s70 smart

Koumpouriana

27 - 05 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 184 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

D PapakostasΜε ευκαιρία το πρόσφατο άρθρο του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Γ. Χασιώτη, περί "νομιμότητας και αλαζονείας" και την αναφορά του σε δικό μας άρθρο, οφείλουμε να καταθέσουμε τα ακόλουθα, συμβάλλοντας στο δημόσιο, αυτοδιοιηκητικό Διάλογο:

1. Οι προσφυγές στα κρατικά, δικαιοδοτικά όργανα (αρθ 152ΔΚΚ) φυσικά και είναι μεταξύ των όπλων, που διαθέτουν οι "Αντιπολιτευτικές φαρέτρες". Όμως πρέπει να αξιοποιούνται με μέτρο και προσοχή, ως έσχατο μέσο.
 Δεν πρέπει να εξάγουμε την τυχόν "εσωτερική μας δυσλειτουργικότητα" προς τις υπερκείμενες Αρχές, να μην οδηγούμε το Δήμο στο "μικροσκόπιο των Ελεγκτικών Υπηρεσιών", γιατί αυξάνεται η γραφειοκρατία, καθυστερούν οι εγκρίσεις, μπλοκάρουν οι Δημοτικές Υπηρεσίες (χωρίς ευθύνη των Υπαλλήλων) και γενικά φρενάρουν τα όποια έργα δρομολογούνται.

Φυσικά την πρώτη ευθύνη έχουν οι Συμπολιτεύσεις και μετά οι Αντιπολιτεύσεις. Η αποφυγή πόλωσης αποτελεί στόχο της εκάστοτε Πλειοψηφίας, προέχοντος.

2. Σε όλους τους Δήμους, συμβαίνουν ακυρώσεις, ανακλήσεις, προσφυγές και γενικά "νομικές εμπλοκές". Το πρόσφατο περιστατικό στον ορεινό μας Δήμο (ακύρωση προυπ/σμου 2016), αν βοηθήσει, με την πρότερη δέουσα αυτοκριτική μας και αναστοχασμό, να διορθώσουμε πορεία, λάθη και "εγωιστικές εξάρσεις" θα απέβαινε λίαν ευεργετικό και ωφέλιμο. Στις μικρές, απόμακρες και φτωχές περιοχές μας δεν χωρούν αλαζονείες και Δεσποτάτα, αλλά μόνο Συλλογικότητα, καταλλαγή, Συμπόρευση!

3. Από το2010, ως ΙΔΡΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ της τριπολικής Συμπαράταξης (Κιεριο Καρδίτσας 7-10-2010), τόνιζα την ανάγκη για Παναργιθεάτικη Οικουμενική Ενότητα. Ότι απαιτείται σύνθεση, συντονισμός όλων των Αργιθεατών. Των 20 κοινοτήτων!

Το 2012 προτείναμε στο Δ.Σ. την ίδρυση Σ.Δ.Ο. (Συντονιστικού Διαπαραταξιακού Οργάνου για ενωτική δράση των δύο παρατάξεων (Μεγάλα έργα ΕΣΠΑ). Ήδη από το 2003 είχαμε συστήσει, ως Δημοτική Αρχή Αχελώου, τοπικό Σ.Δ.Ο., με τον Δημήτρη Τσίνα, τότε επικεφαλής Αντιπολίτευσης και πετύχαμε, μεταξύ των άλλων, τη χρηματοδότηση Ασφάλτου στις 5 σήραγγες Συκιάς, από τον τότε Υπ. Αν/ξης Δημήτρη Σιούφα.

Ατυχώς η τότε Συμπολίτευση (2012) δεν δέχθηκε την πρόταση μας. Επανέρχεται πιο ώριμη, σήμερα.

Το 2011, ζητήσαμε τη "θεσμική επαφή και Συνεννόηση" ανάμεσα στους επικεφαλής Παρατάξεων, για ορισμό συνεδριάσεων Δ.Σ., κοινές επιτροπές κ.α.

Να δοθεί γραφείο στην Αντιπολίτευση, όπως ρητά προβλέπει ο Νόμος (άρθρο 66 Καλλικράτη παρ 7). Ατυχώς, και πάλι, άρνηση. Επανήλθε το αίτημα, δικαίως, το 2014. Ώρα να δούμε με περισσότερη σοβαρότητα και δημόσια ευθύνη το θέμα της Διαπαραταξιακής Θεσμικής Συνεργασίας!

Επίσης ζητήσαμε, την έγκαιρη διανομή των "Εισηγήσεων", έστω περιληπτικά, για τα σοβαρότερα θέματα του Δ.Σ., την επικοινωνία με κάθε κοινοτάρχη, το σεβασμό στην τοπική αυτονομία κάθε κοινότητας, τη διάθεση" πάγιας προκαταβολής, έως χίλια ευρώ, με ταυτόχρονη λογιστική συνδρομή, για επείγοντα έργα στα χωριά 5 ημερομίσθια ανά μήνα κ.λπ.

Δυστυχώς 6 έτη "Καλλικρατικής Αυτοδ/σης", τα παραπάνω αυτονόητα, αποτελούν ακόμα ζητούμενα! Ας πάψουμε να πυροβολούμε, εμείς οι ίδιοι οι αιρετοί, τον ήδη θνησιγενή Καλλικράτη.

Σήμερα, όντας στο μέσον της θητείας μας, απομένουν 750 μέρες ωφελίμου χρόνου για ΜΕΛΕΤΗ - ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ - ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (80.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΙ).

Ας αναστοχαστούμε, κάνοντας σκληρή αυτοκριτική, διδασκόμενοι από την κριτική, φίλων και αντιπάλων, για την Αργιθέα του 100%. Το ’χουμε ξαναπεί: Λόγος, Αντίλογος, Σύνθεση, Νέα Θέση!

Ας ανασκουμπωθούμε και αφού αντιληφθούμε την τραγικότητα των καιρών μας, μπορούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να κάνουμε τον ορεινό - οικολογικό μας Δήμο Αργιθέας, πρότυπο Τοπικής Δημοκρατίας, Συμμετοχικότητας και Διαπαραταξιακής Δράσης.

"Τα μαχαίρια στα θηκάρια", λοιπόν μετά από 750 μέρες, θα ’χουμε όλο το χρόνο για συγκρούσεις και "μαχαιρώματα".

Τώρα! Πρώτα η Αργιθέα των 20 Κοινοτήτων μας!

Λ Τσιβόλας και Γ Χασιώτης έχουν μεγάλη ιστορική ευθύνη. Οι Αργιθεάτες αναμένουν "γέφυρες. Όχι χάσματα".

Δ. Παπακώστας

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα