Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 174 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

 Ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μια εκ των ελάχιστων επετειακών εκδηλώσεων με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η εσπερίδα με τίτλο «Πρόσωπα και Γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης στη Δυτική Ρούμελη» που διοργάνωσαν τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, επετειακή ημέρα της μάχης Τατάρνας στον ποταμό Αχελώο, η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας Αττικής, η Εθελοντική Ομάδα ΑΜΚΕ «Ε.Π.Π.Ι.-ΔΡΟΥΜΕ» και το Σωματείο «Acheloos Grow Up».

 Σε μια εκδήλωση, που μεταδόθηκε ζωντανά από κανάλι Youtube, και αναμεταδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η προσέλευση ξεπέρασε τους 3.000 επισκέπτες από όλον τον πλανήτη, Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, Καναδά και Αυστραλία.

 Στην άκρως επιτυχημένη εκδήλωση για την Ελληνική Επανάσταση στη Δυτική Ρούμελη συντονιστές ήταν η
Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας ΑΜΚΕ «Ε.Π.Π.Ι.-ΔΡΟΥΜΕ» Παρθενία Χαρίτου και ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου «Acheloos Grow Up» Γιάννης Τζακώστας, ενώ λίγο πριν την έναρξη των εισηγήσεων χαιρετισμό απηύθυνε η Περιφερειακή Σύμβουλος και Βοηθός του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Αμαλία Βούλγαρη, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, από το Δήμο Αγράφων η Αννέτα Κοτρώνα, Πρόεδρος Κοινότητας Μεσολογγίου Όλγα Δασκαλή, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσάνων Ελλάδας Γεώργιος Μουτσιάνας και η Πρόεδρος της Ένωσης Θεσσαλών Νέας Ιωνίας Αναστασία Κλάρα.

 Το μεγάλο ενδιαφέρον των θεατών που ήταν συνδεδεμένοι στην ψηφιακή αίθουσα αλλά κι όσων παρακολουθούσαν τη ζωντανή μετάδοση προσέλκυσαν οι ομιλίες, των τεσσάρων προσκεκλημένων που προσέγγισαν κάθε πτυχή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

 Την έναρξη των εισηγήσεων έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας Αθανάσιος Ραφτόπουλος ο οποίος με μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση έφερε στην επιφάνεια πρόσωπα και γεγονότα από τον Ελληνικό Μεσαίωνα που επέδρασαν στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για το μεγάλο ξεσηκωμό.

 Τη σκυτάλη πήρε ο Διδάκτορας Νεότερης Ιστορίας Νίκος Χούτας ο οποίος έκανε μεγάλη αναφορά στο προεπαναστατικό αρματολίκι του Βάλτου και τη συμμετοχή των Βαλτινών στον απελευθερωτικό αγώνα.

 Εν συνεχεία, το λόγο πήρε ο εκπαιδευτικός - ερευνητής Κώστας Χαραμής ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στη μάχη της Τατάρνας ανήμερα της συμπλήρωσης των 200 ετών από την πρώτη επαναστατική μάχη στη Ρούμελη.

 Τέλος, με μια εξαιρετική του ομιλία ο Πολιτικός Επιστήμονας Γεώργιος Κυριακόπουλος ανέφερε ότι τα 200 χρόνια της επανάστασης είναι 200 χρόνια αυτογνωσίας και προβληματισμού, εστιάζοντας στο γεγονός ότι η δημιουργία μιας σύγχρονης αναπτυγμένης αστικής κοινωνία παραμένει ζητούμενο.

 Εκ μέρους των σωματείων που διοργάνωσαν την εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν ο Ταμίας της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας Κώστας Παπακωνσταντίνου, το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας ΑΜΚΕ «Ε.Π.Π.Ι.-ΔΡΟΥΜΕ» Ευφροσύνη Μπαλαούρα και ο Πρόεδρος του Σωματείου «Acheloos GrowUp» Θανάσης Μπίκας. Τεχνική υποστήριξη: Ανδρέας Κουτσοθανάσης

 Αναδημοσίευση από: iaitoloakarnania.gr

   Φωτογραφίες από το βίντεο που ακολουθεί:

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0540.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα