Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 129 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

008 Kostas P Tsiakalos

image001

Αργιθέα: Ο τόπος και οι άνθρωποι

               του Β. Λ. Τσιουραντάνη

www.katafylli.gr: Το δικό μας πρακτορείο ειδήσεων (ΑΠΕΚΚΑ)

Αργιθεάτικο Πρακτορείο Ειδήσεων Και Κοιλάδας Αχελώου

008 Kostas P Tsiakalos Ήταν κάπου στο 2009, όταν άρχισε να εμφανίζεται στις οθόνες των κινητών, στους λιγοστούς που διέθεταν τότε internet, μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα (news site) με το

όνομα www.katafylli.gr. Ξεκίνησε δειλά δειλά να καλύπτει θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και σιγά σιγά άρχισε να απλώνεται όλο και περισσότερο και να γίνεται ένα πολυδιάστατο και πολυθεματικό σάιτ και έφτασε σήμερα να καλύπτει μια πολύ μεγάλη περιοχή της κεντροδυτικής Ελλάδας που περιλαμβάνει κυρίως τους δήμους Αργιθέας, Αγράφων, Αμφιλοχίας, Καραϊσκάκη στους νομούς Καρδίτσας, Ευρυτανίας Αιτωλοακαρνανίας και Άρτας.

 Ο δημιουργός του και διαχειριστής του, ο Κώστας Π. Τσιάκαλος, κατανοώντας τις ανάγκες της περιοχής δημιούργησε μια ενημερωτική σελίδα στο διαδίκτυο μέσω της οποίας ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα νέα από την ιδιαίτερη πατρίδα του αρχικά και σταδιακά από την ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας του Αχελώου.

Ένα έγκυρο τοπικό διαδικτυακό ΜΜΕ.

image002 Χρόνο με το χρόνο η ιστοσελίδα ανανεωνόταν και αναβαθμιζόταν με πρόσθετες λειτουργίες. Έγινε μια ιστοσελίδα πλήρως λειτουργική, με εύκολη πλοήγηση, καλαίσθητο και φιλικό design, σύντομο χρόνο φόρτωσης σελίδων, σωστή προβολή και ταξινόμηση των θεμάτων. Έδωσε βήμα σε όλους τους κατοίκους της περιοχής και βοήθησε τους χιλιάδες απόδημους να έχουν μια ουσιαστική επαφή με το γενέθλιο τόπο. Κατάφερε να αποκτήσει σταδιακά την εμπιστοσύνη και την αγάπη του κόσμου και να έχει σταθερά μια ανοδική πορεία. Δημιουργήθηκε έτσι για την περιοχή μας ένα έγκυρο τοπικό διαδικτυακό ΜΜΕ.

Έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ενημέρωσης και
σημείο αναφοράς για την περιοχή μας.

 Η περιοχή μας απέκτησε μια σύγχρονη, ανεξάρτητη και αξιόπιστη διαδικτυακή ενημερωτική πύληimage003 με πλούσιο περιεχόμενο σε ειδικές ενότητες: Ειδήσεις, ρεπορτάζ, πολιτιστικά-λαογραφικά θέματα, ιστορικά αφιερώματα, θεολογικά κείμενα, πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, άρθρα, καταγγελίες, κοινωνικά θέματα, απόψεις, εκδηλώσεις, τα νέα των συλλόγων, στοιχεία εκλογικών αναμετρήσων, τα νέα του δήμων και πολλά άλλα θέματα. Σταδιακά συνδέθηκε με τα (social media) και οι αναρτήσεις είναι προσβάσιμες από όλες τις μηχανές αναζήτησης του παγκόσμιου ιστού (Google, Bing, Yahoo…). Η διάδραση του ενημερωτικού ιστότοπου με τα κοινωνικά δίκτυα και ιδιαίτερα στο Facebook δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να σχολιάσει, να κοινοποιήσει, να εκφράσει την άποψή του.

Με ανιδιοτέλεια και αγάπη για το γενέθλιο τόπο

 Φυσικά για να στηθεί όλο αυτό το φιλόξενο σάιτ και να πάρει τη μορφή που έχει σήμερα χρειάστηκε ο δημιουργός και διαχειριστής του να καταβάλει πάρα πολύ κόπο, πάρα πολύ χρόνο αλλά και πολλά έξοδα. Τον έχω συναντήσει πολλές φορές με το φωταγραφικό φακό ανά χείρας να περιοδεύει στα χωριά της περιοχής για να καλύψει εκδηλώσεις και να συγκεντρώσει υλικό1. Κι όλα αυτά χωρίς καμιά κρατική ή δημοτική συνδρομή - επιχορήγηση με μόνους συμπαραστάτες, όπως λέει ο ίδιος, τον αδερφό του, Μίμη, την αδερφή του, Ελένη και φυσικά την οικογένειά του.

 Και ενώ τα αντίστοιχα news site στηρίζουν τα έσοδά τους κυρίως στις διαφημίσεις που φιλοξενούν στις σελίδες τους, το katafylli.gr ποτέ δεν επεδίωξε να έχει έσοδα από διαφημίσεις και καλύπτει τα έξοδα της συντήρησης και λειτουργίας από ατομικά έσοδα. Και είναι πολλά: ετήσια συνδρομή για τη διατήρηση του domain name, συνδρομή για τη φιλοξενία του site στον διακομιστή (web hosting ), συντήρηση περιεχομένου και αναβάθμιση πρόσθετων λειτουργιών, ρεύματα, ανανέωση εξοπλισμού κ.ά.

13 χρόνια τώρα το katafylli.gr έγινε μια αγαπημένη, καθημερινή ενημερωτική συνήθεια όλων μας!

image004 Συμπληρώνονται φέτος 13 χρόνια λειτουργίας της ιστοσελίδας στ0 διαδίκτυο και τα ειδησεογραφικά δρώμενα της περιοχής μας. Το katafylli.gr έχει φιλοξενήσει όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες κείμενα κατανεμημένα σε θεματικές ενότητες και έχει πλέον ένα τεράστιο αρχείο. Ο ακούραστος και πάντα φιλόξενος διαχειριστής του είναι πάντα εκεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο για να πάρει τα κείμενα που έρχονται πλέον από όλα τα μέρη της Ελλάδας να τα επεξεργαστεί και να τα αναρτήσει. Η μόνη του ανταμοιβή η αγάπη του κόσμου και η επιβράβευση του με τη συνεχώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας του και σχόλια σαν αυτό που έγραψε πρόσφατα ο καλός αρθρογράφος του σάιτ xbkaperonis, πρόεδρος της αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας:

 «… Η αντικειμενικότητα του Katafylli.gr και των σελίδων του στο Fb δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση από κανέναν... Προβάλλει όλες τις απόψεις ανεξαρτήτως περιεχομένου, αδιακρίτως από που προέρχονται. Με μεράκι και αγάπη για την περιοχή μας χρόνια τώρα το έχουμε αρωγό στις προσπάθειές μας για την ανάδειξη της Κοιλάδας του Αχελώου αλλά και την καταγραφή των προβλημάτων κυρίως των τεσσάρων όμορων δήμων Αργιθέας, Γ. Καραϊσκάκη, Αμφιλοχίας και Αγράφων. Η προβολή των θεμάτων ακολουθεί τους κανόνες δεοντολογίας με ευλάβεια. Είναι φάρος ενημέρωσης για όλους… Πρέπει να βοηθήσουμε να διατηρηθεί αυτή η αντικειμενική φωνή της περιοχής μας.»

 Και βέβαια οφείλουμε να βοηθήσουμε όλοι μας και ιδιαίτερα ο δήμος Αργιθέας, ο οποίος δε διαθέτει στην επικράτειά του άλλο μέσο ενημέρωσης, να διατηρηθεί αυτή η αντικειμενική φωνή της περιοχής μας. Και βέβαια οφείλουμε όλοι μας, αν μη τι άλλο ένα μεγάλο Like στο katafylli.gr και να του ευχηθούμε να μακροημερεύσει!

………………………………………

  1. Κι όλα αυτά με επαγγελματισμό και τηρώντας πάντα τη δεοντολογία. Θαύμασα πρόσφατα την αντίδρασή του σε μια ενημερωτική συνάντηση, όπου επρόκειτο να συζητηθεί ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα για την κοιλάδα του Αχελώου και του ζητήθηκε με πολύ άκομψο τρόπο να κλείσει την κάμερα και να μην καταγράψει τη συζήτηση για το φλέγον αυτό θέμα!!!

---------------------------------------------- 

 * Κ. Π. Τσιάκαλος: Ο αγαπητός φίλος, Βασίλης Τσιουραντάνης, με ξάφνιασε ευχάριστα μεν, αλλά μου προκάλεσε και μια κάποια αμηχανία με το άρθρο του για το katafylli.gr και εμένα προσωπικά.

Το σκέφτομαι τρεις μέρες τώρα..., αν θα πρέπει να το ανεβάσω ή όχι και την τρίτη μέρα είπα να μην “επιβάλω λογοκρισία”.

Σ’ ευχαριστώ πολύ Βασίλη για την τιμή που μου έκανες, να ασχοληθείς με το λίγο που προσπαθώ κι εγώ να προσφέρω για τον τόπο μας.

Να είσαι καλά Βασίλη και να μας προσφέρεις με την πένα σου, άγνωστες ή γνωστές μόνο σε λίγους, ιστορίες του τόπου μας και τους ανθρώπους του.

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
01E_M_S_07.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα