Ela na paiksoume

Koumpouriana

01 - 12 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 381 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Δελτίο τύπου Δήμου Αργιθέας

Dimarxio DSC 0218 Η 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης και η ομάδα Συντονιστικού για το ειδικό Αναπτυξιακό Αγράφων έλαβε χώρα στη Λίμνη Πλαστήρα σήμερα 27 Νοεμβρίου 2023 υπό την προεδρεία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων κ. Δημήτρη Σκάλκου με την συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμόδιων υπουργείων, περιφερειών και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γ.Γ Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Γ.Γ Διαχείρισης αποβλήτων και αστικών λυμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος της ΜΟΔ Βασίλης Σιαδήμας, οι Δήμαρχοι Λ. Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος και Αγράφων Αλέξανδρος Καρδαμπίκης, ο Δήμαρχος Αργιθέας συμμετείχε διαδικτυακά, οι Αντιδήμαρχοι

Argithea3 Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αργιθέας, κ. Ανδρέας Στεργίου, καλεί τα μέλη της Επιτροπής στη συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Ανθηρό, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 14:00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο παρακάτω θέμα:

Θέμα:1ο

Σύνταξη και εισήγηση σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου Αργιθέας, έτους 2024.

 Εισηγητής: Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Στεργίου.

Argithea3 Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας, κ. Παπαδήμας Ηλίας, προσκαλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Προέδρους & Εκπροσώπους των τοπικών Κοινοτήτων στη δημόσια συνεδρίαση δια ζώσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67, 69 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν. 4555/2018, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Ανθηρό, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 13:00, με τα παρακάτω θέματα:

Θέμα: 1ο
9η Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2023, τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και αποδοχή πιστώσεων
Εισηγητής:
Αντιδήμαρχος Πούλιος Χαράλαμπος.
   

Argithea3 Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αργιθέας, κ. Ανδρέας Στεργίου, καλεί τα μέλη της Επιτροπής στη συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Ανθηρό, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12:00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Θέμα:1ο

Εισήγηση για 9η Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου οικονομικού έτους 2023.

Θέμα:2ο

Σύνταξη τριμηνιαίας έκθεσης Γ΄ τριμήνου 2023 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2023.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Dimarxio DSC 0218 Την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου, υποδέχτηκε αντιπροσωπεία φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οι οποίοι ουσιαστικά αποδέχτηκαν την πρόσκληση του δημάρχου σε ανταπόδοση της περσινής επίσκεψής του στο Α.Π.Θ.

 Αρχικά, οι φοιτητές επισκέφτηκαν το ΚΕΠΕΑ Μουζακίου, όπου και ξεναγήθηκαν στο χώρο, ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του ΚΕΠΕΑ για τις δράσεις του και συζήτησαν με ομάδα μαθητών και καθηγητών του Γυμνασίου Μουζακίου που υλοποιούσαν Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα για τις Πλημμύρες. Οι φοιτητές/τριες τους παρουσίασαν τη δομή και του ρόλο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξη και ανέδειξαν τη

Meeting Συσκέψεις με μέλη της κυβέρνησης είχαν οι 3 επανεκλεγέντες δήμαρχοι Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου και Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος.

 Συγκεκριμένα με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, στην οποία υπέβαλαν συγκεκριμένες προτάσεις για το δημογραφικό πρόβλημα και την ανάπτυξη πολιτικής συγκράτησης του πληθυσμού στα ορεινά χωριά.

 Με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, στον οποίο τέθηκαν θέματα ανάπτυξης σύγχρονων ψηφιακών υποδομών, γρήγορου Ίντερνετ, κάλυψης τηλεοπτικού σήματος όλων των περιοχών με κανάλια εθνικής και τοπικής εμβέλειας, επίσης τέθηκε το θέμα νέων ψηφιακών εφαρμογών με στόχο την ανάδειξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον τέθηκε το θέμα επίσπευσης της

Argithea3 Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας, κ. Παπαδήμας Ηλίας, προσκαλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Προέδρους & Εκπροσώπους των τοπικών Κοινοτήτων στη δημόσια συνεδρίαση δια ζώσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67, 69 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν. 4555/2018, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Ανθηρό, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 13:00, με τα παρακάτω θέματα:

Θέμα: 1ο
Συζήτηση και λήψη απόφασης για αποδοχή και κατανομή πίστωσης 1.890,00 € και απόδοση στην Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δήμου Αργιθέας, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Σχολείων έτους 2023 (Γ΄ Κατανομή)».
Εισηγητής:
Αντιδήμαρχος Γραμμένος Κων/νος.
   

Argithea3 Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας, κ. Παπαδήμας Ηλίας, προσκαλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Προέδρους & Εκπροσώπους των τοπικών Κοινοτήτων σε ειδική δημόσια συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67, 69 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν. 4555/2018 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν. 4635/2019 και του άρθρου 163 παρ. 4 του Ν. 3463/2006 όπως ισχύουν, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Ανθηρό, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00, με το παρακάτω θέμα:

Argithea3 Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αργιθέας, κ. Ανδρέας Στεργίου, καλεί τα μέλη της Επιτροπής στη συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Ανθηρό, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 11:00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Θέμα:1ο

Συζήτηση και λήψη απόφασης έγκριση τεχνικών προδιαγραφών, συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού και έγκριση όρων δημοπράτησης της προμήθειας με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2024 ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ.

Dimarxio DSC 0218 Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ανταποκρίθηκε αμέσως στο σχετικό αίτημα του Δήμου Αργιθέας και απέστειλε κλιμάκιο αποτελούμενο από μηχανικούς, προκειμένου να χαρτογραφηθούν τα σημεία που έχουν υποστεί ζημιές από τις πρόσφατες θεομηνίες DANIEL και ELIAS και να συνταχθούν οι ανάλογες μελέτες για την πλήρη αποκατάστασή τους.

 Ο Δήμος Αργιθέας, άλλωστε, βρίσκεται σε σταθερή επικοινωνία με την ΕΕΤΑΑ για τεχνική βοήθεια και ευρύτερη συνεργασία.

 Να σημειωθεί επιπρόσθετα πως στην ορεινή μας περιοχή έχουν ήδη συνδράμει αντίστοιχα κλιμάκια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Μεταφορών, καθώς και από το ΕΑΓΜΕ, με επιτόπιες αυτοψίες αμέσως μετά τις θεομηνίες για την καταγραφή των πλημμυρικών και κατολισθητικών φαινομένων.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Τελευταία άρθρα