Ραβανί: Το παραδοσιακό γλυκό της κυρίας Βελισσαρίας από τους Αμοργιανούς Αιτωλοακαρνανίας
ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ
Σας ταξιδεύουμε στο χωριό Αμοργιανοί του ορεινού Βάλτου, όπου συναντήσαμε την φιλόξενη κυρία Βελισσαρία. Μας υποδέχθηκε στο ζεστό της σπιτικό και μας έφτιαξε ένα αυθεντικό ραβανί, ένα γλυκό που μας γυρίζει πίσω στα παλιά χρόνια.
Με απλά υλικά που βρίσκονταν σε κάθε νοικοκυριό, όπως λάδι, νερό, βανίλιες, ξύσμα και χυμό από πορτοκάλι και λεμόνι, κανέλλα, σουσάμι, αμύγδαλα και αλεύρι, η κυρία Βελισσαρία
Παρακολουθήστε τη διαδικασία βήμα-βήμα, από το ανακάτεμα των υλικών στην κατσαρόλα μέχρι το ψήσιμο στο φούρνο και το τελικό γαρνίρισμα με ζάχαρη. Ένα γλυκό που μας θυμίζει τις γεύσεις και τις ιστορίες του παρελθόντος, φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι.
Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας για να ανακαλύψετε κι άλλες παραδοσιακές συνταγές και ιστορίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας!
ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ






