20 - 04 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 167 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία
Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη      
Elli TsirogianniΤο αντάμωμα των Αργιθεατών πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου Αργιθέας.

Ένας διαμορφωμένος χώρος με πεζούλες, πλακόστρωτα και τέντες, περιμένει να έρθει ο Ιούλιος για να γεμίσει ζωή. Να μαζευτούν οι Αργιθεάτες σε μια κορυφαία συνάντηση που σηματοδοτεί την άρρηκτη συνέχεια μέσα στο χρόνο.

Δεν πρόκειται απλώς μια σύντομη επιστροφή στη γενέτειρα, με σκοπό τη διασκέδαση και την αλλαγή περιβάλλοντος, αλλά για ένα προσκύνημα στην πατρώα γη, όπου η μουσική και ο χορός μετουσιώνονται σε δίαυλο επαφής με τους προγόνους.

Η καλή οργάνωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων, ικανοποίησε τους παρευρισκόμενους εκεί ψηλά στα πανέμορφα Βλασιώτικα βουνά.

Ομιλίες, χαιρετισμοί, βραβεύεις, γνωριμίες, φιλιά, εγκάρδιες ευχές συνομιλίες αποτελούσαν τα χαρακτηριστικά του Ανταμώματος.

Ένα προσκύνημα μέσα στο εκκλησάκι κι ένα άναμμα κεριού μπροστά στην όμορφη εικόνα του Αγίου Νικολάου ικανοποίησε το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των επισκεπτών.

Τα χορευτικά των Συλλόγων άνδρες, γυναίκες και παιδιά με αγέρωχη κορμοστασιά, φορώντας τις γνήσιες παραδοσιακές στολές τους, χόρεψαν τους τοπικούς χορούς με περίσσια λεβεντιά.

Η παρουσία της Νεολαίας της ΠΟΑΣ, νέοι απ’ όλη την Ελλάδα έδωσαν δυναμικό παρόν στην εκδήλωση. Η ορχήστρα με πρωταγωνιστή το κλαρίνο, αντηχούσε στις γύρω βουνοκορφές.

Ο χορός των επισήμων, σέρνοντας πρώτοι το χορό οι ιερείς της Αργιθέας ,όπως η παράδοση ορίζει. Σ’ αυτή την κορυφαία εκδήλωση των Αργιθεατών δεν θα μπορούσαν να λείπουν βέβαια και οι επίσημοι.

Η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων συμμετείχαν στο Αντάμωμα με το χορευτικό του.

Έδωσαν όλοι την υπόσχεση του χρόνου ν’ ανταμωθούν και πάλι εκεί ψηλά στην Αργιθέα όπου το βουνίσιο αεράκι θα τους αναζωογονήσει.

Και του χρόνου!!!!!

Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

Μέλος Δ.Σ. ΠΟΑΣ

14 Antamoma

Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img005.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα