Ela na paiksoume

Koumpouriana

04 - 05 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 276 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

006 Ypodoxi ksenos sigkrotimaton Τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στην 54η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια υποδέχτηκαν, το πρωί της Τρίτης 21 Ιουνίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, οι τοπικές αρχές.

 Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος καλωσόρισαν στην πόλη μας τα χορευτικά συγκροτήματα ΄΄Municipal Folk Ensemble ZAGORE΄΄ από τη Βουλγαρία, ΄΄Ballet Folklorico TOPILTZIN΄΄ από το Μεξικό, ΄΄Folk Ensemble VDOKHNOVENIE΄΄ από το Καζακστάν και ΄΄Dance Group TRIM THE VELVET΄΄ από την Ιρλανδία και τους ευχαρίστησαν για τη συμμετοχή τους στην κορυφαία αυτή γιορτή του πολιτισμού.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νούσιος εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι μετά από δυο χρόνια πανδημίας, η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού, τα Καραϊσκάκεια, επέστρεψαν και μάλιστα τόσο δυναμικά. «Ο πολιτισμός είναι ο μόνος που ενώνει. Η ειρήνη πρέπει να μας δίνει τη δύναμη να προχωράμε», πρόσθεσε.

 Ο δήμαρχος κ. Τσιάκος καλωσόρισε τις χορευτικές ομάδες «στην πόλη που αγαπάει τον πολιτισμό» συμπληρώνοντας πως ο Δήμος Καρδίτσας στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις - ΄΄ναυαρχίδες΄΄ του πολιτισμού, όπως είναι τα Καραϊσκάκεια.

 Το δικό του καλωσόρισμα έκανε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος ο οποίος, απευθυνόμενος στα συγκροτήματα, υπογράμμισε: «Βρίσκεστε στο κέντρο της Ελλάδας και στο κέντρο της καρδιάς του κόσμου. Όλοι μαζί θα στείλουμε από εδώ το μήνυμα ότι η ειρήνη είναι το ζητούμενο, το χαμόγελο. Ο κόσμος φτιάχτηκε για το όμορφο».

 Ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών.

 Τα Καραϊσκάκεια οργανώνονται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

 Η φετινή διοργάνωση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 26 του μήνα, είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Παρουσιάζουν: Η Βανέσα Στυλοπούλου και η Ρίτσα Τσικρίκα.

 Πρόγραμμα επόμενων ημερών

 Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

 Κεντρική πλατεία Καρδίτσας - Ώρα 21:00

 > Πολιτιστικοί Σύλλογοι Λαμπερού, Αμπελικού, Γοργοβιτών

 > Μορφωτικός, Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος Παλαμά «Οι Καραγκούνηδες»

 > Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας»

 > Δημοτικό Χορευτικό Καρδίτσας «Μαίρη Ιωαννίδου»

 > Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων Νομού Φλώρινας

 Στους υπόλοιπους Δήμους - Ώρα 21:00

 Προάστιο: Μεξικό, Βουλγαρία

 Γεωργικό: Ιρλανδία

 Κερασιά: Καζακστάν

 Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

 Κεντρική πλατεία Καρδίτσας - Ώρα 21:00

 > Σύλλογος Γυναικών Καππαδοκικού

 > Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος «Καλλίχορος»

 > Municipal Folk Ensemble ‘’ZAGORE΄΄ Βουλγαρίας

 > Λαογραφικός-Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Θεσσαλικό Χοροστάσι»

 > Μορφωτικός Σύλλογος Μητρόπολης

 Στους υπόλοιπους Δήμους - Ώρα 21:00

 Λεοντάρι: Καζακστάν

 Καππαδοκικό: Ιρλανδία, Μεξικό

 Απευθείας αναμετάδοση

 Για άλλη μια φορά, υπάρχει η δυνατότητα της ζωντανής αναμετάδοσης μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr).

 Χορηγοί: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, ΤΕΡΝΑ Α.Ε., Βιομηχανία Παραγωγής Λιπασμάτων BHP Organic Fertilizers, Επιχείρηση Παραγωγής Τροφίμων DAMAVAND A.E., ΤΟΕΒ Ταυρωπού, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, SOLIS Τεχνική Εταιρεία, Χατζηγάκης Τεχνική Α.Ε., Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία JOIN US, Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΖΟΡΜΠΑΣ», Βιομηχανία Γάλακτος «ΟΜΗΡΟΣ», Κατάστημα Ηondos Center Καρδίτσας, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, Πρατήριο Καυσίμων Μουταρέλος, Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Agroland Α.Ε. ΑΦΟΙ Χρ. Κατσή (Όσπρια), Εταιρεία ΚΛΙΑΦΑΣ Αναψυκτικά

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισας

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
29-08-2010-10.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα