Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 236 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη
07 Sto Anthiro P1010227 Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων έδωσε υπόσχεση στην πρόσφατη πετυχημένη εκδήλωση του απογευματινού για να βοηθήσει παιδιά Δημοτικού Σχολείου της ορεινής Αργιθέας και την πραγματοποίησε.

 Στις 24 Μαρτίου 2019 ημέρα Κυριακή το Δ.Σ. του Συλλόγου με άστατο βροχερό καιρό, πήρε το δρόμο για την ορεινή Αργιθέα.

 Ανεβαίνοντας τον φιδίσιο δρόμο της Οξιάς και φτάνοντας στον Τύμπανο ομίχλη παντού λες και βρισκόμασταν μέσα στο σύννεφα.

 Κόντρα στην κακοκαιρία πήραμε το δρόμο για το χωριό Ανθηρό, έδρα του Δήμου Αργιθέας. Εκεί λειτουργεί σχολείο με δέκα παιδιά, δέκα αγγελούδια, πανέξυπνα, καλοσυνάτα, και αγαπητά.

 Για 19 χρόνια ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων πραγματοποιεί αυτή την επίσκεψη στα σχολεία της Αργιθέας για να δώσει δώρα λαμπάδες, τρόφιμα και μικρή οικονομική βοήθεια στο κάθε παιδί εν όψει των εορτών του Πάσχα.

 Μας περιμένουν κάθε χρόνο, χαίρονται για την παρουσία μας.

 Γνωρίζουν ότι κάποιοι άνθρωποι τα σκέπτονται διότι τα παιδιά αυτά δεν ζουν στην πόλη με όλες τις ανέσεις, ζουν ανάμεσα στα ψηλά βουνά και στις ρεματιές με γονείς κτηνοτρόφους.

 Εκκλησιαστήκαμε, συναντήσαμε αρκετό κόσμο και στη συνέχεια πήγαμε στο σχολείο, όπου εκεί μας περίμεναν τα υπέροχα αυτά πλάσματα που λέγονται παιδιά, τα σφίξαμε στην αγκαλιά μας και αυτά μας πρόσφεραν απλόχερα τα χαμόγελά τους.

 Αναφερόμενη η πρόεδρος κα Έλλη στο έργο του Συλλόγου και στην κοινωνική προσφορά του, είπε μεταξύ άλλων να διαβάζετε να μάθετε γράμματα να φύγετε από εδώ για μια καλύτερη ζωή, αλλά ένα να έχετε στο μυαλό σας να μην ξεχάσετε ποτέ την Αργιθέα, τον άγιο τούτο τόπο που γεννηθήκατε και μεγαλώσατε.

 Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Καλομπάτσος τους έδωσε πολλές-πολλές συμβουλές.

 Μοιράσαμε τα δώρα στα παιδιά έγινε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, θυμηθήκαμε κι εμείς τις δικές μας αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

 Ακολούθησε Ιατρική εξέταση των παιδιών από την οφθαλμίατρο κ. Σταυρούλα Μπουκουβάλα. Ένας άνθρωπος της προσφοράς που Κυριακάτικα με το αυτοκίνητό της ξεσηκώθηκε κι έκανε δύο ώρες δρόμο με άστατο καιρό και δύσκολο δρόμο για να φτάσει στο Ανθηρό Αργιθέας να προσφέρει και αυτή με τη σειρά της την αγάπη της και την αλληλεγγύη στα παιδιά του χωριού που τόσο είχαν ανάγκη.

 Μπράβο στη γιατρό παράδειγμα προς μίμηση.

 Από το Σχολείο κατευθυνθήκαμε στην ταβέρνα του χωριού όπου ο Σύλλογος πρόσφερε γεύμα στα παιδιά και στους γονείς. Μαζί μας και ο πρώην Δήμαρχος Αργιθέας ο Χρήστος ο Καναβός

 Η Αποστολή μας τελείωσε, πήραμε το δρόμο της επιστροφής αναλογιζόμενοι τις εικόνες και τις εμπειρίες της ημέρας.

 Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Αργιθέας κ. Λάμπρο Τσιβόλα, τα ζαχαροπλαστεία πράσινο μήλο - Γιαννή - Πλεσιώτη - Μέλισσα, την κα Ευαγγελία Τσιώνα και την Βάσω Μπουλογιώργου για τα βιβλία.

 Την αποστολή αγάπης συνόδευσαν η πρόεδρος του Συλλόγου ο Αντιπρόεδρος Νίκος Καλομπάτσος, η Παναγιώτα Κωτή, ο Χάρης Σιαματάς και η Σοφία Κούτσια.

 Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι στην ορεινή Αργιθέα!!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img219.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα