20 - 06 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 199 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Tsiatsianis HliasΑγαπητές Βραγκιανίτισσες, Αγαπητοί Βραγκιανίτες,

Αν μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, τότε η εικόνα που αντίκρισε ο συμπατριώτης μας Δημήτρης Νάκος πριν από λίγες μέρες στη βρύση του σπιτιού του στον οικισμό «Φλωρέσια» στα Βραγκιανά Αργιθέας, ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις συνώνυμες της ΟΡΓΗΣ. Γιατί πως αλλιώς να αισθανθεί ένας άνθρωπος, αν στην εποχή που ζούμε, βρει νεκρό φίδι σε πλήρη αποσύνθεση ξεβρασμένο στη βρύση του… Απίστευτο κι όμως απόλυτα αληθινό το περιστατικό το οποίο, για κακή μας τύχη, επιβεβαιώνει αυτό που ψιθυριζόταν για πολλά χρόνια στα Βραγκιανά. Με άλλα λόγια φαίνεται πως το νερό που πίνουμε, δεν είναι και τόσο κατάλληλο.

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο και πρέπει να επιλυθεί οριστικά και αμετάκλητα. Από την πλευρά μας, ως πολίτες σε τέτοιες θλιβερές περιπτώσεις οφείλουμε να ενεργοποιούμαστε και να ενώνουμε τις φωνές μας. Για αυτόν τον λόγο, αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στην τελευταία λύση δηλαδή στη δημοσιότητα του περιστατικού, μιας και οι πραγματικοί αρμόδιοι κωφεύουν. Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός. Αντιθέτως, όταν συμβαίνουν ορισμένα ακραία περιστατικά και δεν μιλάς, γίνεσαι συνένοχος και συνυπεύθυνος. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις αφού μιλάμε για τη δημόσια υγεία. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρειάζονται υπεύθυνοι χειρισμοί.

Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά, μπορούν να επιβεβαιώσουν πως από τη φύση μου είμαι ένας αρκετά παθιασμένος άνθρωπος σε οτιδήποτε συσχετίζεται με την Αργιθέα. Για το λόγο αυτό, από πέρυσι που εμφανίστηκε χώμα σε νερό στον οικισμό «Νούλες» στα Βραγκιανά, αμέσως επικοινώνησα με τον τότε αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Καραγεώργο ο οποίος με διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με το νερό στο χωριό μας. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο Δήμαρχος. Όταν όμως ζητούσαμε να δούμε τα αποτελέσματα των μετρήσεων, δεν μας έδωσαν τίποτα. Αλήθεια, κ. Καραγεώργο, 2,5 χρόνια Αντιδήμαρχος τι κάνατε για το συγκεκριμένο θέμα, μιας και το γνωρίζατε προσωπικά από κοντά; Τίποτα.

Σήμερα, οι αόριστες διαβεβαιώσεις και οι προφορικές εγγυήσεις από το στόμα του Δημάρχου κ. Τσιβόλα και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπακώστα, αποδεικνύονται για ακόμη μια φορά, λόγια στο κενό. Ακόμα και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος σημείωνε πως το νερό στα Βραγκιανά είναι πεντακάθαρο. Από την άλλη πλευρά, ο κατά τα άλλα «λαλίστατος» κ. Παπακώστας, αυτή τη φορά έπαθε «αφωνία».

Κύριοι, καταλάβετε πως έχετε ευθύνη και μάλιστα τεράστια. Πέρυσι, στις «Νούλες» αντί για νερό έβγαινε λάσπη. Φέτος στα «Φλωρέσια» αντί για νερό βγήκε φίδι. Του χρόνου, τι λέτε να βρούμε στο νερό στα Βραγκιανά;

Έχω απόλυτη επίγνωση αυτών που καταγγέλλω και δεν τα δημοσιεύω ελαφρά τη καρδία. Δεν έχω πρόθεση να πανικοβάλω αλλά να ευαισθητοποιήσω την τοπική κοινή γνώμη. Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ολική απολύμανση του δικτύου, κατεπείγουσα κατασκευή υδρομάστευσης και εμπεριστατωμένη ενημέρωση του κόσμου. Τέρμα πια με τα ψέματα, τα μισόλογα και τους εμπαιγμούς. Αυτό που φοβόμασταν για πολλά χρόνια στα Βραγκιανά, δυστυχώς, επαληθεύθηκε πριν από λίγες μέρες με τον πιο άσχημο τρόπο και πλέον τελείωσαν όλες οι δικαιολογίες.

Είναι κρίμα στα Βραγκιανά, να μην μπορούμε να πίνουμε νερό, όταν η περιοχή των Αγράφων διαθέτει το καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο.

Κρίμα, κρίμα, κρίμα.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα έχουν ημερομηνία λήξης κύριοι…

Ηλίας Τσιατσιάνης

Δημότης Βραγκιανών

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα