΑΘ, παρέστησαν και Αργιθεάτες με διαχρονική δράση στα συλλογικά δρώμενα και όχι μόνον. Σημειώνεται, ότι για την σύσκεψη αυτή είχαν ενημερωθεί από τον Σύλλογό μας με ανακοίνωση στα Ηλεκτρονικά Μέσα αλλά και τηλεφωνικά, όλοι ανεξαιρέτως οι Σύλλογοι των χωριών μας, είτε εδρεύουν στην Αθήνα είτε όχι.
Παρέστησαν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αργυριτών Παναγιώτης Πινακούλας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γρυμπιανιτών Χρήστος Κ. Κωσιωρής, το μέλος της ΠΟΑΣ και του Μορφωτικού Συλλόγου Πετρίλου Μαρία Βίλλη,
Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας Θεοχάρης Αγόρης, αφού αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα αποφάσεις - δράσεις του ΣΑΘ (Τράπεζα αίματος, χορευτικό, εκπροσώπηση του Συλλόγου σε όλες τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις διαφόρων φορέων κ.λπ.), ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την παράσταση του ΣΑΘ και της ΠΟΑΣ (τους οποίους εκπροσώπησε ο ίδιος), καθώς και άλλων φορέων, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για το θέμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων των Συλλόγων στα χωριά μας. Ως γνωστόν, το φετινό καλοκαίρι διενεργήθηκαν έλεγχοι από την αστυνομία σε εκδηλώσεις Συλλόγων, για ηχορύπανση, ωράριο, προσωπικό, μουσικά όργανα, κ.λπ., ενώ κάποιοι Σύλλογοι ακύρωσαν εκδηλώσεις φοβούμενοι συνέπειες. Ο κ. Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα και δήλωσε ότι στηρίζει το δίκαιο αίτημα των Συλλόγων για ένα πιο ευέλικτο και ρεαλιστικό νομικοθετικό πλαίσιο, ώστε να συνεχίσουν οι Σύλλογοι απρόσκοπτα τις πολιτιστικές τους δράσεις. Απαιτούνται όμως συντονισμένες ενέργειες και τεκμηριωμένες προτάσεις εκ μέρους των Συλλόγων, ώστε να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το θέμα αυτό και να επιλυθεί το πρόβλημα.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης διάφορα άλλα θέματα και τοποθετήθηκε το σύνολο των παρευρισκομένων. Κυρίαρχα, η ανάγκη για συστράτευση όλων των Συλλόγων, η στενή συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, οι κοινές εκδηλώσεις, καθώς και η συστέγαση στα γραφεία του ΣΑΘ Συλλόγων που το επιθυμούν.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη σύσκεψη, ευελπιστώντας με τη συμμετοχή και άλλων Συλλόγων, ώστε να παρθούν συγκεκριμένες κοινές αποφάσεις για διάφορα θέματα.
Μείνετε συντονισμένοι...
Για το Δ.Σ.
Ο Γεν. Γραμματέας Κων/νος Κατσινούλας |
Ο Πρόεδρος Θεοχάρης Αγόρης |