Ela na paiksoume

Koumpouriana

30 - 03 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 157 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει η Έλλη Τσιρογιάννη

008 Ekdromi stin Pelekiti Στις 23-10-2022 μια ευχάριστη παρέα, Αργιθεάτες και φίλοι αυτών, με ένα κατάμεστο λεωφορείο ξεκινήσαμε από τα Τρίκαλα το πρωί της Κυριακής, με προορισμό το μοναστήρι ‘’Πελεκητή’’. Είχαμε σύμμαχο τον καιρό, οι χρυσές ακτίνες του ήλιου απλώνονταν παντού και η διάθεσή μας ξυπνάει. Το τοπίο φθινοπωρινό. Τα φυλλώματα των δέντρων κίτρινα και πράσινα και οι ακτίνες του ήλιου έκαναν το χρώμα τους πιο έντονο.

 Φτάσαμε στο μοναστήρι, όλα εκεί ήταν έτοιμα. Με αγάπη θεού και ευλάβεια λειτουργηθήκαμε και κοινωνήσαμε. Στο τέλος της θείας λειτουργίας κάναμε αρτοκλασία υπέρ υγείας των απανταχού Αργιθεατών. Η συνάντηση των

εκδρομέων στην αγκαλιά της ‘’Παναγίας’’ προκάλεσε ευφρόσυνα συναισθήματα και αγαλλίαση ψυχής.

 Τη θεία λειτουργία εκτέλεσε ο πάτερ Ιωάννης Ζιάκανος. Μας ενημέρωσε λεπτομερώς για την ιστορία του μοναστηριού. Η Παναγία παρουσιάστηκε στον πρωτομάστορα και του είπε θα πελεκήσεις το βράχο με κοπίδι και θα φτιάξεις μια εκκλησία την οποία θα την ονομάσεις ‘’Παναγία Πελεκητή’’. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του μοναστηριού. Βλέποντας την άγρια ομορφιά του τοπίου σου κόβεται η ανάσα.

 Την όλη φροντίδα της επισκέψεώς μας στο μοναστήρι επιμελήθηκε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρδίτσας κ.κ. Τιμόθεος.

 Στη συνέχεια της ωραίας εκδρομής πήραμε το δρόμο για το χωριό Νεράϊδα, φτάσαμε στο μνημείο Pinerolo. Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους υπερχίλιους Ιταλούς της Μεραρχίας PINEROLO που χάθηκαν στη Νεράϊδα της Νεβρόπολης Αγράφων. Εκεί έγινε σύντομο ιστορικό γεγονότων από το Δήμαρχο Αγράφων Παναγιώτη Νάνο και τον ερευνητή Αλέξανδρο Χαραλάμπου.

 Η πρώτη στάση για τον πρωινό καφέ ήταν στη Plaz της λίμνης Πλαστήρα με θέα την λίμνη. Οι Αργιθεάτισσες που φημίζονται για την φιλοξενία τους πρόσφεραν πλούσια εδέσματα στους εκδρομείς. Αφού απολαύσαμε τον καφέ μας φύγαμε για την Plaz Λαμπερού για φαγητό όπου γευτήκαμε τη ολόφρεσκη πέστροφα. Μετά τα φαγητό στήθηκε χορός, χορός με Αργιθεάτικα τραγούδια, κανείς δεν ήθελε να φύγει. Γλέντι κανονικό. Η ώρα πέρασε επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο για το ταξίδι της επιστροφής, όλη αυτή η διαδρομή συνοδεύτηκε από κέφι, ζωντάνια, ανέκδοτα και ιστορίες. Ενδιάμεσος σταθμός στην πλατεία της Καρδίτσας στο άγαλμα του Γεώργιου Καραϊσκάκη όπου ο Σύλλογος κατέθεσε στεφάνι. Επισκεφθήκαμε το άγαλμα του Νικολάου Πλαστήρα και αναφερθήκαμε για το ιστορικό του και τη δράση του.

 Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επιστροφή, αποκομίζοντας όλοι ωραίες ευχάριστες εμπειρίες. Τους εκδρομείς συνόδευσαν τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, κ. Έλλη, Ρούλα Ζαρούλα, Γεωργία Ζβεντζούρη, Παναγιώτα Κωτή και Αθανασίου Ντίνα.

 Η Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους εκδρομείς που μας χάρισαν μι όμορφη Κυριακή, τον καλό οδηγό κ. Γιάννη Τυρογιάννη και όλους τους γνωστούς και άγνωστους που συνέβαλαν να γίνει αυτή η εκδρομή.

 Ήταν η δεύτερη εκδήλωση του Συλλόγου μετά τον Covd-19.

 Ήταν μια υπέροχη εκδρομή!!!

Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

 

Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_003_DSC_0384.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Μαΐου 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα