Ela na paiksoume

Koumpouriana

18 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 99 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Periferiako iatrio kliston

Στην "καρδιά του χειμώνα" και τα πέντε από τα έξι περιφερειακά - αγροτικά Ιατρεία παραμένουν χωρίς γιατρό επί μήνες παρά τη χορήγηση του οικονομικού κινήτρου από το Υπ. Υγείας (400 ευρώ/μηνιαία μεικτά), πλην του Ιατρείου Βραγκιανών και Πετρίλου, που εξαιρέθηκαν παντελώς παράλογα από το κίνητρο, παρότι λίαν δυσπρόσιτα και άγονα (έδρες Καποδιστριακών Δημοτικών Ενοτήτων).

Οι ευθύνες της Ηγεσίας του Υπ. Υγείας και της 5ης ΥΠΕ, είναι σοβαρές.

Έχουμε ζητήσει την παρέμβαση των Βουλευτών Π. Βράντζα και Κ. Τσιάρα, καθώς και του Δ. Σιούφα (τ. Υπ. Υγείας - Προέδρου Βουλής), ως σήμερα ...νεώτερο ουδέν!!!

Η μόνη γιατρός στη Δυτική Αργιθέα και Αχελώο, του Π. Ι. Βραγκιανών, γίνεται λάστιχο (χωρίς να λαμβάνει το επίδομα άγονου) για να καλύψει τις στοιχειώδεις - έστω - ανάγκες, στα Βραγκιανά, Αργύρι, Καταφύλλι, Μάραθο, Ανθηρό και τα άλλα χωριά της Δυτικής Αργιθέας.

Δίκαια οι δημότες αναρωτιούνται:

- Υπάρχει κρατική φροντίδα;

- Λειτουργεί πρωτοβάθμιο σύστημα Υγείας στις Ορεινές - Απόμακρες περιοχές;

Επιβάλλεται η άμεση και δυναμική παρέμβαση του Περιφερειάρχη & Προέδρου ΕΝΠΕ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ του Πρόεδρου ΚΕΔΕ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ & ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Γ. ΚΩΤΣΟΥ, των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ώστε αφενός να χαρακτηριστούν "άγονα" και τα ιατρεία Βραγκιανών και Πετρίλου - που άδικα εξαιρέθηκαν - και αφετέρου να καλυφθούν τα κενά.

Η Περιφέρεια και οι Δήμοι να εξετάσουν τη θέσπιση πρόσθετων ειδικών κινήτρων (στέγαση, μετακίνηση κ.λπ.), όπως με το ισχύον νομικό πλαίσιο προβλέπεται από το 2015.

Οι ορεινές περιοχές δικαιούνται (άρθρο 101 παρ. 4) την ιδιαίτερη, λόγω δυσμενών συνθηκών και ορεινότητας, φροντίδα και μέριμνα, τόσο από το κεντρικό Κράτος, όσο και τους φορείς Αυτοδιοίκησης.

Οφείλουμε να κρατήσουμε όρθια και ανοιχτά τα σχολεία, τις εκκλησίες, τις κοινότητες και τα ιατρεία μας. Τα ορεινά χωριά θα τα χρειαστούμε, στους καιρούς που ζούμε, είτε ως καταφύγια, είτε ως τόπους επιστροφής, φυσικής υγιεινής ζωής.

Δημήτρης Παπακώστας

Συντονιστής Ορεινού Δικτύου "ΠΑΤΡΙ. Δ. Α."

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0597.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα